Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

movie

movie (hodnocení, recenze)

Jen drobná technická: myslim, že by bylo lepší udělat pro druhou řadu i celý nový profil, smíchat to takhle dohromady je podle mě trochu prasárna

na příspěvěk reagoval jerry12

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Asi tak... Taky mě napadlo zas čekat na blu-ray edici. Ale nechat se takhle dobrovolně mucit? Nejsem takový masochista... :-D

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

tele.kom

Přesně jak říkáš, nemá smysl hodnotit po prvním díle, já to měl stejné, u první série se mi první dva díly třeba líbily míň, než první díl druhé série, až od třetího čtvrtého dílu se to pořádně rozjelo. Pokud to bude platit i tady, tak se určitě máme na co těšit. Jinak co se týče té mysterióznosti, zatím bych neházel Pizzolatta do žita, ona první série taky nebyla zase tak okultní, jak se říkalo, tam tu mysterióznost tvořila spíš atmosféra, které se druhá série zatím docela věrně blíží, navíc (SPOILER PRVNÍHO DÍLU) tady to vypadá, že určitá okultní tématika taky bude na stole, viz otec Rachel McAdams. (KONEC SPOILERU) Asi už nepůjde o rozsáhlou náboženskou konspiraci, jako v první sérii, ale určitých mysteriózních až okultních prvků se snad dočkáme.

tele.kom

tele.kom (hodnocení, recenze)

První díl 2. série zatím opatrná spokojenost, má to úplně jinou atmosféru, mrzí mě, že asi v téhle sérii vynechají tu mysterióznost z první série, která se mi na tom všem líbila asi ze všeho nejvíc. Colin Farrell zatím víc ne slušný ("If you ever bully again, I'll butt-fuck your dad with your mom's headless corpse on this goddamn lawn"), ostatní mě nijak zvlášť neoslnili. Rozhodně nehodlám hodnotit po prvním díle, první série mě naplno chytla taky asi až u 4. dílu. 

na příspěvěk reagoval jerry12

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone

Tak dobré, svá slova beru zpátky. Člověk, co se na ČSFD profilu svěřuje se svým osobním životem, s tím, kdy se s ním kdo rozešel, a ještě se vytahuje, že má přítelkyni modelku, aniž by ukázal fotku, nestojí ani za řeč. A z tvých slov "nebojím se jít proti většině" je jasně zřejmý narcistický syndrom, působíš na mě jako jeden z těch lidí, co jdou proti většině prostě proto, že si chtějí připadat výjimeční, i kdyby to mělo znamenat strhat film nebo seriál, který ty kvality ve skutečnosti má. Navíc tvá slova v deníčku, kde prozrazuješ, že jsi byl po celé dětství neoblíbený a šikanován, jasně poukazují na komplex méněcennosti, který (pokud je tvým vzorem opravdu Freud, jak tvrdíš, tak bys to měl vědět) si kompenzuješ účelovou vzdorovitostí a protestantskou povahou, která však není založena na racionálních argumentech, ale je pouze emocionálním deliktem, které se postupně nahromadí a může to skončit tím, že pod nátlakem depresí buď sobě, nebo někomu ublížíš. Urážlivá slova takového člověka se opravdu nevyplatí brát vážně.

na příspěvěk reagoval Stallone

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

jerry12

No pockey pockey Dextřík nikomu neublizuje. Přece zabíjí jen zlé lidí :-D :-D To je pak morální určité víc než prsa Alexandry ;-)

na příspěvěk reagoval Abes

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

S druhou řadou spokojenost. Líbí se mi jakým směrem to vykopli. Navíc to vypadá, že tentokrát to ještě více než minule bude "jeden souvislý osmihodinový film spíše než seriál o osmi dílech" čili si raději počkám až to bude komplet.

na příspěvěk reagoval Lucasion

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone

Jo, tím jsi jen završil svojí debilitu, hodnotit osmidílný seriál po jednom díle. Taky hodnotíš dvouhodinový film po 15 minutách?

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone

A hele, další moralistický ubožáček, co si ve dvanácti ustříhnul pohlavní úd a má ještě dojezd posttraumatického syndromu. Člověk, který moralizuje, že obhajovat nevěru je svinstvo, a přitom sám ujíždí na Dexterovi, který vlastně obhajuje vraždy, by neměl být svéprávný. A jasně, máš pravdu, 14.905 lidí si vysokým hodnocením tohoto seriálu jen hraje na filmové odborníky, zato ty jediný filmovým odborníkem dozajista určitě jsi. Achjo, trollové ještě nevymřeli?

na příspěvěk reagoval Lucasion

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Dávám protestní ODPAD po 1 a půl díle. Vzpamatujte se už tady s tím hodnocením.

na příspěvěk reagoval jerry12

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Po Dexterovi a v přestávce seriálu Živí mrtví (čekám na 6.sérii) jsem hledal nějakou náhradu. Nějaký seriál, který mě chytne a nepustí. Od Interstellaru mám opravdu rád herce Matthew McConaughey. Zkusil jsem tedy tento a po jeden a půl dílu vypínám a pokračovat nebudu. Seriál je nudný, ´´temný případ´´ nezajímavý (oproti tomu co si běžně přečtete v krimi zprávách je tento případ průměrný) a postavy hodně divné. Vypnul jsem se po tom, co Harrelson hájí nevěru, jako součást oběti za skvělé manželství. Obhajuje tam spaní s milenkami, aby mohl vypustit páru a tím byla zachována jeho skvělá rodina. Jinak by mohlo podle něj dojít k výbuchu. Takové hnusné žvásty jsem už hodně dlouho neslyšel.
Navíc se to celé podivně vleče, žádné tajemno, žádné tempo, tah na bránu nula. Možná, že se to zlepší, možná také ne, ale určitě u toho já nebudu.
Jsem přesvědčený, že drtivá většina lidí hodnotí seriál vysokým počtem hvězd jen proto, aby se předvedli, jak rozumí filmům a že to vše dokonale pochopili. Herci, jak hrají úžasně a oni to dokáží poznat. Je to už trapné. Jste k smíchu

na příspěvěk reagoval jerry12

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Takže, moje postřehy z prvního dílu (bez spoilerů): Zaujalo mě, že účast na produkci si znovu nenechali ujít Matthew McConaughey a Woody Harrelson, to jen tak na okraj. Původně jsem myslel, že už se u druhé série od seriálu úplně distancují. Hned mě zaujala úvodní znělka, znovu velmi podobná té z první série, jen ten song není tak působivý, ale třeba ještě změním názor. Stylisticky je první díl velmi podobný první sérii, ta atmosféra, výběr hudby, depresivní přízvuky, chvíli dlouhé záběry, pak zase rychlé střihy... ten koncept zůstal zachovaný. Co se týče příběhu, Pizzolattův rukopis je znatelný, viděl jsem v tom kus první série a kus The Killing, ovšem i tak je tu určitá originalita především v prolínání postav, kterých je tedy o poznání víc, než v první sérii, takže se v nich člověk ze začátku trochu ztrácí, stejně tak v příběhu, který je nejprve takový rozpačitý, aby se stal srozumitelným až někdy v posledních pěti, deseti minutách. To ale tolik nevadí, protože obecně to byla zábavná, živá podívaná, rozhodně živější než první díl první série, tady se prakticky neustále něco dělo. O případu jsme se toho moc nedozvěděli, ale od toho jsou tu další díly, Pizzolatto asi jen připravil půdu. No a konečně se dostávám k tomu, na co se čekalo nejvíc - herecké výkony. Začnu těmi "méně povedenými" - nezaujal mě Taylor Hirsch, přišlo mi, že dost přehrává. Díky Bohu to vypadá, že tam nebude mít tak významnou roli. Co se týče Rachel McAdams, ta ne že by byla špatná, ale vzhledem k její vizáži roztomilé romantické slečny si prostě nemohu odmyslet její charakteristické rysy a její tvrdost a ráznost jí prostě nevěřím, nemohu si pomoct. Tedy zatím, snad si na to zvyknu. Ale ne, že by to bylo nějak zvlášť rušivé, dá se to snést. Kdo se mi naopak líbil, byl Vince Vaughn, u kterého jsem se obával, ale poradil si skvěle. Ne snad, že by předvedl nějaký úchvatný výkon, ale rozhodně si na něj lze zvyknout i v takové roli a svým hereckým stylem do příběhu přímo zapadá, zaplať pánbůh. No a konečně Colin Farrell, který mě osobně zaujal ze všech nejvíc. Skvělý výkon, přesvědčivý, silný, nepřehrává, není přemotivovaný, hraje přirozeně. Toho byla radost sledovat. Já jsem s prvním dílem zatím spokojen, zůstává mu forma atmosféry i stylistické dovednosti z první série, ale zároveň vytváří novou originální naraci a závěrečný cliffhanger sice nebyl tak silný, jako třeba v The Killing, ale rozhodně se těším na další díl, což byl základ, čeho první díl musel dosáhnout, abych ho ohodnotil jako kvalitní. Za mě zatím velmi dobré. První řada to není, ale přímé srovnání myslím ani není na místě.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Po Dexterovi a v přestávce seriálu Živí mrtví (čekám na 6.sérii) jsem hledal nějakou náhradu. Nějaký seriál, který mě chytne a nepustí. Od Interstellaru mám opravdu rád herce Matthew McConaughey. Zkusil jsem tedy tento a po jeden a půl dílu vypínám a pokračovat nebudu. Seriál je nudný, ´´temný případ´´ nezajímavý (oproti tomu co si běžně přečtete v krimi zprávách je tento případ průměrný) a postavy hodně divné. Vypnul jsem se po tom, co Harrelson hájí nevěru, jako součást oběti za skvělé manželství. Obhajuje tam spaní s milenkami, aby mohl vypustit páru a tím byla zachována jeho skvělá rodina. Jinak by mohlo podle něj dojít k výbuchu. Takové hnusné žvásty jsem už hodně dlouho neslyšel.

Navíc se to celé podivně vleče, žádné tajemno, žádné tempo, tah na bránu nula. Možná, že se to zlepší, možná také ne, ale určitě u toho já nebudu.

Jsem přesvědčený, že drtivá většina lidí hodnotí seriál vysokým počtem hvězd jen proto, aby se předvedli, jak rozumí filmům a že to vše dokonale pochopili. Herci, jak hrají úžasně a oni to dokáží poznat. Je to už trapné. Jste k smíchu

na příspěvěk reagoval jerry12

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Kamil navnadil! I kdyz uplne nevim, co si o nem mam myslet, casto chvali nesmirny picoviny jako X-Meni, Avengeri a podobny sracky pro decka.

Lamprea

Lamprea (hodnocení, recenze)

Farrella taky moc nevyhledávám, ale když chce tak zahrát umí, takže o tohle bych strach neměl.. .))

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

MontyBrogan

Ještě Spartacus má dělaný prequel jako samostatný film.... Hergot, teď když jste to řekli, tak mě to ukrutně štvě. Druhá seroška bude absolutně jiná a nikdo nebude tak dobrý jako McConaghey. :-(

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama