Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť smutné na tom je, že Karin Babinská nepochybně umí točit. Dokázala vymyslet i postavy a rozjet zápletku. Jen už nepřišla na to, co si s tím vším počít. Takže pokud nejste fanynky / fanoušci Richarda / Vicy, tak se záhy začnete nudit. Vánoční romance totiž najede na očekávaná schémata a už u nich zůstane. Škoda. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce nudné, herecky naprosto nepřesvědčivé (hlavně Krajčo), režijně nezvládnuté. A to byl ten námět docela i slibný... Jenže když hlavní čtveřice pořád jen chlastá, žvatlá blbosti a souloží, tak je nějaký fajn námět úplně k ničemu. Psychologie postav, scénář a prkenné dialogy prostě fakt na bodu mrazu. Jinak Krajčo nosí růžové brýle 24 hodin denně a když se nad tím 2x za celou dobu někdo aspoň pozastaví, tak je to ještě úspěch... A to jeho "věštění", opravdu moc nápadité - všichni si vzali nesprávného chlapa a všichni by se měli rozvést nebo odejít. Prostě ztráta času v té nejčistší podobě a o nějakém "vánočním" filmu ani snad nemůže být řeč. Ještě, že tam aspoň zazněla ta Cesta, i když i ta by si podle mě zasloužila důstojnější film. 20%. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Chvílemi záměrně předvídatelné, obalené zbytečně velkým množstvím postav, ale natolik své, že nakonec pomalu podléhám. Karin sice svůj scénář neochuzuje ani o jedinou sebezbytečnější linku, ale vzhledem k tomu, že chápu podstatu autorské hrdosti, nemám s tím problém. Jen to (například příští Vánoce) bude chtít nějakou poklidnou domácí projekci, abych se přesvědčil o tom, jestli ten pokus přesvědčit mě o nezbytnosti celého širokého záběru nebyl jen velký podfuk. 70% a po dlouhém váhání zaokrouhlení nahoru. I kdyby jen kvůli té zatracené Cestě, která je pro mě i na stý poslech očividně nezprotivitelná. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou nesympatické, ale zase civilní. Měl jsem obrovské problémy s Krajčem, který hraje teda opravdu řádně sobeckého idiota, jemuž nedochází snad vůbec nic. Určitě paní režisérka předvedla svůj lepší výkon než v minulých Pusinkách. Díky atmosféře Vánoc, Davidu Novotnému a krásné závěrečné písničce bych viděl hodnocení 65%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak dementní filmy se v ČR poslední roky točí, je velmi příjemná změna sledovat film, který je inteligentní a dá se o něm přemýšlet déle než by člověk vůbec chtěl. Herecky naprosto v pořádku, scénáristicky i režijně dobře uchopené, akorát uřvaný soundtrack místy přehlušuje mluvené slovo, ale jinak palec nahoru. Navíc Cesta je jedna z nejkrásnějších ústředních filmových písní. 75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Rodina manažera prodeje Ráďi (David Novotný) bydlí v Liberci v ulici Frýdlantská 6. (sator)
  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)
  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)

Reklama

Reklama