Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Je pravda, že Rachel všeobecne pôsobí dosť nežne, ale zatiaľ nemôžem povedať, že by som jej tú rolu neveril. A logicky predpokladám, že to bude už len lepšie. Všeobecne by som nezavrhoval postavy, predpokladám, že si na ne všetci viac-menej zvykneme.
Ináč neviem, či sa to tu už riešilo, ale okrem polemiky, prečo nová séria nemá samostatný čsfd profil, sa (aspoň v mojom okolí) ľudia dosť pozastavovali aj nad tým, prečo z toho neurobili rovno nový seriál. Aký spoločný prvok vlastne charakterizuje True Detective, okrem tvorcov, keď ďalšia séria má úplne nové postavy aj príbeh? No a po prvej časti druhej séria mám zatiaľ len takú odpoveď, že v obidvoch prípadoch ide o Story about cops with issues (v angličtine mi to znie lepšie). Aspoň z tej poslednej scény mi to tak pripadalo, keď sa všetci stretli v noci na tej diaľnici, každý z nich mal vyzerať do určitej miery ako troska. Možno práve takí sú aj skutoční detektívi. :)

LabySo69

LabySo69 (hodnocení, recenze)

Já třeba z Rachel vystříkanej normálně nejsem, takže mi nepřijde, že by to pro ni byla nějaká nepřirozená role..a podle mě zas tak na hovno nepůsobí..ostatně, zatim nemám problém s žádným charakterem, jediný, co mě asi sere, je ten otřepanej případ, kdy rodinnej příslušník strážce zákona pendluje na hraně zákona..

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

NightPorter

S tímhle čuráčkem mám taky problém. Doufal jsem, že to s tou motorkou napálí do mostu a shoří. Bohužel. S Rachel problém nemám, ona je skvělá, spíš mám problém s tím přijmout ten její charakter. V závislosti na její vizáži - ač se tvůrci pokusili udělat z ní trochu trosku - k ní prostě tohle mužské bitch chování nesedí. Ale věřím a doufám, že se toho dojmu brzy zbavím. Přijde mi, jakoby jí jediné nebyly psány dialogy přímo na tělo, jako by mluvila a chovala se "za jinou postavu". To není její chyba, a asi ani tvůrců, prostě mi tam ta chemie zatím nefunguje. To se stává.

groz122

groz122 (hodnocení, recenze)

První série byla bez nadsázky dokonalá. Druhé jsem moc nevěřil, nevěřil jsem, že to True detective opět dokáže zopakovat, ale zatím to vypadá velice slibně! Nebudem si nic nalhávat Matthew je prostě Matthew, ale zatím to vypadá na pořádnou jízdu. První díl výbornej 9/10 !

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Já jsem taky spokojenej, že by mi nějaká postava vyloženě vadila říct nemůžu. Jo, motorkář je takový chcípák ale co má si má běloch počít když má náběh na impotenci a přijde o své druhé mužství v podobě odznaku :) Ferrell dobrej, trochu mi ta jeho gesta připomněla Bruggy, kdy divák neví jestli přijde destrukce sebe sama nebo někoho jiného. Ale to jen dokládá, že to na nás hraje přirozeností. McAdams i Vaughn mají docela šablonovité role, snad to nebudou tak jednorozměrné charaktery. Hudba včetně úvodní znělky fajn. Není to takový požitek jako ... a vůbec, jak je to s těma samostatnýmama profilamama?o)

luka4615

luka4615 (hodnocení, recenze)

NightPorter

Tne herec v žádným filmu ve kterým hrál dobrej nebyl, je prkennej jak cip. Nechápu, proč ho tam praskli. M,ísto něj by mi seděl třeba Samuel L. Jackson nebo Sam Rockwell.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

jinak nechapu, proc cca 90% lidi tady ma problem s tou policajtkou a ne s tim trapnym nudnym smesnym poldou a jeho motorkou :-D mne se policajtka libi, ale toho trapacka bych vyskrt ze serialu hned, skoda ze sme se ho na konci dilu nezbavili...

na příspěvěk reagoval barrahir, luka4615, jerry12, phoebe79, Joe123

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Hustokruty, jak ste tu ted oba, tak jsem si vsim, ze nejste jeden clovek :-D este ze mate ruzny avatary.

DarkKnight

DarkKnight (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jasně, ale když už se tolik nedrží knihy, tak by to mohli zpřehlednit alespoň pořádně a ne to ještě víc rozsypávat, že jo. Ale to je už diskuze spíš na GoT profil.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Těch postav je v GoT naopak málo, ty neustálé slučování postav anebo rovnou jejich škrtání a změny oproti knize nějak celkově (téměř všechny ke zlu) mě nakonec dovedly k tomu, že jsem to přestal sledovat. Zjednodušování pro televizní ovečky, co se dá dělat :) 

na příspěvěk reagoval DarkKnight

DarkKnight

DarkKnight (hodnocení, recenze)

Maerlyn0 , Enšpígl

Enšpígl: Copak vývoj budou mít určitě, spíš jsem narážel na to, že díky společné vraždě budou mít společný případ a díky tomu právě zbude i víc času na vývoj jednotlivých postav.

Maerlyn0: Já tu o žádné upadající kvalitě nemluvím. Mně v GoT přišlo moc postav už od začátku.

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Po včerejšku 180+ příspěvků a tak 10 se týká dílu. Zjistili jste aspoň nakonec, kdo ho teda má většího?
Jinak za mě po prvním dílu spokojenost, asi tu budu sám, ale mě Rachel jako taková emancipovaná bitch přesvědčila.

smack

smack (hodnocení, recenze)

David Morse, yeah to bude zase ďábel :)) Rachel aka šerifka Bezzerides mi moc jako gamblerská alkoholička nepřipadá. Chtělo to méně krásný gesicht, ale jinak zatím dobrý rozjezd.

na příspěvěk reagoval DwayneJohnson

Galahad

Galahad (hodnocení, recenze)

Proč nemá série vlastní profil. Je to de fakto úplně jiný seriál, v podstatě ho nemohu ve finále ohodnotit.

na příspěvěk reagoval jerry12

hroubek

hroubek (hodnocení, recenze)

Já jsem po prvním dílu spokojený a za chvilku si ho du dát znovu a pěkně si ho vychutnat a zaměřit se na detaily. příběh je jiný a je to jen dobře. Colin je perfektní, Vince bude velké překvapení, Taylor v pohodě, jen ta Rachel je taková na hraně . Uvidíme co příjde pak. 8/10

Maerlyn0

Maerlyn0 (hodnocení, recenze)

Jasně, že to tak není, lidi, trochu zapojte mozek občas :D Však tam byl současný přítel té jeho ex-manželky, tak asi těžko bude s Vincem.

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

tak Vince mu ještě dohodil tu advokátku Colinovi, aby získal syna a vykládá mu jenom tak u flašky Vizoura , že chtějí konečně otěhotnět se svojí starou (uměle) a tady se vymyslí teorie, že Vincova stará je bývalka od Colina :) ty ole, jestli by toto měla být pravda, která vyplyne až po prvním díle, tak to odpálím odpadem :) protože takové zvraty nebyly ani v Esmeraldě, když v 378 dílu začla vidět 

viviak

viviak (hodnocení, recenze)

Novy true detective je zatial sklamanim(rozumej picovina), ale nic ine som necakal, anyway koniec vyzeral nadejne a urcite tomu sancu dam ;-) top scena z prvej casti: "Ass-pen If you ever bully or hurt anybody again, I'll come back and butt-fuck your father with your mom's headless corpse on this goddamn lawn. 12 years old, my ass. Fuck you. ( Aspen crying )" :XDDDDDD

na příspěvěk reagoval Alena77

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

No nic, zvracet už nebudu, když tady někdo vyzvracel už dost sraček, tak se pojďme vrátit k True Detective.

DwayneJohnson

DwayneJohnson (hodnocení, recenze)

jerry12

Aha, je tady 300 tisíc filmů, diskuze u každýho, jaký bys měl měřítka, 100, 500, nebo víc a podle čeho bys to vybíral?

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

jerry12

Ja som sice na teba nereagoval, pisal som vseobecne, ale "potrefena husa"

 zagagala. :-) Viem, ze tajne tuzis svoje udavacske chutky ukajat este aj ako admin diskusii, ale toho sa - pre dobro nas vsetkych - azda nedozijeme. Aj ked urobit "kozla zahradnikem" nie je tak tazke, ze ano.

Související novinky

Seriál Šógun ovládl ceny Emmy a lámal rekordy

Seriál Šógun ovládl ceny Emmy a lámal rekordy

16.09.2024

Přestože poslední ceny Emmy si odbyly své předávání teprve v lednu tohoto roku, máme za sebou zase další ceremoniál, kde se rozdávaly sošky za seriálově plodnou první polovinu roku 2024. Do… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Reklama

Reklama