Reklama

Reklama

Královna pouště

  • USA Queen of the Desert (více)
Trailer

Film režiséra Wernera Herzoga, Královna pouště, vznikl na motivy osudů Gertrudy Bell, britské badatelky a kartografky, která na začátku 20. století zmapovala oblast Středního východu. V hlavních rolích příběhu o lásce, tragédii, přátelství, nevraživosti a střetu odlišných kultur se představují Nicole Kidman a James Franco. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné životopisné filmy nikdy nebyly můj šálek kávy, "Královna pouště" mě ale zaujala už trailerem a světe div se, trailer výjimečně nezaváděl. Někdo z nešťastné lásky páchá sebevraždu, jiný zvládne projít poušť, navštívit všechny nebezpečné beduínské kmeny a ještě si je svým kouzlem získat.:-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo v titulcích, ani bych neřekl, že to točil Herzog. Královna pouště je totiž těžce průměrný životopisný film, který sice má slušnou kameru tvořící krásné záběry krajin a taky vhodně vybranou hudbu, ale jinak je to z jeho kladů všechno. Je to mdlé, utahané, bez emocí, postavy jsou nezajímavé a nudně zahrané (výjimkou je jen James Franco, kterého já osobně mám rád, ale bohužel tu dlouho není - jinak Kidman je poměrně prkenná)... Něco takového bych čekal od nějakého noname amerického režiséra, ale od Herzoga? Kde jsou časy, kdy natočil Aquirreho, Fitzcarralda nebo Herz aus Glas? Jasně, v Hollywoodu by mu to asi neprošlo, ale jestli všechny jeho novější filmy vypadají takhle, tak ať radši zůstane u dokumentů. Ty mu jdou. Ale tohle je naprosto nezajímavý film, který kdyby nenatočil Herzog, tak na něj rychle zapomenu. 2* ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak si to rozeberme: "Film založený na životě a láskách Gertrudy Bellové..." - všiml jsem si dvou. Jedné nemile skončené a druhé, kterou stále odkopávala, protože "její srdce ještě nebylo připravené". Nějak mi ale nepřišlo, že by byly v něčem nějak významné. - "...anglické spisovatelky, archeoložky a kartografky..." - nic z toho ale ve filmu nebylo, sice to ona sama asi dvakrát řekla, ale nebýt to tady v popisku, myslel bych, že si to vymýšlí, protože k dané situaci se jí to hodilo. "...která na začátku 20. století zmapovala Irák a Jordánsko." - aha, ona ho zmapovala. Zvláštní, to taky ve filmu nebylo. Vlastně to je film docela o ničem. Blondýna se doma nudí a vyjede si na východ, kde zůstává a s pár araby po boku se courá okolím, setká se s pár šejky, kteří jsou všichni hrozně uvědomělí a na konci jí z nějakého z filmu zcela nevyplývajícího důvodu titulují nekorunovou královnou pouště, ač není jasné proč vlastně. Jestli ta ženy byla v jhistorii skutečně něčím významná, z tohoto filmu se to nedozvíte. Navíc mi v něm dost vadily ony "známé" herecké ksichty, jejichž camea asi měla přivábit víc diváků, jenže svou přítomností spíše rušily, než že by filmu jakkoliv pomáhaly. Špatný film s ještě blbějším uřvaným hudebním podtextem titulků v dovětku o jejích osudech, to už jsem musel vypnout zvuk. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mdlé reakce mě připravily na to, že si nemůžu být výsledkem jistý, na druhou stranu i předchozí Herzogovy rozporuplně přijaté kousky jsem na nějaké úrovni ocenil. Byl jsem tedy připravený hledat nezřejmé záminky kvality a hloubky, ale nejsou tu. Není tu ani za co nadržovat. Je tu jen pár krásných obrazů, ale typická herzogovská uvědomělá fascinace přírodou a exotikou tu úplně chybí. Postavy jsou nezajímavé a kvůli brutálním skokům v čase je na ně nejde napojit. Zkrátka nešťastné. Takhle vkusně nudně si představuju film režírovaný Nicole Kidman, ne Wernerem Herzogem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jméno Gertrudy Bell jsem slyšela poprvé v tomto filmu, v životě jsme o téhle ženě nikdy neslyšela a myslím si, že je to škoda, protože si myslím, že to byla jedna z prvních odvážných žen, které oslavovali svojí svobodu a díky možnostem a své povaze mohla cestovat po poušti a řešit konflikty, které Anglii velmi pomohli. Zní to skvěle, že? Bohužel film ale takový není. Ze začátku to vypadá na romantický příběh, který skončí tragicky, najednou se z toho stává road movie na dromedárovi s nádechem dramatu. Je škoda, že tam nebylo nic akčnějšího nebo nějaká scéna, kde by se Nicole Kidman konečně s někým vyspala, když už si tedy zahrála o 25 let mladší postavu, ale nic, ten film je prostě jedno velké nic. Jedna hvězda za jednu odvážnou ženu, o které je příběh, jinak nic. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Nicole Kidman sa kvôli svojej role naučila jazdiť na ťave. Jej obľúbenou jednohrbou ťavou sa stal samec dromedára menom Barbie. (MikaelSVK)
  • Ústřední role filmu Gertrude Bell byla v prvním záměru obsazená herečkou Naomi Watts, ale později ji nahradila Nicole Kidman. Také jedna z hlavních mužských rolí byla přeobsazena. Původně měl roli Henryho Cadogana hrát Jude Law, ale poté, co nastaly první potíže a průtahy s filmováním, projekt kvůli kolizím se svými jinými rolemi opustil a nahradil ho James Franco. (Tristan Rafael)

Související novinky

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama