Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (133)

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Pipka, líná se i oblíknout, skomíravým tempem bloumá nahatá po bytě, je samá modřina, bleje, sere, onanuje, vypadá pod obraz, smrdí a mlátí do chlapa kladívkem. Furt dokola a takřka beze slov. A na to se mám vydržet přes hodinu koukat? Vždyť to je moje běžná kocovina. Ale já alespoň nemlčím, nýbrž sršívám dobrým ironickým humorem, když je mi nejhůř. 20% max, Contracted má na rozdíl od tohohle jak formu, tak zmiňovanej humor. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No ty krávo! Hele, nejspíš jsem trochu úchylnější magůrek, co ve filmu zbožňuje nekompromisní brutality, násilí a řezničiny toho nejperverznějšího zpracování, ale Thanatomorphose je vážně divnej kousek. Ne že by tedy byl až tak nějak moc šíleně ujetej, ale mě neudělal prostě ani trochu dobře a působil na mě po celou dobu opravdu nepříjemně, což byl ovšem nejspíš i tvůrčí záměr, nicméně spíš než o kritiku formy a obsahu mi jde o celkové zpracování, které mi přišlo jednak zbytečně halucinogenní, jednak snad až rádobyartově působící a v neposlední řadě i v jistém ohledu kopírující počiny Lucifera Valentina. Dějově to samozřejmě nemá žádný smysl, prostě jde jen o samoúčelné zobrazení tělesného rozkladu lidské bytosti, bohužel, ale snad až na poměrně kvalitní trikovou stránku to je naprosto nevýrazná nuda, bez spádu a myšlenky, divák jen sleduje po celou dobu popocházející nahou (bohužel navíc dost nesympatickou a nepohlednou) holčinu, která pomalu postupně nezáživně uhnívá a uhnívá, chvilkami jí vždy něco upadne, aby si to následně přišila nebo přilepila zpět (????), a tak to plyne celých dlouhatánských 90minut, aby se pak konečně rozpadla, či spíš roztekla, úplně a byl naštěstí konec. Smysl žádný, logika absolutně nulová, prostě jak jsem zmiňoval, fakt i ty totálně nejúchylnější flicky mě vážně berou, ale tohle šlo prostě dost mimo mě, a ani by mi tak nevadila bezvýznamnost tohoto projektu, jako spíš tvůrčí neschopnost a jeho celková nezábavnost. Takže Thanatomorphose je sice určitě působivý úlet, ale když to je tak na hovno natočený a nudný, těžko zde hledat něco jiného pozitivního. P.S. Jelikož jsem ale úchyl, tak hodnocení dám stejně nadprůměrné 8D! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úchylné, bizarní a morbidní kousky – to jsou filmy přesně podle mého gusta. Tento kanadský počin samozřejmě nesměl chybět v mé sbírce, zvláště když jsem o něm slyšel nejrůznější zvěsti. Skutečně to není nic pro slabé nátury, mnohým se může zvedat z obsahu žaludek, no prostě laskomina jen pro otrlé. Má to však jedno ale a tím je místy až zbytečné natahování celkové délky, zvláště když to celé nemá vlastně řádně ucelený příběh, ale jde spíše „jen“ o postupné hnití a rozkládání ženského těla. Ono se celkově v tomto filmu ani moc nemluví, za to nahoty, humusu, zvracení a fekálií tu je opravdu požehnaně. Má-li někdo nekrofilní choutky, tak ten tu je na správné adrese. Škoda jen, že hlavní hrdinka nebyla nějak extra atraktivní, ale tak to je otázka vkusu. Její postupná proměna dosáhne zhruba v polovině extrémní parametry, takže ono už to potom bylo stejně úplně jedno. Rozkládající se ženská, pokrytá krví, zvratky, výkaly – no obrázek si udělejte sami. Tvůrčí zvrácená představivost byla pozoruhodná, jen byla velká škoda, že se ke konci nechal strhnout a ty vraždy už tu byly jaksi navíc a ne moc dobře provedené. Na Kanaďany je to však opravdu pozoruhodný počin, který však ocení jen specifická skupina diváků. Pro ostatní to bude jen těžko stravitelný humus. Nicméně já nakonec odcházím docela spokojený. Nebylo to úplné terno, ale ani totální blbost. Prostě bizarre jak má být. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá žena jedného rána zistí, že hnije za živa. Miesto toho aby navštívila lekára, trpí medzi "štyrmi" stenami obrovskými bolesťami a - sexuálne neukojeným apetítom. Originálny, no zato logiku postrádajúci (takmer nemý) snímok určený pre hŕstku fanúšikov hororo drámy, pre ktorých je úchylnosť, zvrátenosť, bezproblémovým konzumovaním párku v rožku. Podaktorí píšu, že amatérsky. No, len kvôli tomu, že kamera možno nie je najdokonalejšia, určite nejde o amatérsky film. Toto označeniu by sa hodilo prirovnať kopec iným snímkom! Tí, ktorí len z ťažka vzhliadli filmy, ako "Ľudská stonožka, či "Martyrs", "Thanatomorphose" by sa mali vyhnúť (stíhačkou!) obrovským oblúkom. Opakujem, toto nie je pre každé oko diváka. Jedným slovom, výstižne povedané, (akoby môj brat povedal) - "humáč". Fakt som musel pár krát odvrátiť zrak. Záver fascinujúci. "Thanatomorphose" je síce dejovo slabšia, ale zato o dosť drsnejšia "kópia" Contracted - 70%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Čo sa miery hnusu týka, Thanatomorphose nesklamalo a naplnilo moje očakávania. Záver mi v istých ohľadoch dokonca pripomenul zabudnuté sci-fi hororové béčko The Incredible Melting Man z roku 1977. Čo ale tomuto svojráznemu filmu podľa mňa prospelo, bol občasne divoký vizuál, nezmyselné pohrávanie si s farbami a choromyseľné predstavy hlavnej hrdinky. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama