Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller s dobrým myšlienkovým úmyslom, ale slabým dramatickým drajvom. Emocionálny záver pôsobivý, ale všetko pred ním nie je ani tak strhujúce a dynamické ako v Howardovom Výkupnom, ani tak superchytro vykoumané ako v Leeho Spojencovi. A je to iba tak zabudnuteľné ako Gavrasove Mesto šialencov. Prekvapuje ma, že to ambicióznemu Clooneymu stálo za produkovanie. Možno spoliehal na silnejšie osobné angažmá (a talent) pani režisérky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|25%| Trailer mi nepřišel špatný, tak jsem se na to docela těšil a s chutí do toho vrhnul. Ve výsledku jsem byl z toho docela otrávený. Jako nemyslím si, že je to až takový průser, ale mě to jednak nebavilo a jednak jsem z toho cítil tolik hloupých, nelogických a trochu i trapných scén. Chtěl jsem dát aspoň tu druhou hvězdu, ale nemohl jsem. Scénář je k ničemu – jedna hloupá scéna střídá další. George Clooney se celkem snaží – i když se ocitá v tupém filmu. Julia Roberts jako by tady ani nebyla – nezaujala mě, neměla zde ani žádnou důležitou roli. Ostatní herci? Nic moc, včetně toho vyhrožovacího Jacka O’Connella, který to fakt sehrát neuměl. Hudba? Té jsem si nevšiml a asi zde ani nebyla důležitá. Chybí zde většina aspektů. Příběh mě nezaujal, takže tu nemáme ani žádné napětí. Politické prvky – no, tak to je asi kámen úrazu. Politiku nemám rád, sice to zde bylo pojato ještě v mírném slova smyslu, ale přesto se to dalo těžko vstřebávat. Konečná asi cca dvacetiminutovka šla už mimo mě. Někteří by to mohli nazvat menším zvratem, ale pro mě to nic překvapujícího nebylo. Úplný závěr (poslední minuty) byl o ničem. Relativně krátká stopáž a já se nudil pěkně dlouhou dobu. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Krásnej příklad toho, jak se z hovna dá vymodelovat pořádnej válec! A je to samozřejmě hrozně moc o skvělých hereckých výkonech, který díry ve scénáři dokonale slepujou a dodávají fláku patřičný tempo a napětí. A zde to prostě vše do puntíku plnil a lepil mistr Clooney! Milý překvapení. Je málo takhle originálních kvalitních bijáků, přitom tak jednoduše s lehkostí natočených. 90% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Clooney a Roberts jsou pro mne už uhaslé hvězdy a tenhle průměrný ekonomický Thriller tedy nedokážou sami urvat. Star Power hold vypršela. Film není příliš napínavý, poněvadž hlavní záporák nedisponuje velkým nebezpečím teda alespoň na mě nepůsobil nebezpečně, neměl jsem z něj strach, nechoval se inteligentně což dost kazí divácký zážitek. Finále docela ušlo, ale pořád mám z filmu dojem, že kdyby jej režíroval chlap, tak se dočkáme i násilí či hutnější atmosféry, tedy i lepší divácký zážitek. Zhlédnout se však dalo, nudit jsem se nestihl. 55% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Od Money Monster jsem neočekával vůbec nic převratného. Čekal jsem, že dostanu další marný pokus přivést na výsluní některá známá jména, které režíruje polozapomenutá Jodie Foster. Avšak Money Monster je k mému údivu slušně odsýpajícím thrillerem, který je téměř bez chyby. Akce jde v ruku v ruce s krásně načrtanou atmosférou, což skvěle kontrastuje s rychle se měnícím světem financí. Všichni herci zde odvádí velký kus práce, takže se jedná o parádní film ze světa financí, který mě velmi mile překvapil. Za tohle má u mě Jodie Foster velký palec nahoru! „The name is Lee Gates, the show is Money Monster. Without risk, there is no reward. Should I sell? Should I a loan? GET SOME BALLS!“ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)
  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)

Reklama

Reklama