Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

agathon 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si myslet - postdevadesátkové béčko jako když vyšije, nabízí hlavně pár lekaček, neokoukané "video-ksichty" a snahu o překvapivé pointování. Vlastně mne to bavilo poprvé docela dost, podruhé už mi ale ty nekončící hlášky typu "co to bylo?" - "jak to mám vědět?" - "co to bylo?" - "jak to mám vědět?" - "co to sakra bylo?!" - "snad to brzy zjistím..." lezly na nervy :-) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Samoúčelné lekačky, ženská postava do počtu a nevěrohodné motivace, ale taky kupodivu slušně fungující atmosféra a na horor netradiční kulisy a doba (rozpadajícící se ponorka za 2. světové války). Twohy se zdaleka nepřiblížil kvalitám Černočerné tmy, přesto díky druhé, vygradované půlce filmu zaokrouhlím hodnocení nahoru. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

A nebylo to zlé. Místní přirovnávání k Horizontu události sice moc nechápu, každopádně jsem se hodinu a půl nenudil, užil si slušné napětí i atmosféru a závěrečné rozuzlení je celkem slušným výsledkem scenáristické práce. A kupodivu není špatně ani po herecké stránce. Slušný oddechový thriller s ingrediencemi duchařského hororu a stísněného prostředí ponorky. Pokud ho mám k něčemu přirovnat, řekl bych, že jde o zdařilý mix Ponorky U-571 a Lodě duchů. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu hodně napínavé se zajímavou zápletkou. Bohužel ta je až příliš dlouho oddalována a film je zbytečně dlouho nastavován zbytečnou omáčkou plnou občas dobrých a občas hodně trapných sci-fi/horor efektů. Televizní zpracování a evidentní absence vysokého rozpočtu film těžce sráží v místech, kde chce být brán velmi vážně...ale moc mu to nejde. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyhle mysteriózní filmy stylem podobné Horizontu události, kdy většinu filmu divák neví, na čem stojí, mám hodně rád. Atmosféra budovaná zejména zvuky, hudbou a stísněným prostředím je výborná. Efekty jsou mizerné, ale naštěstí jich moc není a nejsou důležité. Co ovšem zklame je závěrečná pointa, která kvalit té hrstky kvalitních a žánrově podobných snímků nedosahuje a to je škoda. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu zazní informace, že ponorka pluje kursem 0-9-5. Tento kurs je v americkém námořnictvu výrazem pro nesmyslný rozkaz na památku katastrofy z 8. září 1923, kdy flotila devíti torpédoborců po špatném určení polohy najela tímto kursem v bouři na kalifornské pobřeží. Sedm lodí bylo nenávratně ztraceno. (flanker.27)
  • David Twohy si pre natáčanie vopred pripravil sadu nahrávok potrebných zvukov, kde mal zaznamenané zvuky podmorských výbuchov, spev veľrýb, kvílenie motora, hukot lodnej skrutky, praskanie vystrelených nábojov a mnoho ďalších ťažko identifikovateľných pískaní a kvílení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama