Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (216)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný Mad Max...Postapo depka bez jakékoliv naděje. Špinavé, syrové, hnusné. Všechny postavy jsou magoři a zaslouží si zhebnout. Nebo jinak, hlavní hrdina přetékal takovým množstvím sympatií, že mohl zemřít v kterékoliv minutě filmu, a mně to bylo srdečně jedno. Uhrančivá hudba, místy až dokumentární kamera a nehostinné pláně Austrálie. Spíše artová záležitost, která milovníky akce zřejmě naprosto znechutí. Chvílemi se děj vleče jako líné vody Léthé a přesto pocit znepokojení a nejistoty nemizí. Tvář chladného a odcizeného světa je skličující a varující. Film jistě ne pro každého... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Michôd to divákovi příliš neulehčuje a bez vysvětlování pronásleduje Guye Pearce a jeho retardovaného parťáka (Pattinson se konečně herecky našel - v téměř otíkovské kreaci zaujme a je přirozený) v honbě za ukradeným vozem, směle vstříc zvrácené pointě. Veselá budoucnost je samá silnice a písek, či odporná lidská karikatura s flintou. Sledování hodně ztěžuje úvodní půlhodinka, než na sebe hlavní postavy narazí. Pro dost lidí to bude bezbřehá nuda, ale mě ten naturalistický road movie celkem sedl. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná a povedených úvodních 12 minut samozřejmě k lepšímu dojmu nestačí. Mad Max je zkrátka jen jeden. Malinko jsem čekal, že by se mohlo povést to dávné kouzlo znovu oživit, ale marně. Guy Pearce jistě předvádí působivý výkon, jenže mě tenhle Tulák zase tolik nesedl. Přitom potenciál rozhodně měl. 40% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu se opravdu musím divit zdejšímu hodnocení,které filmu uděluje jenom 55%.Chápu,že ne každému se film líbil,ale zaslouží si alespoň tu šedesátku a víc.Film se odehrává v Austrálii deset let po nějakém společenském kolapsu.Guy Pearce býval farmářem,ale podle jeho vystupování ve filmu musel být opravdu tvrdým a nekompromisním farmářem.Ukradou mu zde jeho auto,což se mu vůbec nelíbí.Celý film je vlastně o hledání ztraceného auta a jedné věci uvnitř,kterou tu nebudu více rozvádět.Poté zde figuruje Robert Pattinson,který zde zahrál asi nejlépe v kariéře.Takový výkon bych zrovna od něj nečekal.Konec docela smutný.Hodnocení:70% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, kdy hlavní postava je takovej neskutečnej zmrd, že nevíte jestli jí fandit anebo jí přát co nejpomalejší smrt. Jenomže když tu postavu hraje Gáj Pírs tak jí prostě nemůžete nedávidět. Ale musím uznat, že kdyby mi někdo ukradnul takový suprový auto se Spoilerem, tak bych ho taky šel hledat. Musím pochválit taky Pattinzona, kterej zahrál retardovanýho s dírou v břiše naprosto luxusně. Je vidět že herec je to kvalitní, ale jaksi zaostává v umění vybrat si roli.... teďka se mu to konečně po dlouhé době povedlo. Závěr naprosto luxusní a *Malý Spoiler* scéna s Gájem sedícím na posteli se slzama v očích je naprosto odzbrojující. *Konec malého spoileru* . Normálně bych dal čtyři hvězdy, ale protože je film dosti podhodnocen napálím plnou ať mají zdejší pseudo-intelektuálové nad čím vzteky onanovat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Rey (Robert Pattinson) má ve filmu tři tetování, a to podobiznu starověké sochy na paži, znak vymyšleného gangu A.C.F na šíji a hada obtočeného kolem kříže na hrudníku. Tetování byla původně nápadem režiséra Michôda. (Ajjinka)
  • Scéna v motelu, ve které se na Reye (Robert Pattinson) střílí skrz okno, byla dle herce asi tou nejděsivější filmovou scénou, kterou kdy natáčel. (Ajjinka)
  • Většina "vedlejších" herců byla najímána přímo v den natáčení z řad místních obyvatel. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama