Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

salalala 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní žánrovka, která je přímočará a na nic moc si nehraje. Je pravda, že příběh je předvídatelný (ačkoli je tu jeden nečekaný minizvrat) a v úvodu dost naivní a za vlasy přitažený, jenže atmosféra je více než slušná, a i když tomu asi chybí tvůrčí odvaha a invence, pořád to dost dobře funguje. Foster možná chybí cit pro tempo, protože některé scény se dost táhnou a stopáž, i když není nijak extra dlouhá, by asi potřebovala o takových deset minut prokrátit, dokáže to ale vybalancovat částečně napětím, budováním vztahů mezi postavami a sociálním přesahem, který ale může být pro mnohé na hraně. Jistou ruku projevila při obsazení, jemuž dominuje charismatický Clooney, který si polohu arogantního a namyšleného moderátora užívá, ke konci ale bez problémů sklouzne do civilní polohy a po záměrném přehrávání není ani stopy. Julia Roberts tu naštěstí není tolik, aby něco výrazně pokazila svým širokým úsměvem a odvádí svůj standard, i Jack O'Connell se drží hodně dobře. Nelze popřít, že thrillerů na podobné téma tu bylo mnoho a většina je i lepších, tenhle se ale řadí k příjemným jednohubkám, které by neměly urazit a ukrátí jakoukoli roční a denní dobu. Je ale škoda, že s tímhle obsazením nevytěžila Foster o něco víc.... 70% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Pani Jodie Foster nie je dobrou režisérkou, a ani nikdy nebude, bývala voľakedy vynikajúcou herečkou, dnes stagnuje, k dispozícii má ligotavé hviezdy, typu Georga Clooneyho, či Julie Roberts, ktorí predvádzajú tradične nadštandardné herecké výkony, pod drobnohľadom skúseného kameramana Libatiquea, dejstvo sa odohráva v reálnom čase v televíznom štúdiu, kde namyslený LEE GATES uvádza svoju reláciu o financiách, pričom sem príde jeden mladík so zbraňou, ovešaný výbušninami bude ale tento moderátor. Je dosť nasraný, prišiel o všetky svoje úspory, lebo dal na rady od Gatesa, ale spoločnosť zaujímavým spôsobom skrachovala, a tak množstvo takých, ako je Kyle, skončili na psí tridsiatok. Teraz príde do štúdia, ktoré bude vysielať LIVE, aby mu to niekto prišiel vysvetliť... Tým pádom sa začína dráma v priamom prenose, akási REALITY SHOW, ktorú mnohí neberú ani vážne. Typická ľahostajnosť. Film pod taktovkou nadanej ( najmä po hereckej stránke ) Jodie Foster má výhodu v tom, že čo sledujem, to sa odohráva tak, ako to vidím ja, t. j v reálnom čase. Herci, ktorých v úvode spomínam, sú dosť v pohode, odvádzajú svoje dlhoročné skúsenosti, naopak, predstaviteľ Kylea, mi absolútne nesadol, Jack O'Connell, je napríklad v rovnakom znamení, ako som ja, ale nie je podľa mňa obstojným hercom ? Nie som si istý, ale výsledný dojem kazí aj On, aj samotný scenár a réžia, taktiež vedľajší herci. Film odporúčam, no s tým, že je to taký košatý, ledva priemer ! ()

Reklama

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Povedené drama, kde si Clooney odehraje to své, Julia Roberts nestihne být otravná a srdce seriálových (Manhattan, Billions, True Blood, Breaking Bad/Revolution, ad.) fanoušků zaplesá. Dramatické scény skvěle doplňuje všudypřítomný humor, nic nepřebývá, nic nevyčnívá. Nemělo to sice wow efekt (proto jen čtyři hvězdy), na druhou stranu se na to někdy klidně podívám znovu. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Stokrát raději Margin Call nebo The Big Short než tenhle nemocný film. Poprvé jsem si všiml, že mě irituje scénografie, barvy toho studia a grafika, vůbec celé to studio, rozčiluje Clooney vyloženě pseudoherectvím s divnými tanečky, rozčiluje mě hlavní postava tím uštvaným výrazem, ze které vyleze, že je bez plánu a je tam z blbosti a jestli toto měl být film, který poukáže na nějaké vadnosti finančního systému, tak to jsou napínavější články na Wikipedii na tohle téma než povrchnost celé zápletky. Hele, vyplakal jsem se dost. Naštěstí to bylo naprosto adekvátní mentálnímu rozložení v dané chvíli, takže nezanechalo snad žádné následky...:-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se to odehrává na malém prostoru, že to je v první řadě film, který chce diváka zaujmout a také ho pobavit, ale ve druhé řadě je to film, který ukazuje, jaké jsou ve společnosti problémy. Je to ukázáno dost naivně a prvoplánově, ale pak zde padnou slova, která jsou děsivě pravdivá: "A co mi můžete? Co jsem vlastně udělal protizákonného?" ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama