Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
  • USA Banshee
Trailer 13
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(více)

Videa (167)

Trailer 13

Recenze (409)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál hodnotím už po dvou sezónách, na další dvě bych už neměl dost sil. Průměrné hodnocení se vyšplhalo až na tři hvězdičky, to ale nevystihuje můj dojem, kdybych dal jen na něj, bylo by to za dva kousky. Proč? Antony Starr je skvělý herec, který fantasticky střídal výrazy Magnum č. 1-5 a dělal to tak profesionálně, že jsem ani nezaregistroval rozdíl, a jestli měl jeho šerif nějakou venerickou chorobu, už v tom jede celé městečko. Tolik zbytečných sexuálních scén a nesmyslných rvaček jsem snad ještě nikdy neviděl, příběh se prakticky nikam nevyvíjel a velmi často jsem se nudil, často také docházelo na různá klišé a návraty do minulosti. Jedinou zajímavou postavou mohl být Kai Proctor, škoda, že si na něj tvůrci nenašli víc času. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že v prvních dílech jsem byla ohledně Banshee velice cynická. Tak nesympatický ksicht, jako má hlavní hrdina, jsem už hodně dlouho neviděla - chvíli mi trvalo, než jsem si na jeho grimasy zvykla. Ale nakonec jsem to dokázala a musím říct, že se mu podařilo získat mé sympatie. Jistě, příběh vám může připadat jako z přihlouplé telenovely (trestanec šerifem?), ale pravdou je, že vývoj, osudy a motivace postav jsou neuvěřitelně zajímavě napsané, kamera geniální a zvraty jakbysmet. Takže je v závěru úplně jedno, jestli je děj uvěřitelný nebo ne. Tu malou díru jsem si tedy navzdory své počáteční nelibosti dokázala zamilovat. I přesto, že tak vysokou kriminalitu by Banshee nepochybně záviděli i v Midsomeru. Co na seriálu naprosto miluju je rozmanitost postav a přítomnost zajímavých menšin - Amišové, náckové (a mezi nimi jeden hodně sexy:D), Indiáni... Rozpačitá stále zůstávám snad jen ohledně šíleně nesympatické Ivany Milicevic, které tu drsňačku moc nevěřím. A jejích nahých scén by mohlo být výrazně méně :) Nejoblíbenější postava: "ex-nazi" Kurt Bunker ()

Reklama

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Když jsem objevil Banshee, moc jsem nevěděl do čeho jdu a ani jsem zas tolik nečekal. Dal jsem tomu šanci spíš kvůli Antonymu Starrovi a dost kladnému hodnocení. Ale to co jsem dostal a měl možnost sledovat mě dostalo. Od skvěle napsaných postav a sympatických herců přes skvělou akci až po parádní scénář. Seriál dost stojí právě na postavách. Banshee je ukončené v ideální délce a není zbytečně natahované. Co se týče samostatných sérií, tak jednoznačně je tou nejlepší třetí, přičemž je jí druhá hned v patách. První funguje jako dokonalý start a i když je čtvrtá tou nejslabší, tak funguje jako skvělé vyvrcholení. Nutně potřebuju víc takových seriálů! ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu takřka ideální "chlapská" zábava. Sympaticky drsné (a na nic "velkého" si nehrající) akční drama s cool hlavním (anti)hrdinou (jenž mi charismatem trochu asociuje M. Fassbendera) a skvělými (a hodně rozmanitými) hardcore záporáky v čele s výborným Ulrichem Thomsenem (a jeho lahůdkovým "podržtaškou", jehož bych za bodyguarda bral okamžitě). Pomalu žádný díl se neobejde bez kvalitní (a většinou velmi brutální a krvavé) akce a šťavnaté soulože. I jako celek to má velmi slušné tempo a spád a snad o žádné epizodě se nedá říct, že by byla zhola zbytečná. S01: 80 %; S02: 80 %; S03: 90 %; S04: 80 % ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Alan Ball je BŮH! Ano, vím, že to píšu už od roku 1999, ale od té doby se nic nezměnilo. Ba naopak, on stále přitvrzuje.1. série - 100% Tvůrčí tým v druhé sérii dokazuje, že má o svém seriálu jasnou představu a žádný pokles kvality se nekoná. Všechny dějové linky jsou dále rozvíjeny, šerif Hood dál nakopává grázlům zadky a zas a znovu se dostává do prekérních situací. A my si tuhle parádní seriálovou jízdu můžeme užívat a užívat. 2. série - 100% Je až neuvěřitelné, že Banshee má i ve třetí sérii stále co nabídnout. Tvůrci rozjíždějí další dějové linie, které se jako obvykle v průběhu řady propojují, a baví diváka stále většími dávkami akce, ale přitvrzují i po té emocionální stránce. Finále pak předčilo všechna má očekávání. Vskutku pekelná jízda. A pro čtvrtou sezónu to mají rozehrané víc než dobře. 3. série - 100% Závěrečná řada nenabídla nonstop akci, kterou od ní někteří konzumenti nejspíš čekali, nicméně já jsem s ní nadmíru spokojená. Bylo na čase, abychom se mnohem více zaměřili na postavy a jejich vnitřní děsy. Navíc jsme ani tak nebyli ochuzeni o spoustu skvělých akčních scén a samotné finále seriálu nabídlo vše, co na Banshee tak milujeme, a vše korunovalo nostalgickým rozloučením. Sbohem, Banshee. Budeš mi chybět. 4. série - 100% ()

Galerie (638)

Zajímavosti (45)

  • Lucas Hood (Antony Starr) nosí rovnakú farebnú schému vo svojom šatníku počas všetkých štyroch sezón v každej epizóde, bez ohľadu na to, či je to jeho šerifská uniforma alebo iné oblečenie: námornícka modrá, tmavo šedá a čierna. (Arsenal83)
  • Ivana Milicevic, trénovala kvôli úlohe Jeet Kune Do, MMA a filipínske bojové umenie (Kali). Sama priznala, že hlavne Kali si skutočne zamilovala. (ywo666)
  • Scenáristi pôvodne chceli vrátiť Denisa O'Hare a jeho postavu špeciálneho agenta Roberta Phillipsa do štvrtej sezóny, ale podľa Jonathana Troppera už nedokázal začleniť túto postavu do deja. (Arsenal83)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (více)

Reklama

Reklama