Reklama

Reklama

Kalvárie

  • Irsko Calvary (více)
Trailer

Irské drama s prvky černého humoru pojednává o knězi, který je sužován zlomyslnými obyvateli svého městečka. Poté, co mu během zpovědi jeden z farníků vyhrožuje smrtí, se musí otec James pustit do boje s všudypřítomnými temnými silami. V hlavní roli irského dramatu prodchnutého černým humorem se představí Brendan Gleeson jako otec James, duchovní z místní venkovské farnosti. Ten se během nedělní zpovědi dozví, že se ho jeden z jeho farníků chystá zavraždit. Neví však, o koho se jedná. Jamesova smrt by pro nešťastného muže byla zadostiučiněním za zneužívání, kterého se na něm v dětství dopouštěl jiný katolický kněz. James, jemuž zbývá pouhých sedm dní na to, aby se v rámci svých příprav na smrt smířil se světem, se vydává na kalvárii napříč malým irským městečkem, setkává se s jeho obyvateli a přitom se snaží vypátrat potenciálního vraha. Na této pouti zjišťuje, že se instituce, které zasvětil svůj život, stává v dnešní době zastaralou, což v něm vzbuzuje pochybnosti o smyslu jeho víry. (Cinemax)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (262)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nádherná írska príroda a skvelé fotogenické miesta, na ktorých sa natáčalo, výborné kostýmy a výprava ... komplet celý film farebne premyslený do posledného detailu, to prvé mi padlo do oka. Kvalitné dialógy a výkony hercov. A posolstvo filmu? Tak veľa toho povedal a asi o všetkom, stačí len počúvať a pozerať. Môj druhý film od Johna Michaela a zase som spokojná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z komentářů mám dojem, že jsem na československé exteriérové databázi, ano jistě, tady ty exteriéry jsou famozní, ale diamanty z prdele mě z toho nelezou. Film já zvláštní mix černého humoru, hlavně některé dialogy, by se daly tesat, jenže současně to má hodně chytrý scénář a já díky tomu měl problém s přepínačem na vnímání příběhu. Jinak po herecké, režisérské či kameramanské práci není co vytknout. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Redneck show na irský způsob a taky trochu božská variace na Gran Torino. Gleesonův střet s tamní komunitou v podstatě od začátku směřuje k nevyhnutelnému finále, které je v daných intencích silné, nicméně Kalvárie mnohem více zaujme jako stále více řvoucí papiňák v nitru hlavní postavy. Jestli jsem se někdy chtěl stát knězem, tak po tomhle už rozhodně ne. [75%] ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

I kdyby ti herci hráli já nevím, loutkové divadlo, tak by se mi to líbilo, páč když máte kolem sebe tak krásné exteriéry, jaké irský ostrov nabízí, tak je z půlky vyhráno. Calvary se může navíc opřít o herce, kteří jsou jeden sympoš vedle druhýho, posuďte sami- Brendan "Pošuk Moody" Gleeson, Chris "Roy" O'Dowd nebo Dylan "Bernard Black" Moran. Co pak na tom, že samotnej film je celkem utahanej a nedomrdlej... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Poprvé jsem ochutnal semeno, když mi bylo sedm let............ Film je prošpikován černým, ironickým i Britským buranským humorem, ale jako celek je to velmi smutný příběh. U některých dialogů divák přemýšlí, kdy se má smát a kdy je brát vážně. CITÁT - Krásu najdete ve všem, když se pořádně díváte............ Například rozhovor v kostele okolo 30 minuty je perfektní, ale ikdyž vám cukají koutky k úsměvu, je vlastně rozhovor spíše k pláči. CITÁT - Díky, že jste si se mnou promluvil. Tedy, ne že by to pomohlo.............. Ten konec mě trochu rozhodil a abych napsal prabvdu, je nevěrohodný a mě osobně se nelíbil. CITÁT - Podceňuje se ochota odpouštět............ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení začalo v září 2012. Tři týdny strávil štáb natáčením v hrabství Sligo na severozápadě Irska. Natáčelo se například na místní malebné pláži Streedagh. (Kmotr76)
  • Námět se do značné míry podobá knize „Řeznickej kluk“ od spisovatele Patricka McCabea, kde je však děj popisován z pohledu samotného násilníka - řezníka, který byl v dětství zneužíván knězem. (Merenre)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama