Reklama

Reklama

Královna pouště

  • USA Queen of the Desert (více)
Trailer

Film režiséra Wernera Herzoga, Královna pouště, vznikl na motivy osudů Gertrudy Bell, britské badatelky a kartografky, která na začátku 20. století zmapovala oblast Středního východu. V hlavních rolích příběhu o lásce, tragédii, přátelství, nevraživosti a střetu odlišných kultur se představují Nicole Kidman a James Franco. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Herzog sa obsesívne venuje krajine a jej záberovaniu a tomu prispôsobil aj scenár. Postava Gertrudy Bell je každopádne zaujímavá a jej osudy zobrazené na filmovom plátne sú veľkým lákadlom. Lenže scenár jej nedáva do rúk žiaden skutočný cieľ a konflikt a tak sa aj film len tak potáca od krásnych záberov a stretnutiami s mužmi k ďalším krásnym záberom a stretnutiami s ďalšími mužmi. Nájde skutočnú lásku? znie možno najzásadnejšia otázka filmu a osobne ma to príliš nezaujímalo. Kráľovná púšte je tak lepšia v jednotlivostiach ako v celku, ktorý je trochu uťahaný. Nicole ale tomu celému dáva možno väčší zmysel ako Herzogov scenár a kamera. Film určený jedine pre veľké plátno, čoho sme sa nedočkali a tak je zážitok iba polovičný, ani sa niet čudovať nižším hodnoteniam. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romance, která není moc dobrá, ale chce se tvářit jako něco uměleckého, protože se jedná o životopisný snímek o jedné ženě, která byla důležitá, no hlavně pro sebe, ale je pravda, že také publikovala a očividně oslovila hodně lidí v oblasti, kam se většina z nás nedostane. Beduíni si ji prý pamatují. No, já si ji i přes zajímavé tvůrce pamatovat nebudu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomaly začínam nadobúdať pocit, že Herzog na staré kolená už nie je tým čím býval kedysi, už mu to akosi nejde. Ale nechcem mu krivdiť, možno to je aj nevýrazným a málo zaujímavým námetom o rozmaznanej a drzej paničke, ktorá sa rozhodla žiť medzi beduínmi a mať ich rada a tí zase na oplátku na ňu v dobrom a s láskou spomínajú... no a? Nuda ako hrom, ale tak veľká, že takou nezáživnosťou sa môže pýšiť len málo filmov, vrátane tých so šedivým hodnotením. Skrátka, ide o príšerne nudne spracovaný už aj tak málo zaujímavý životopisný príbeh. Jediné čo za niečo stojí je kamera s pekným nasvietením postáv na pozadí prírodných scenérií... to uznávam, to bola vizuálna nádhera. Ale to je asi tak všetko to dobré. Podpriemer. 40/100 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Snad proto, že životopis Bellové není totéž, co Lawrence z Arábie, není nadšení tak veliké. Nicméně setkání Kidmanky a Herzoga nabízí nevšední pocitový zážitek. Politika Středního východu, samozřejmě úloha ženy ve společnosti a mnoho dalších atraktivních témat rámu Herzog do pláten plných pastelových barev, Kidmanka se rozpomíná na své role z mládí, pro které vždy měla svůj pověstný esprit. Dobrodružství s magickým nádechem, taková je Královna pouště. Vhodné doporučit například těm, kterým učarovala Zahrada Allahova. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo v titulcích, ani bych neřekl, že to točil Herzog. Královna pouště je totiž těžce průměrný životopisný film, který sice má slušnou kameru tvořící krásné záběry krajin a taky vhodně vybranou hudbu, ale jinak je to z jeho kladů všechno. Je to mdlé, utahané, bez emocí, postavy jsou nezajímavé a nudně zahrané (výjimkou je jen James Franco, kterého já osobně mám rád, ale bohužel tu dlouho není - jinak Kidman je poměrně prkenná)... Něco takového bych čekal od nějakého noname amerického režiséra, ale od Herzoga? Kde jsou časy, kdy natočil Aquirreho, Fitzcarralda nebo Herz aus Glas? Jasně, v Hollywoodu by mu to asi neprošlo, ale jestli všechny jeho novější filmy vypadají takhle, tak ať radši zůstane u dokumentů. Ty mu jdou. Ale tohle je naprosto nezajímavý film, který kdyby nenatočil Herzog, tak na něj rychle zapomenu. 2* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Ústřední role filmu Gertrude Bell byla v prvním záměru obsazená herečkou Naomi Watts, ale později ji nahradila Nicole Kidman. Také jedna z hlavních mužských rolí byla přeobsazena. Původně měl roli Henryho Cadogana hrát Jude Law, ale poté, co nastaly první potíže a průtahy s filmováním, projekt kvůli kolizím se svými jinými rolemi opustil a nahradil ho James Franco. (Tristan Rafael)
  • Natáčení začalo 20. prosince 2013. Filmovalo se postupně v marockých městech Marrákéši a Ouarzazate, dále ve skalním městě Petra v Jordánsku a oáze Erfoud na Sahaře. Po natáčení v Africe se štáb přesunul do Londýna, kde natáčení skončilo 6. března 2014. (Tristan Rafael)
  • Nicole Kidman sa kvôli svojej role naučila jazdiť na ťave. Jej obľúbenou jednohrbou ťavou sa stal samec dromedára menom Barbie. (MikaelSVK)

Související novinky

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama