Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Franciszek (Ireneusz Czop) prichádza na návštevu rodnej dediny po dvadsiatich rokoch emigrácie. Brat Józef (Maciej Stuhr) ho víta zdržanlivo. Ožíva medzi nimi dávny spor, lebo Franciszek opustil hospodárstvo a neprišiel ani na pohreby rodičov. Po niekoľkých dňoch však starší brat zisťuje, že dedina je nepriateľsky naladená voči Józefovi. Ten totiž otvoril tabuizovanú tému siahajúcu do dávnej minulosti... (Flego)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Postupné rozplétání toho, co se před desítkami let stalo, může člověka dovést až k věcem, které vidět a slyšet rozhodně nikdy nechtěl. Po roce 1989 se ve střední a východní Evropě natočilo dost filmů, které nesedí do schématu o tom, že všechno zlé dělali jen Němci. Jak vidno, i někteří další občas z různých důvodů přiložili ruku, vidle či pochodeň ke společnému dílu. Tenhle film je celkem pomalý a občas vyžaduje se víc soustředit k pochopení polských reálií, nicméně nelituju... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Pokłosie, koloski, kláskování, paběrkování.... na poli, na kterém karmická síla nutí Józefa Kalinu stavět z nalezených náhrobků nový židovský hřbitov. Józef je sedlák, který byť studuje hebrejštinu, moc rozumu nepobral. Jeho bratr Franciszek, i když je také jen nádeníkem, pobral v Chicagu mnohé praktické dovednosti a schopnosti jednat, a přes počáteční odpor, ho stejná karmická síla donutí připojit se k Józefu projektu. Karmanový zákon ale působí i na druhé straně (přestože je vehementně zapírán), a tak každý z celé vesnice jedná hystericky a agresivně.... Po dobré zkušenosti se "Psy" jsem si tedy pustil další, ještě lepší, detektivku Władysława Pasikowského - a kdyby byla méně komplikovaná a bylo tam méně "deus ex machina", mohla být opravdu skvělá. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

"Nahnali Židy do domu, zapálil jej, a když matky vyhazovaly své děti okny ven, aby je zachránily, vracely je vidlemi zpět..." Ne Němci. Poláci! Sousedé z vesnice. Neskutečně silné, emotivní drama, které si o sobě Poláci dokázali natočit, a to nejen jako vypořádání se s historií, ale také jako snímek současného polského antisemitismu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ajajááj...Poliaci znova barzo dobre. Tento film skrýva mnoho príjemných prekvapení. Za prvé - super scenár a v príbehu skvelo previazaná minulosť s prítomnosťou. Za druhé - príbeh siaha do vojnového obdobia, tak ako to mám rád. Za tretie- skvelý herci a výborná hudba. Všetko to veľmi pripomína česko - poľský film Je třeba zabít Sekala, ktorý som rovnako ohodnotil plným počtom. Za štvrté - V jednej z vedľajších rolí sa objaví Z. Fialová, ktorú ja osobne nemusím, ale i malá slovenská účasť na tomto skvelom projekte poteší. Napätie a gradácia vo filme výborne fungujú, vo filme je množstvo zvratov a prekvapení a celý som ho hltal minútu po minúte až do záveru. Poliakom môžme iba závidieť. 100% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepamätám sa, že by som sa v minulosti tematicky stretol s niečim obdobným. “Poklosie” je jeden neskutočný film o hľadaní pravdy, ktorá je ukrytá v minulosti v množstve intríg i klamstiev. Poliaci sú “majstri obyčajných filmov” s hĺbkou, ktorá sa dokáže dotknúť duše diváka. A i keď je snímok skôr na štyri “puntiky”, ja za ten záver a rozhorčenie ktoré vo mne dokázal vyvolať, piatu dám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Roman Polanski vyhlásil: „Dlho som čakal na tento film. Na jeho natočenia bolo treba mať veľkú odvahu.“ (kacer4)
  • V Poľsku po svojej premiére vyvolal film Dozvuky okrem pozitívnych i kontroverzné reakcie verejnosti a politického spektra. Osobné útoky musel znášať nielen režisér, ale aj herecký predstaviteľ Jozefa - Maciej Stuhr. (kacer4)
  • Film sa dostal do kinodistribúcie aj v USA. (vander19)

Reklama

Reklama