Reklama

Reklama

Tento dojemný příběh, natočený na motivy stejnojmenného bestselleru z pera Paula Coleha, připomíná, že všichni lidé někdy potřebují v životě druhou šanci. Tváří v tvář svému bezútěšně předvídatelnému životu se krásná a úspěšná Veronika (Sarah Michelle Gellar) rozhodne spáchat sebevraždu. Když se po svém neúspěšném pokusu probudí v nemocnici, lékaři jí sdělí, že předávkování léky jí způsobilo infarkt s nenapravitelnými poškozeními srdce. Veronice zbývá jen pár týdnů života a tak se bez zábran chová a vyjadřuje zcela otevřeně – tak, jak by jí společnost nikdy dříve nedovolila. Veronika ve své otevřenosti nachází úlevu, její mysl se pročišťuje a ona se zamiluje do překvapivě tichého a velmi zajímavého pacienta. Tento mladý muž v ní probudí emoce a touhu po vší kráse, kterou jí může život nabídnout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (362)

nunka 

všechny recenze uživatele

Film od režisérky Emily Young je nedozretá a málo nápaditá storyline o Veronike, idúca viac po povrchu ako do hĺbky, s Coelhom má rovnaký akurát tak názov a knižná dejová predloha je len orietačne zachovaná. V prvom rade som čakala nátresk emócií, úvod celkom snubne divácky nažhavil a ja som očakávala emocionálny vrchol, gro celého snímku mal byť priam magický mimozmyslový zážitok...no niečo ako emocionálny boom som nedostala ani v najdôležitejšej časti - "prerode" Veroniky, zlomu v myslení, cítení, náhľadu na život...scéna pri klavíri bola "decentná", cudná a zahraná nie prežitá, čím nevydolovala zo mňa ani jednu emóciu...Režisérka tak stvorila priemerne seriózne hollywoodske drama. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Sebevraždu beru v potaz pouze v případě, že je člověk nevyléčitelně nemocný a stávající léčba by jen prodlužovala jeho utrpení. Není pro mě tedy jediným východiskem z beznadějné situace. Život je dar. Každý den by se měl skutečně žít a prožívat. Je to přece zázrak, že se ráno probudíme a můžeme vidět východ slunce. Většina lidí, kteří se pokusili o sebevraždu, se o ni budou poukoušet dál, dokud se jim to jednou nepovede a oni odejdou z tohoto světa. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Má-li člověk pocit, že není všechno oukej, že víc kouká z okna a zírá na stromy, než sleduje sled událostí, přemýšlí víc, než je zdrávo a uzavírá se na záklopku, pak musí zákonitě přijít sesypání se. A nemusím bejt obrněnej transportér. Veronika byla setsakramentský tintítko a tíha svědomí tak heavy, že proskočila sama sebou a ocitla se v baráku s diagnózou Smrti, v žabkách, s klavírem a jedinou otázkou: Má to cenu? A já říkám, že má, protože určuje-li život náhoda, pak bylo úplně bombový, že mi hodil tenhle film do klína zrovinka v čase, kdy jsem to nejvíc potřeboval a solidně mi nafackoval. Jsem zvědavej, jak dlouho mi to vydrží :) Mazal tov! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nic od Coelha jsem v době vidění filmu nečetl. Filmu by určitě prospěla delší stopáž a bohatší scénář - ten použitý nezvládá krásné audiovizuální stránce dodávat plnohodnotný podklad. Osekaným způsobem působí jak Veroničin obrat, tak i vztah doktora Thompsona s Mari, což sice neubírá celému dílu na funkčnosti, ale při jeho atraktivitě je to škoda. Úvodní sekvence je šestihvězdičková. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět a také dobře natočený. Sarah Michelle je skvělá, spolu s Melissou Leo hrají opravdu skvěle. Celý Veroničin pobyt v blázinci je celkem depresivní, ale dobře se do jejího života dokážete vcítit a možná i pochopit, proč to všechno udělala. A když jí už nezbývá moc času, najde naději a tak jí alespoň přejete tu chvilku štěstí... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Snímek je adaptací stejnojmenného románu spisovatele Paula Coelha. (iampatrik)
  • Na motivy knižní předlohy "Veronika se rozhodla zemřít" od Paula Coelha se inspirovala i kapela Saturnus a albem z roku 2006 "Veronika Decides to Die". (Seabeast)
  • Scénář napsal Robert Hanley. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama