Reklama

Reklama

Ninja 2: Pomsta

  • USA Ninja: Shadow of a Tear (více)
Trailer

Těhotná manželka mistra bojových umění Caseyho Bowmana byla zavražděna. Ztrátou zlomený Casey pomalu ztrácí důvod žít, dopředu ho žene jen neuvěřitelně silná touha po pomstě. Bowman se domnívá, že vrahem milované ženy je obávaný mafián Goro. Na pohřbu se setká s bývalým studentem Nakabarou, který mu nabízí trénink ve své škole bojových umění v Thajsku. Zprvu to odmítá, pak se rozhodne, že tam odjede. Při jednom zápase s Nakabarovým studentem Casey ztratí nervy a začne útočit skutečnými údery. Nakabara ho nabádá, že se musí naučit ovládat své emoce. Aby byl Casey schopen vypátrat a porazit svého protivníka, musí povýšit svoje bojové schopnosti na novou úroveň. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Příběh o neporazitelném ninjovi jakoby vystřižený z 80tek. Konečně vidíme Amerického ninju co se umí opravdu rvát. A to sakra dobře. Míň mečů a víc kopů druhému ninjovi sekne. Scott zde opravdu vytváří pocit, že každý jeho kop je jak od koně a choreo je dokonalé. Film nabízí přesně to co jsem očekával. 80kový příběh, na každým rohu čeká někdo kdo chce na držku a je jen na něm jak si o to řekne. 70 procent za výbornou oldskůlovku a super bitky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

těžko hledat zprofanovanější a jednodušší příběh.Naštěstí ale není druhý Ninja tím druhem filmu u kterého by to bylo nutné řešit a prim tady hraje akce.A ta je nutno uznat opravdu velmi dobrá a dokázala mě vrátit o dobrých 2O let zpáky,kdy člověk hltal všechny ty filmy s Dudikoffem,Cynthií a já nevím kým vším ještě.Co víc Scott Adkins vedle těhle legend suveréně zapadá ať už svým bojovým uměním,tak i svým suveréním neherectvím,kdy dokáže všechno vyjádřit jednou grimasou.čiré béčko,které potěší každého fanouška,který vyrůstal na podobných filmech...70% ()

Reklama

haj 

všechny recenze uživatele

Duo Florentine - Adkins si dobře rozumí a jako tým jsou skvělí, jeden je značně prkennej, když jde o vyprávění příběhu, druhej když jde o hraní, ale to už k takovýmu filmu prostě patří a těžko se zlobit, i když bych lhal, že to člověka trochu nemrzí, že části filmu mezi akčními scénami nejsou aspoň trochu zábavnější. Na druhou stranu, když dojde na akci, tak funguje všechno perfektně a film se vyrovná asijský nejenom současný produkci. Adkinsovy schopnosti jsou famozní jak po bojový tak akrobatický stránce, choreografie je špičková a pestrá, souboje jsou tvrdý, kontaktní a navrch je vše krásně natočený a sestříhaný, takže je všechno, co se děje, perfektně přehledný a divák se ani na chvíli neztrácí. Za to je potřeba opakovaně režiséra pochválit. Po akční stránce si film jednoznačně 4* zaslouží, jen škoda značně nezábavný příběhový části.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat, až jednou najdou nějakého kataristu, který bude umět i hrát a nebude se lépe vyjímat v růžových, baletních šatičkách v čele úderné falangy na gájprajdu. Ač mi tedy Skot Asskins opět vyhřál obývák a měl jsem při pohledu na něj nutkání vytrhat si chlupy z nosu, depilovat hrudníček a mohutně se nacákát nějakým květinkovým, estrogenovým puchem od Versáčeho, jedná se o příjemně klasickou, dobře natočenou mindžijádu s kulantní taneční choreografií. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

První setkání s vražednou mašinou Adkinsem (no, dobrá, byl jsem s ním už i v Exp2, ale abych řekl pravdu, ten film byl po většinu akce tak mdlý, že mi asi zcela unikl.. vážně, musel jsem si dohledat, kdo to vlastně byl a i pak jsem si nevzpomněl, jaký boj to s ním vlastně byl) a pravděpodobně jsem si lépe vybrat nemohl. Soudíc ze screenů Undisputed série, tam hraje nějakou zarostlou mlátičku, vězeňského typu, takže nebýt toho, že vím, že to byl i tady on, málem bych ho nepoznal. A to by byla škoda. Protože i když nedosahuje kvalit některých asijských monster, na Evropana doslova vyráží dech. A min. v tomhle filmu by se před ním opravdu měly všichni zlovolní či podivní šikmoocí padouši rychle klidit z cesty. Naneštěstí, nikdo tak nečiní, všichni k své velké smůle. Po stránce soubojové a choreografické tedy hezká jednička. Nicméně, finále mi přišlo značně odbyté, rozhodně chybělo více „ninja“ projevů, tedy zabíjení buď někde ze střechy nebo pomocí těch krásných serepetiček a příběh byl opravdu zase nepřekvapivě banální až to někdy bolelo. Herecké výkony netřeba ani zmiňovat. Navíc to přes hezkou akci nepředvedlo dostatek nápaditosti a využití zajímavých prostředí taky nebylo dotaženo do konce. Ve finále tedy hezká trojka. 6/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Nôž, ktorý používajú dvaja útočníci v scéne, kde chcú ukradnúť Caseymu (Scott Adkins) prívesok, je japonský obradný nôž Tonto. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Thajsku a jeho metropole Bangkok. (MikaelSVK)
  • Bojovú choreografiu súbojov mali na starosti Tim Man a Brahim Achabbankhe, pričom prvý menovaný si vo filme zahral postavu Myata. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama