Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 294)

juta 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezáživná pohádka, která toho nabízí velmi málo k pobavení a to je určena pro ty nejmenší, pro které by se měly vymýšlet bláznivé kousky v neustálém koloběhu po celou dobu filmu. Zdálo se mi, že zde není žádný originální prvek, klišé tu, klišé tam, vše bylo takové ohrané. Opravdu nic extra a ještě navíc muzikálové prvky, které opravdu v pohádkách nemusím, škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak uzasny to teda nebylo. Problem je, ze prvni tretina filmu je vcelku nuda, proste takova pohadka o dvou sestrach. Film chytne dech az v momente, kdy na scenu prijde dodavatel ledu a snehulak, nebejt nich, tak se daj vtipy spocitat na prstech jedny ruky. Snehulak je sice infantilni, ale skvele zabavna postava a doved bych si ho klidne predstavit v samostatnym dobrodruzstvi. Jinak animace je spis prumerna a co se tyce hudby, ta by usla, ale ty neustaly zpivany dialogy zacnou bejt po case krapet otravny. Ale na jedno skouknuti se to da. Lepsi 3*. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milý animák. Na môj vkus však príliš spevu a málo vtipu. Vďaka aspoň za toho snehuliaka, lebo podaktoré intelektuálne dvojzmysly mi veľmi žartovné neprišli. Bohužiaľ, v mojom oku sa táto rozprávočka, najvydarenejšiemu kúsku, "Na Vlásku", nepriblížila ani na míľu. Presto všetko, nuda to nebola a o strate času nemôže byť ani reč. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to sice víc pohodový muzikál než-li pohádka pro děti plná děje a klasických motivů, ale u Disneyho už si s podobně laděnou zpívající rozprávkou neporadili dlouho tak dobře. A ostatně, ono je opravdu na co koukat - animace je dokonalá, příběh napínavý, postavy rozkošné až krásné (ty dívky se jim vážně povedly) a humor přesně takový, aby vyhovoval i každému nafrněnému kritikovi s ledovým rampouchem v zadku. A ta hudba, která mi jinde většinou překáží, byla tentokráte vážně kouzelná a povedená. Nejlepší animák roku, to je celkem jasné... 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vtipná, sympatická, milá a do jisté míry překvapivá pohádka, které byste mohli vytknout nějaké ty věci, ale pak zjistíte, že si pobrukujete "Let It Go" a nemůžete tu písničku nějaký ten den dostat z hlavy. V té chvíli si uvědomíte, že Frozen bude kultem. To, co se nepovedlo pohádce Tangled, to se mnohonásobně povedlo tomuto filmu. A zaslouženě. 95 %. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Když tvůrci filmu vymýšleli postavu Olafa (Josh Gad), měli neomezené možnosti. Teprve když se zamysleli nad tím, jak by asi uvažoval sněhulák, Olafa doopravdy objevili: je nezkažený, prostý a nevinný. Jeho humor ve své podstatě vychází z prostého způsobu jeho uvažování. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Animátoři se vypravili do Jackson Hole ve Wyomingu, aby lépe poznali hluboký sníh. Vyzkoušeli si nejrůznější oblečení – včetně dlouhých sukní – aby zaznamenali, jaké stopy po sobě při chůzi zanechávají a jak sníh s daným oblečením reaguje. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Kristen Bell (Anna) si díky filmu splnila svůj celoživotní sen, a to namluvení kreslené postavy. Po dabingu toužila již od té doby, co jako dítě viděla pohádky Malá mořská víla (1989) a Aladdin (1992). (jajush)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama