Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 448)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dohromady úplně "normální craigovská bondovka", i když jasně, tentokráte s několika viditelně slabšíma chvilkama během psaní scénáře (houdiniovský útěk M, záchytná síť apod.). Mistr Mendes se ale každopádně ani napodruhé neutnul, furt z toho totiž cítím tu drsňáckou osudovost načrtnutou špinavým Skyfall, aneb 007 se dále vyvíjí skrze bolest a utrpení. Suma sumárum po kině velká spokojenost: kamerové přelety úžasné, akce patřičně syrová, hudba stylově rozmáchlá a gradující příběh zaujal. Teším se na druhou štaci. Hodně. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Esenciální bondovka, mohl bych k tomu mít spousty výhrad (všechno, co lidi hejtují, je objektivně pravda), ale tady rozum prohrává na body, jelikož když se v tom rozvláčném stylu pomalu začnou ze stínů objevovat všechny důležité propriety, a vy je nadšeně odškrtáváte, vyrýsuje se to v závěru do plnohodnotného epilogu jedné herecké dekády, která došla komplexnosti jako máloco. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Spectre je bondovka, ktorá sa tvári ako prepojovací diel predchádzajúcich dielov s Craigom, ale v skutočnosti nepamätá už ani na udalosti zo Skyfallu. Tam bolo naznačené, že 007 už starne, mieri so zbraňou horšie, a v súbojoch päsť na päsť volí rozum nad fyzickou silou. V Spectre je ale zrazu všetko po staru, Craig ako keby omladol a odstreluje s MP5-kou zloduchov na jeden výstrel na dialku 300 metrov, a mláti sa so svalomozgami od začiatku do konca. Aby nevzniklo nedorozumenie: Veľmi dobre sa na to pozeralo, ale film, ktorý chce vsugerovať, že to všetko spolu súviselo, byl mal dbať na celkový vývoj Craigovho pôsobenia v programe 00, a nie len na vyvesenie fotiek predošlých záporných postáv vedľa seba. Ako choreografie bitiek, tak aj auto naháňačky sú skvelé, nový Aston a Omegy sú epické, ale scenáristicky je to len pošrubovaná beznádej, ktorá chcela vytvoriť niečo nadrozmerné... Keby sa to uberalo skôr cestou Skyfall v znamení minimalistickosti a presnosti (dokonca by som riskol povedať v duchu realistickosti), tak by som bol spokojnejší, pretože dielom ako Casino Royal alebo Skyfall, Spectre týmto uhladeným spôsobom nesiaha ani po kotník. Dnes sa kinematografia uberá skôr smerom k naturalismu, a mňa to neskutočne baví. Už minuloročné predávanie Oscarov naznačilo, že je to tá správna cesta, a tento rok sa to len potvrdí. A to je dôvod, prečo Mendesov nový Bond nemá šancu zabodovať. Samozrejme lepší priemer. Ale s tým záporákom to scenárista jednoducho nemohol myslieť vážne, chudák Waltz nemal čo hrať... :( 70% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak nám to po čtvrté protřepali a místo elegantního nápoje naservírovali pěkný goulasch. Bond se bincá od rohu k rohu, máte z toho pocit, že si tvůrci jen plní povinnost dát poctu všem předchozím Bondovkám a potěšit akorát skalní fanoušky. Na diváky čekající další strhují nářez prostě tentokrát serou. Občas to i trikově působí jako tehdy s Connerym. A padouch Waltz je samozřejmě největším zklamáním. Strach z něj šel asi jako z babičinýho švestkovýho koláče. Prý největší padouch na světě. No, ha ha ha. To i ten Waltzův řádový nácek v Hanebných panchartech budil větší respekt. Směšné, opravdu. Dobře, je to jedna velká pocta a i já byl vlastně velmi potěšen, ale celkový dojem ze samostatného filmu není zrovna nejlepší. To už se mi víc líbilo Quantum of Poluce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Orgastický opening a celkové príjemné výpravné poňatie, podporené odvážnou stopážou, ktorá mi nevadila - naopak filmu dodávala veľkofilmovú rozmáchlosť (Hoytema a Mendes si sadli). Potešilo ma prepojenie s ostatnými Craigovými bondovkami, akčné scény a maličkosti ako drsné prekvapenie vo vlaku či čakanie na nádraží v púšti (pripomienka Hitchovho North by Northwest). Vďaka nim odpúšťam aj sympatického komika v roli rádoby alfa záporáka (WTF?!), lenivo vykradnuté darkknightovské finále (akoby tej inšpirácie Nolanom nebolo dosť) i to, že sa Bond spustil s vráskatou MILFkou (zatiaľ čo jedinú naozaj krásnu ženu filmu nechal v openingu ležať na posteli oblečenú). ()

Galerie (186)

Zajímavosti (58)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama