Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Návrat blbýho a blbějšího je bohužel absolutně nedůstojným pokračováním skvělého road-movie, které považuji za jednu z nejlepších komedií 90. let, v níž fungoval skvěle vypointovaný humor a výborný devadesátkový soundtrack. Bratři Farrellyové se vracejí k látce, kterou před dvaceti lety vytvořili, a nedokáží nic jiného, než opakovat zažité vtipy, které fungovaly v jedničce, a zbytek vyplnit opravdu dementní zápletkou a fekálním humorem. Ze sympatických nemehel z prvního filmu se stali otravní sobečtí blbové a na strhané rysy Jima Carreyho je spíš smutný, než komický pohled. Takovou dvojku si snad nikdo nepřál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti pokleslé zábavě, pokud zábavou je. Tihle dva vometáci však posunuli laťku trapnosti zase o něco výš a nutno podotknout, že už tehdy před dvaceti lety byla pěkně vysoko.. Byl jsem natolik konsternován, že přítomnost Kathleen Turner jsem odhalil až u závěrečných titulků. Paní Roseová je v takovém stavu, že pan Rose (budiž mu lustr lehký) by nyní juniora používal už jen výhradně k močení na rybu.. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Návrat po dvaceti letech se vydařil. Naštěstí film nešel ve stejných kolejí jako naše komedie "po dvaceti letech", které nejsou vtipné a už vůbec né dobré. Právě toho jsem se bál i u tohoto pokračování, ale je vidět, že za velkou louží si dají práci, aby pokračování bylo srovnatelné s prvním dílem. Dostal jsem slušnou dávku humoru a i toho humoru tak typického pro Lloyda a Harryho. Vydařené pokračování. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pánové Harry a Lloyd jsou opět na scéně, sice o dvacet let starší, ale naprosto stejně praštění. Je radost pozorovat tyhle dva ufouny po tolika letech a zjišťovat, že lze natočit pokračování, které má naprosto stejné rysy, jaklo před léty a neztrácí svojí originálnost a humor jim vlastní. Mimochodem film má vynikající soundtrack. Díky bratrům Farrellyovým za porci smíchu, kterou jsem u tohoto filmu prožil. Ač jde o sebepraštěnější a chvílemi naprosto ujetou frašku, vše funguje jako vynikající relax. A to já rád. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem čekali na velkou dávku fekálu, až přišla větší, než jsme chtěli. Carrey i Daniels pořád válí, ale gagy a scénář jsou tragické na tom žádné pitvoření nic nezmění. Pochválit ale musím skvělý dabing, Jiří Pomeje se vrátil ve velkém stylu a jeho projev je dosud možná největším dílem (myšleno herecky). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Mnohých z účastníkov konferencie KEN hrajú autori televízneho seriálu Griffinovci (od r. 1999). (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama