Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Vica Kerekes je az neskutecne zajimava zena..takova muza..uhrane ocima a nepusti..do toho jeji smyslne rty..pak objevite pihy..a nakonec se ztratite..ztratite pojem o okoli..ona nedovoli cloveku se odtrhnout. Byla skvela v Muzich v nadeji, je skvela i v Kridlech Vanoc.. Krajcovi patri dik za vyber muziky, jeho herectvi ale podle me patri do jinych roli.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bezdějný rádoby "umělecký" a myšlenkově hluboký film. Nebavilo mě to:( V poslední době mě ty naše filmy spíš zklamou jak potěší. Je škoda, jak jsou Křídla Vánoc i přes pěknou myšlenku nezáživné, bezdějné a potencionálně nevyužité. Opravdu nebudu dobře hodnotit jen proto, že jsou v závěru dramatické momenty a emoce, když celý film jako koncept spíše nudí. Nechápu proč nepracovali se stavem Krajča. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý nakonec dostane to, co si přeje! (Proto bacha na to, co si přejete :) Ze začátku jsem si myslela, že to bude pěkná blbost a klonila se k hodnocení 2 - 3*, ale od půlky se mi to fakt líbilo a změnila jsem názor na 3-4*, nakonec tedy 3,5* s přimhouřením oka a pro podporu zajímavého netradičního snímku dávám 4*. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Konečně mi Vica Kerekes dokázala, že hrát umí. Tohle byl opravdu zajímavý film z prostředí Vánoc. Kvalita na to, že to má český původ. A aspoň to byla krutá realita ... Trochu změna oproti vánočním americkým filmům. Příjemná změna. Herecký výkony mi celkově hodně sedly, hlavně Richard Krajčo se mi líbil. A celý film doprovázela krásná hudba. 85%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu. Trochu melancholické, trochu absurdní, tak trošku pohádkové, ale i lidsky dramatické. K tomu Richard Krajčo a jeho výběr muziky, který celý film výborně doplňuje. Vica Kerekes, která poprvé vypadá tak, že se nechce nikomu zalíbit. Kuba Prachař, kterej rychle pochopil, že ty černé vlasy mu nesluší a David Novotnej, kterej tady vypadá tak, jak kdyby chtěl začít fandit Slavii Praha. Líbilo se mně to. Mělo přesně to kouzlo Vánoce, o kterém v něm byla řeč. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)
  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno