Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (239)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma viacero nedostatkov, ale oproti dvojke je to majstrovské dielo. Prostredie starého domu aj močiarom boli silno atmosférické, ale to je asi tak jediné, kde je atmosféru i cítiť, no ale celok je slabučkým odvarom v ducharskych filmoch. Film stavil na lacné a hlavne predvídateľné lakačky. Po celú dobu trvania film dva krát trocha zaujal a ináč to bola prekliata nuda. Keby tam nebolo toho tajuplného prostredia , tak by som išiel aj na nižšie hodnotenie. ()

Valsadora 

všechny recenze uživatele

Už ani první díl, který měl docela dobrý ohlas, mě nikterak nenatchl. A co se týče pokračování, není co dodat. Nuda, nuda, nuda, bububu, nuda... Měla jsem co dělat s vymýšlení si důvodů, proč bych se měla zvednout z gauče a přestat zívat u čučení do obrazovky. Půjdu si nabarvit vlasy, pak si je samozřejmě musím umýt. Co kdybych si udělala čaj? Ano, dobrý nápad. Nakonec jsem po 3 hodinách shlédla celý 98 minutový film a říkám a dost, konečně, pojď dělat něco smysluplnějšího! 2* za malého Edwarda, ty výrazy se mu vážně povedly a za pár těch lepších scén. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti prvního dílu, pustil jsem si dvojku, od níž jsem neměl žádné velké očekávání, tudíž možná i proto jsem ve výsledku spíše příjemně překvapen. Žena v černém 2 má vše, co by horor měl mít. Ponuré a přitom svým způsobem poutavé prostředí, zasazení příběhu do atraktivní doby, ucházející herecké výkony sympatických hlavních postav a celá řada mrazivých scén s několika povedenými lekačkami. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Žena v černém 2: Anděl smrti“ bohužel trpí problémem pokračování, kdy se tvůrci pokusí o to samé, jen s trochu jinými postavami, no ale nakonec zjistí, že ono je to pokaždé něco jiného a něco tomu chybí. Tohle je v podstatě japonský horor v anglickém prostředí, kde se hraje pouze na to, že některé ty scény jsou „skutečně děsivé“, ale popravdě jsou jen něčím, co je v hororu vidět pořád a trochu to nudí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… Ženská v černým už zase řádí a všichni malí haranti by se měli mít na pozoru. Na pozoru by se však měl mít i divák, páč všechno, co jste kdy chtěli vědět o nefunkčním hororu nebo nefunkčních lekačkách a báli jste se zeptat, tu je. Herci fajn (dokonce i ti dětští), prostředí (jak jinak) taky fajn, ale ten příběh... a ta atmosféra... a ta (nijaká) hudba (což je fakt "sukces", když vám jí složil někdo, kdo se jmenuje Marco Beltrami, gosh), prostě toto se nepovedlo, žel žel... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)

Reklama

Reklama