Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (133)

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Minimálně o třídu stupidnější, než mladší kolega Contracted. Pokud zdejší hrdinka zcela výjimečně nepřemýšlí svojí frndou, chová se jako její otrok. Jakákoliv snaha zjistit příčiny, proč hnije zaživa se nekoná. Místo toho touží po souloži, či po felaci. Takže tak či onak tu máme pouze idiotský hnisavý horor s erotickými prvky. V 96 minutách není jediná chvíle, kvůli které bych měl přemýšlet o jiném hodnocení. 0% ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: Tak tohle byla řádná kravina. Hlavní hrdinka si svým chováním tuhle nechutnou smrt doslova zasloužila. Příběh sice žádný, nicméně to se dá odpustit, protože tady šlo skutečně jen o to hnití. Co mi ale vadilo moc, byla dementnost postav. Odpadá mi maso, hnije mi kůže, padají mi vlasy a nehty a vůbec to neřeším. Nevolám sanitku. Nic. Hrdinka se sice sotva hýbe, ale šít umí perfektně. A to i rukou, kterou má přilepenou jen izolepou. To samé postavy kolem ní. Ona, uhnívající mrtvola, přepere dva mladé chlápky, kteří si v podstatě lehnou a nechají se umlátit. Tu jednu hvězdičku si vysloužili pouze maskéři. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

O Thanatomorphose se za pár let bude mluvit jako o tom "kultovním prasáckým filmu, v němž hrdinka uhnívá zaživa". Nechutné je to teda extrémně (opravdu dobře zvažte, jestli se na něco takového chcete koukat), ale na rozdíl od velké většiny podobně okrajových filmů jsem se u tohoto nenudil (ačkoli tempo filmu je velmi pomalé a téměř se v něm nemluví) a ani mi nepřišel lacině samoúčelný, protože zcela očividně nezobrazuje jen rozklad fyzický, ale i psychický a morální. Má to svoje mouchy (občas to bzučí docela hlasitě :-D), dané především malým rozpočtem, ale celkově je to hodně (nepříjemně) působivý kousek. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Po přečtení oficiálního textu distributora se má chuť vidět zajímavý film ještě zvýšila. Šlo jen o to, aby byl film udělán kvalitně a působivě. Mé hodnocení je víceméně průměrné, protože film splňoval mé podmínky do určité míry. Film měl dvě roviny a já si nejsem vůbec jistý, která měla být tou stěžejní. 1) Šlo o kvalitní obrazové ztvárnění komplexní hniloby lidského těla? 2) Šlo o něco víc - o nějaký psychologický a morální podtext? Každou chvíli jsem si tyto otázky kladl a dle mého názoru zůstalo vše na nějaké půli cesty. Anebo lépe - režisér si sám nebyl jistý, co chce divákovi nabídnout, a tak zkomponoval obě roviny. Tímto způsobem totiž nemusel být stoprocentně důsledný ani v jedné z nich, přičemž divák dostal jakoby vše. Rovina první se opírá o efekt a je na každém, jak se mu práce maskérů líbila. Já si myslím, že toto bylo zvládnuto dobře a dál není třeba se o tom rozepisovat. Rovina morální již za nějaký rozbor stojí. Dívka byla ztvárněna jako sexuálně dost promiskuitní. Střídala sexuální partnery, takže vlastně nežila slušným životem. Za což přišel trest v podobě celkového shnití těla. Jinými slovy řečeno došlo k celkovému rozpadu a rozkladu osobnosti. Toto mě ale trochu mrzí. Protože si myslím, že moralizováním chtěl jen režisér omluvit své choutky natočit extrémně nechutný film. Faktem je, že jsem čekal film spíš v lékařské rovině. Ano, mohl bych se podívat na internet nebo zhlédnout nějaký dokument. Já jsem byl ale zvědav na to, jakým způsobem se s tím popere pan režisér. Byl-li by film orientován lékařsky, byl by dle mého soudu apelem pro lidi, kteří nechtějí vyhledat lékařskou pomoc již při prvních, nepatrných, změnách na svém těle. Dle mého přesvědčení ale existuje mnoho lidí, kteří naopak běží za doktorem s každou hovadinou. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

První půlka zbytečně dlouhé stopáže absolutně o ničem - táhne se to, děj nezajímavý, věčně nadrbaná hlavní hrdinka je neskutečná zrůdička která nemá ani tucha o existenci epilace, depilace a jiných vymožeností moderní doby. Pak se nám začne pomalu rozkládat, rapidnější a rychlejší nárůst toho všeho vždy po tom co si vrzne....Druhá půle snímku to zachraňuje všemi těmi nechutnostmi s červíky a hnijícím a odpadajícím masem a nějakou to vraždičkou... Jo, musím říct že to už mě docela bavilo ale pointu to nemá absolutně žádnou, těžko u tohoto filmu mluvit i o nějaké atmosféře. Prostě to má být a je hnus a film na který se asi nezapomene ale víckrát to fakt vidět nemusím....Žádné umělecké dílo, žádné poselství, jen pořádnej nášup nechutností a k tomu trochu perverze. Chápu nadšení druhých ale já bych na víc než 3* potřebovala přecejen trochu víc....50% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama