Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 4
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Diskuze

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Adhak

jakooo hodně :D Ještě bych to snestl, to postavení, ten diktátorskej projev, symbolika..ale hajlování už bylo fakt moc :D

na příspěvěk reagoval Fordzy

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Fordzy

To mi přijde právě trapný, že všichni jsou synové/dcery někoho a úplnou náhodou se potkali aby se stali hrdiny. Já byl mnohem víc uvítal, kdyby se vrátil Yoda a nějaký odkaz taky na novou trilogii..a ne všecko overt the top na tu starou..

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Jako hardcore fanda, jsem naprosto spokojen. Na každé části filmu je znát , že je točeno od fandů pro fandy a hodně vsází na nostalgii, která mi vůbec nevadilaale chápu že některým fandům už to přišlo jako vykrádání.Je důležité si uvědomit, že E7 musí vyhovět odkazu staré trilogie a zároven nastartovat celou novou generaci SW a myslím, že to J.J.Abrams zvládnul na jedničku.Herci které jsem z traileru neměl rád, tak ted po shlédnutí filmů je miluji a podaly skvělé výkony i Adam Driver a jeho ošklivý ksicht je ve filmu vcelku jasně vysvětlený tím, že Kylo Ren nosí masku protože se očividně stydí za svůj ošklivý obličej.A strašně se mi líbý, že se filmaři nevysraly na Expanded Universe a nový hrdinové jsou převážně děti těch starých.Pokud to někomu nedocvaklo, tak na 99% je Rey dcera Luka a očividně už byla trénována v Síledinou výtku mám ke StarKiller který byla ve výsledku úplně zbytečná ale skvěle fungovala jako pozadí pro velkou bitvu a celkově byla E7 hodně zaměřená na postavy než na velké údálosti.

na příspěvěk reagoval Spiker01

sannyp

sannyp (hodnocení, recenze)

Tak jsem se právě vrátil z kina. Pocity? Je super, že se objevilo něco ze světa SW. Děj není vůbec špatný, ale je dost přitažené za vlasy. Bohužel. Pozor spojler. Že odejde jedna z hlavních postav, jsem nečekal. Že někdo vůbec necvičený v síle porazí někoho, kdo trénuje celý život, to je dost přitažené za vlasy, natož, že někdo, kdo vůbec necítí sílu je schopen s někým takovým vůbec bojovat se světelným mečem. Divné. Bojů se světelným mečem bylo opravdu poskrovnu, tak se nedivím, že ho dali do ruky aspoň těm dvěma, ale myslím, že by bylo lepší počkat. Jsem docela zklamaný, ale i tak se moc těším na pokračování, protože to prostě žeru. :) 

Hees

Hees (hodnocení, recenze)

Adhak

Ray je ok pekná, milá ...dobre hrala...ale sorry keď pozriem jej iné fotky takáto chudá ako vo filme nie je a ešte to zvýraznili tým, že ju pekne hodili do bandáží ja som sa na to nemohol pozerať keď boli na ňu zábery z väčšej diaľky. 

Adhak

Adhak (hodnocení, recenze)

Rey pre mňa jednoznačne najlepšóu časťou filmu, perfektne zahrané, úplne som jej to žral (samozrejme aj ju :P )

na příspěvěk reagoval Hees, Derivace

Hees

Hees (hodnocení, recenze)

M@rťas ma bohužiaľ pravdu ...ale čo s tým teraz urobiť? 

Fléglis

Fléglis (hodnocení, recenze)

M@rťas

Marťas mám z toho úplně stejné pocity. Řemeslně je film super.  Nové kladné postavy paráda, ale záporáci se chovájí totálně nelogicky a závěrečná scéna kdy s vycvyčeným termným jedi dokáže bojovat prakticky každej, kdo drží prvě světelný meč v ruce tak to je fakt bída.

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

M@rťas

Vykrádačka? Epizoda I, IV a VI, všechny jsou o tom, jako objevit zranitelné místo na základně (jednička teda droidí základna a náhodou), či hvězdě Smrti (IV, VI) ...toto místo zničit a tím zničit celou základnu/zbraň..takže takové prostě SW jsou pořád, no :-D

M@rťas

M@rťas (hodnocení, recenze)

Jsem fanda SW univerza, i když ne takovej hardcore abych sbíral figurky, četl knížky nebo chodil jako jedi, ale tohle je zklamání. Chápu že Abrams měl těžkou úlohu nějak rozjet novou sérii, ale taková vykrádačka sebe sama, to se jen tak nevidí. Remake Nové naděje s mizerným střihem a spoustou naprostých nesmyslů pro lidi znalé v Síle. Scény který opravdu ohromí jsou asi 3 což je docela málo. Jinak Daisy Ridley je skvělá, Boyega kupodivu taky a Han s Chewiem plní podobnou úlohu jako Arnold v posledním Terminátorovi, jsou to srdcaři, ale záporáci jsou fakt k smíchu - parta nácků, puberťák s akné, který prvně se tváří strašně drsně a pak v závěru filmu je naprosto k smíchu, a vrcholem je bubák z hologramu. S těmahle by si Ian McDiarmid vytřel své kancléřské pozadí. No prostě špatný to není ale zklamání převážilo.

na příspěvěk reagoval Šimpy, Fléglis

CZudis

CZudis (hodnocení, recenze)

Nikdy jsem nebyl vyloženě fanda SW. Filmy se mi líbily, ale tak nějak jsem nepochopil, díky čemu se z toho stal fenomém (hlavně epizody I a II považuju za velmi průměrné sci-fi). Každopádně epizoda VII si mě získala na plné čáře a já mám chuť jít znova! Proto 5* a těším se na další :) PS: Hlavně jsem rád, že jsem šel na půlnočku, protože po tom co jsem zapl internet se na mě začaly hrnout spoilery ze všech stran. 

CCCPrincess

CCCPrincess (hodnocení, recenze)

Není co řešit, pro fandy povinnost a i pro všechny ostatní. A všem kdo kritizují John Boyega (Fina) tak ať se jdou bodnout, hraje skvěle a do SW perfektně zapadnul, stejně tak Daisy Ridley (Ray). Mám ráda celou ságu ale asi jako každej fanda mám starou trilogii radši a E7 se ji varovná, a dokonce z ní jde cítit že si z ní víc bere a ctí jí víc než ty noví. 

na příspěvěk reagoval kamigava

p.a.douch

p.a.douch (hodnocení, recenze)

Tak na tohle teda určitě jděte. Jako fanda první trilogie jsem velmi spokojenej.

Uživatel Páně smazal svůj příspěvek.

Páně

Páně (hodnocení, recenze)

Bude možné od půnoci hodnotit a psát komenty..? Že už bych si těch pár minut počkal...

na příspěvěk reagoval MikeCool

Páně

Páně (hodnocení, recenze)

nK_!

Tak jsem to raději smazal. Bude to tak lepší, ono je sice hezké napsat pozor spoiler, ale známe to :-))

na příspěvěk reagoval nK_!

nK_!

nK_! (hodnocení, recenze)

Páně

Zrovna tenhle spoiler bych nikde nezveřejňoval...už jen kvůli tomu, že se na Marka Hamilla čeká tak dlouho :-)

na příspěvěk reagoval Páně

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama