Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý je pokračovaním priemernej jednotky. Opäť je tu jeden spojovací príbeh a štyri samostatné, spojovací beriem len ako takú nutnosť, dá sa na to pozerať, ale nenarazil som tu ani na jeden moment, ktorý by ma výraznejšie zaujal. A tak lepšie sú už na tom tie samostatné, pri ktorých treba oceniť aj slušnú rozmanitosť, duchovia, zombie, okultizmus a mimozemšťania, čo mi príde ako zaujímavá kombinácia. Prvý príbeh o mužovi s umelým okom, ktorý začne vidieť duchov zaostáva kvôli nudnému hlavnému hrdinovi a americkému podaniu duchov, ktoré ma moc nebaví, ale zase nájde sa tu aj nejaký lepší moment a celkovo je to obstojná zábava (60%). Druhý príbeh o cyklistovi, ktorý je pohryzený nakazenou ženou a sám sa stáva zombiou je zo všetkých jasne najslabší, v prvom rade mi to príde skôr ako paródia a navyše tento typ zombií sa podľa mňa do tohto žánru moc nehodí, ale na ten priemer to hlavne kvôli záverečnému útoku na oslavu stačí (50%). Tretí príbeh o štábe dokumentaristov, ktorí prídu natáčať život jednej sekty využívajúcej okultizmus je najlepší, síce rozbeh je trochu dlhší, ale aspoň si ma získali postavy a v druhej polovici to už prejde do mimoriadne dynamického a napínavého survivalu s niektorými perfektnými scénami, pričom sa vydaril aj záver. Jedine ma tu mrzí jedna nekvalitná maska, ktorá svojej postave uberá rešpekt, no aj tak sa to nadmieru vydarilo (85%). A štvrtý o skupine teenagerov, ktorí sú u nich doma prepadnutí mimozemšťanmi na moje príjemné prekvapenie zaostáva oproti predchádzajúcemu len trochu, tu ma mrzí jedine umiestnenie kamery na psa, to podľa mňa nebol najlepší nápad, ale aj tak útoky mimozemšťanov sú nadmieru napínavé a opäť sa to zmení na vydarený survival, ktorý miestami berie dych (80%). Takže hororová stránka týchto posledných dvoch poviedok je na vysokej úrovni, či už skvelá atmosféra, v akcii neustále napätie a aj jednotlivé hororové scény sa nadmieru vydarili, ale ani v predchádzajúcich to nie je zlé, ale už to nestojí tak za pozornosť. Takže v porovnaní s jednotkou, kde sa mi výraznejšie páčil len jeden príbeh, ten posledný je to rozhodne pokrok, tu mi skvelo sadli až dva, ale aj celkovo mi to s výnimkou spojovacieho príbehu prišlo kvalitnejšie a bez nejakých zbytočností a naťahovania. A tie dva posledné by som chcel vidieť v celovečernej verzii. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Diabolské tempo! Skvelé poviedky, poriadna atmosféra. Výrazné zlepšenie oproti nudnej jednotke. Bavila mi "bicyklová zombíčina", bavila ma mimozemská invázia, ale rozhodne, rozhodne, rozhodne ma nadchlo fenomenálne Safe Haven - niečo také sa len tak nevidí a ak by to vzniklo ako celovečerák, šlo by o hororovú udalosť roka. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Navzdory téměř všem dosavadním zahraničním recenzím z filmových festivalů si nemyslím, že by V/H/S/2 znamenalo oproti V/H/S nějaký zásadní posun v kvalitě směrem nahoru. Celkově jsem měl asi přehnaná očekávání, doufal jsem v absolutorium. Výsledný dojem je u mne osobně přibližně stejně pozitivní jako v případě prvního dílu, nicméně ani tentokrát nepůsobí antologie zcela vyáženě a ti, kteří nebyli spokojeni s jedničkou, se pravděpodobně nebudou radovat ani tentokrát. A zatímco minule se končilo nejsilnější povídkou, tentokrát končíme v místě nejslabším. Jinak krátce k jednotlivým segmentům: Tape 49 je příběhem, který zbytek povídek rámuje. Vypráví o dvou detektivech, kteří pátrají po zmizelém studentovi. Rámovací příběh bývá u většiny antologií nutným zlem, nejinak je tomu zde. Nevýrazná věc, ale svůj účel plní. 60 % Phase I Clinical Trials v podstatě ani není found footage, ale pohled přímo očima hlavního hrdiny (respektive jedním robotickým okem), kterého straší duchové. Slušné tempo, pár hodně děsivých výjevů, ale bohužel poměrně nepřesvědčivé co se týče hereckých výkonů. 80 % A Ride in the Park je poměrně originální a zábavná zombíkárna braná z pohledu jednoho z nakažených. V celovečerní stopáži by to nefungovalo, na cca dvacetiminutový kraťas je to tak akorát. 80 % Safe Haven je jednoznačným vrcholem filmu. Tjahjanto s Evansem se utrhli ze řetězu a ve své povídce rozpoutali démonické sektářské peklo, při kterém mi chvílemi padala čelist k zemi. Škoda úplně posledního záběru, který působí spíš než cokoli jiného směšně, což není úplně ideální ukončení jinak bezchybného hororového kraťasu. 90 % Slumber Party Alien Abduction vypráví o partě adolescentů, které v jejich rodinném domě přepadne parta mimozemšťanů. Lákavý námět a slušně děsivé výjevy jsou zabity tím, že je daný segment naprosto totálně nepřehledný, hlavně z toho důvodu, že se celý odehrává ve tmě a po většinu času kameru nosí pes (!!!). 60% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

zde bych se víceméně musel opakovat, páč první díl je skoro to samé. Jednotlivé příběhy jsou napínavné, ale když skončí, tak si člověk říká, že je to celkem blbost. Některým by neškodilo rozvést do 90 min. Zápletky ale nespoléhají na to, že na to bude někdo koukat více jak 30 min. Pak můžou klidně nastat věci, které jste čekali. Oproti prvnímu dílu jsem si zde vícekrát povídal, kdo že to na tu kameru natáčel. Zde to tak patrné nebylo. Jinak "zápletka" je podobná. Nějací prevíti se dívají na místě, kde by správně být neměli, na pohozené VHS kazety, a vidí na nich pěkné humusy.... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Né že by to bylo nějak výrazněji kvalitnější jak první díl, ale konečně jsem nemusel čekat dlouze na to, než se stane nějaká hororová akce! Příběh se zombie byl poněkud úsměvný, ale na druhou stranu vidět svět z pohledu GoPro kamery připevněné na zombíkovi, to byl docela zážitek. Ostatní příběhy měli postupem času kvalitní atmosféru a rozhodně splnili svůj účel, vyděsili mě! Za to si V/H/S/2 zaslouží o hvězdu lepší hodnocení než díl první. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno