Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Lasseter, Joe Ranft .. Pixar No. 1. Možná je těžké uvěřit, že tomuto studiu stále nedochází dech, ale je to tak! Potvrdilo se jen pár známých skutečností .. A) Pixar dělá téměř výhradně dokonalé animované filmy! Vždy posune pomyslnou laťku výše a po tomto snímku to začíná až zavánět možným přehodnocením předešlých snímků studia (vyjma Toy Story).. B) Scénárista a režisér John Lasseter je o něco lepší než Brad Bird. C) Na jejich snímky se ostatní studia budou ještě dlouho dívat zespod a závidět! Ale k samotnému filmu. Originální to nápad, oživit auta a zároveň složit hold závodním jezdcům a bájné silnici Route 66. Vše citlivě vyvážené, aby se pobavila celá rodina. Dech beroucí je zejména technická stránka, kdy jsem v mnoha záběrech nebyl daleko dojmu, že jsou některé sekvence natočeny klasicky a jen ta usměvavá auta jsou tam doplněna digitálně. Ano, vše vypadá velmi realisticky a přirozeně. Nebojím se říct, že se jedná o animák roku, protože tak zábavnou a inteligentní kombinaci akce, sentimentu, morality, humoru a slz už nikdo nepřekoná. 100%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fakt neskutečně příjmenej, milej, pohodovej a zábavnejj film, sice příběh je mírně řečeno trošku ohranej, ale ono to ani moc nevadí a krom toho Pixar zase zaválel a animace je opět naprosto perfektní, hlavně voda se fakt znamenitě povedla a stejnětak se povedla hudba, ta je svižná a skvěle podporující celej příběh. Ale abych pravdu řek, tak bych přece jen uvítal jetě trochu víc vtipu, sice to na zábavnosti nijak neztrácí, ale že bych se u toho nějak smál, to se říct nedá ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len asfalt.“ – „Nie. Je to niečo viac.“ Čo chcete počuť. Pixar je Pixar. Po hračkách, vodných tvoroch či príšerách z vstavaných šatníkov, prišla rada na „obyčajné“ autá, ale to by nebol Pixar, aby do jednoduchého scenára neprepašoval výborné dialógy, vynikajúcu vizuálnu stránku, pôvabné postavy a decentne podané ponaučenie. Pixar je pre deti a dospelých to, čo už aspoň desať rokov nie je Disney Pictures. Farebné, nostalgické, vtipné, magické... a veľa traktorov k tomu (a vtipné záverečné titulky). AUTÁ sú venované pamiatke dlhoročnej šedej eminencii animovaného filmu, Joeovi Ranftovi, ktorý v roku 2005 zomrel pri dopravnej nehode. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma kterak namyšlený mládeneček stoupající bez skrupulí na vrchol málem o vše přišel a jen díky nečekané ráně osudu a procitnutí ve společnosti dobrých lidí se vrátil na správnou cestu a ke štěstí přišel. Tentokráv v slušivém hábitu pořízenem od pixarovských počítačových kouzelníků. Bohužel hodně klišovité a bez nejmenšího překvapení. Film drží pohromadě skvělá animace a dokonalá práce s charaktery postav/aut. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal 4 hvězdičky. Ale trošku jsem se nad tím zamyslel a usoudil jsem, že opravdu nemusím dávat 5 hvězd jen filmům, kde se bavím po celou dobu. Protože když se zamyslím, tak tohle byl nádherný příběh, který mě velice dojal. Opravdu nádhera, naprosto bez chyby, žádná trapná místa. Podle mě si Auta plné hodnocení zaslouží. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (77)

  • Hory v kaňonu, kde Blesk cvičil jízdu v přetáčivém smyku, mají tvar předku starých aut. Hory za Kardanovou Lhotou zase vypadají jako zadky starých aut. (DavidSe)
  • Na začátku závodu představuje hlasatel jezdce a dodává: ''...a na druhé pozici jede jako vždy Chick Hicks.'' V minulých závodech byl ale Chick (Michael Keaton) vždy na třetí pozici. (chleba24)
  • Poznávací značka Doktora Hudsona (Paul Newman) 51HHMD je odkazem na rok výroby jeho modelu (1951), iniciály jeho jména (Hudson Hornet) a jeho povolání (Medical Doctor). (PlayEasy)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama