Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když zmizí osm vyšetřovatelů, Navarrová se snaží Danversovou přesvědčit, že případ souvisí s nevyřešenou vraždou místního aktivisty. (HBO Max)

Recenze (70)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Příjemně mrazivý úvod, plný hypnotických momentů a všeobjímající nadpřirozené atmosféry a temnoty. Titulní temný případ rozhodně působí slibně. Ale mám aspoň momentálně trochu problém se vším okolo něj. Prakticky ani jedna postava nezaujala, vedlejší dějové linky se sociálním podtextem by nemohly být více ohrané (a chybí tu sympatické nebo charismatické postavy, díky kterým by to šlo přehlížet) a nejsem si taky jistý, co přesně tvůrci zamýšlejí se vším tím nadpřirozenem a trochu mě děsí, aby to ve finále nepůsobilo blbě (ať už se pohnou jedním nebo druhým směrem). I přes tyto výhrady jsem si ale to arktické zasazení, podpořené klasicky zimním obdobím a ponurou hudbou užil a jak jsem napsal, jsem rozhodně navnaděný na rozuzlení případu. Tak snad to maj promyšlené. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Zatím pro mě nepřiznaný spin-off seriálu Walking Dead (v hlavní roli zombice). Jinak bych rád pochválil HBO zato, že financuje projekty diletantů bez ohledu nato, zda jsou talentovaní či nikoliv (ano, Bé je správně), protože jednou jim to určitě vyjde. Naštěstí díky svému původu a vlastnictví vagíny má tvůrkyně cenu Tony jistou. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice slibný začátek, který je mrazivý nejen, pokud jde o teplotu, ale hlavně v případě atmosféry. A ano, má to určitý sociální podtext, ale dává s ohledem na příběh smysl a rozhodně nejde o snahu poučovat diváka, navíc, když je mu věnováno jen pár minut. Ale kdo chce psa bít, hůl si vždy najde... Jedinou výtku, kterou mám, jsou digitální zvířata, která působí poněkud nedoladěně. ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Spojení „mrazivá krimi“ jsme až do příchodu nové řady Temného případu zjevně všichni používali špatně. Fenomenální nástup, snové obsazení, prvotřídní soundtrack, lehce hororová/mystery atmosféra, dechberoucí vizuály spojené s do noci ponořenou Aljaškou a hromada otázek, tady je zkrátka zase všechno správně, a aniž bych spoileroval další epizody, je to postupně čím dál tím lepší. Dávám všechny - i ty umrzlé - palce nahoru. 10/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úvodní digitální připomenutí Lvího krále s lumíkovskou příchutí mě skoro přinutilo to rovnou vypnout, ale následná chvilka na stanici s echem mé oblíbené Věci mě zase nahodila zpátky do sedla. A pak to v tomhle tempu skákalo tam a zpátky až do konce dílu. Na můj vkus je tam na jednu epizodu až moc postav a málo vyšetřování. Skoro nikdo se pořádně nerozvine, všichni jen matně bruslí na hraně nějaké opravdové charakterizace a víc to má z Městečka Fortitude (a bohužel nemyslím výbornou první řadu) než z Temného případu. Potenciál tam je, ale jestli měl být největší tahák jedna bunda a nejchytřejší schovkou věta "voda se před třemi dny zkazila" (upřímně doufám, že nejde o odpověď na to, kam zmizeli vědci, protože to by byla velká slabota), tak za mě ne. Ale dám tomu šanci, protože třeba to opravdu mají tvůrci tak dobře promyšlené, že jim všechny ty podivnosti a zdánlivě tajemné náznaky nakonec do sebe zapadnou. Ale moc tomu nevěřím. 50 % ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama