Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Film je zhruba z třetiny silně nadprůměrný až skvělý a plný vybroušených vtipů s třeskutými pointami, z třetiny je dejme tomu průměrný a neškodný a z třetiny je to ta nejstrašnější sračka, která způsobuje vředy a koliku, ve které samozřejmě nemůže chybět scéna se strkáním ruky do rozkroku stoleté stařenky a podobný nevkusný humor. Když si k tomu připočtu zcela dementní a nesmyslnou zápletku založenou na tom, že oba hlavní hrdinové se chovají jako neskuteční sobci, tak mi nezbývá než nedoporučit, přestože jsem se na přibližně tuctu míst docela dobře zasmál. Nejlepší variantou by bylo sestříhat ty best of scény a nahrát je na youtube... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti pokleslé zábavě, pokud zábavou je. Tihle dva vometáci však posunuli laťku trapnosti zase o něco výš a nutno podotknout, že už tehdy před dvaceti lety byla pěkně vysoko.. Byl jsem natolik konsternován, že přítomnost Kathleen Turner jsem odhalil až u závěrečných titulků. Paní Roseová je v takovém stavu, že pan Rose (budiž mu lustr lehký) by nyní juniora používal už jen výhradně k močení na rybu.. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No do prdele to mi teda poser záda. Bří Farrellyové se vždycky trefovali do humoru mého gusta, i když právě po Blbém a blbějším už jen v trochu nižší, ale pořád ucházející kvalitě. Ale že se celá čtveřice vrátí v plné polní a síle, to jsem ani nečekal. Ultimátní nářez jak prase. Carey s Danielsem jakoby vůbec nezestárli a spolu s nimi masakrózní Kathleen Turner, ukazující že v šedesáti sice už nevypadá jako ve svých nejlepších filmech, ale na herectví to nemá vliv, že rečkou je pořád parádní. Farrellyové jsou pořád stejná hovada, a za to jim obrovský dík. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Harry s Lloydem jsou zpátky a už od úvodního vtípku, kdy zjistíte, proč je vlastně Lloyd v blázinci je zřejmé, že i ve skvělé formě. Je to ztřeštěný a šílený road trip plný neuvěřitelných situací a bláznivého humoru, i když co jiného od Blbýho a blbějšího čekat. Navíc Jim Carrey je opět ve své roli dokonalý a dokáže se předvádět a pitvořit, jako nikdo jiný a Jeff Daniels dokazuje, že je snad jediným, kdo s Carrym dokáže držet krok. Pokud se někdo bál, že jsou pánové již staří a že na to nemají, tak za sebe je mohu ujistit, že mě přesvědčili o opaku a povětšinou jsem se báječně bavil, takže nemohu hodnotit jinak, než stejně jako původní kousek, i když jedna z těch * je spíš z čiré nostalgie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že mě letos po 22 Jump Street a Fakjů pane učiteli žádná komedie nepřekvapí a šup Jim Carrey na scéně po 20 letech ze mě udělal opět sekanou. Neskutečně ulítlá, drzá, zábavná a uchylná komedie, přesně tenhle typ humoru mi sedí, Carreyho xichtíky nikdy neomrzí, je to komediant s velkým K. Super je, že fórky nepolevují a od začátku do konce tihle dva "blbci" jako na běžícím páse vymýšlejí, vše co se dá a já se válel smíchy na zemi. Pár zajímavých zvratů a maskování Roba Rigglyho je nezapomenutelné. 80% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Množstvo plagátov a oficiálnych pútačov zobrazuje Harryho (Jeff Daniels) a Lloyda (Jim Carrey) v „psej dodávke“ z prvého filmu Blbý a blbší (1994). V skutočnom filme sú však v ňom menej ako jednu minútu obrazovky. (Arsenal83)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Johnny.ARN)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno