Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arogantní a sobecký rozhlasový diskžokej Jack Lucas se dostane do těžké deprese, když zjistí, že nepřímo zavinil smrt několika lidí. O tři roky později pracuje ve videopůjčovně, jejíž majitelka Anne Napolitanová se o něho stará. V jedné ze svých sebevražedných nálad je u Manhattanského mostu zachráněn Parrym, bývalým profesorem historie, který živoří na pokraji společnosti. Parry se chová jako blázen. Ve svých představách je ohrožován zlověstným Rudým rytířem a snaží se přesvědčit Jacka, že jeho úkolem je získat Svatý Grál, schovaný v domě miliardáře Carmichaela. Když Jack zjistí, že Parryho manželka byla mezi obětmi, za jejichž smrt se cítí zodpovědný, snaží se bývalému profesorovi pomoci. Seznámí nesmělého Parryho s dívkou jeho snů, osamělou sekretářkou Lydií. Po první schůzce s Lydií je Parry přepaden několika násilníky a končí v nemocnici. Jack, který dostal novou chuť k životu, se chce vrátit ke své bývalé práci. Navštíví Parryho v nemocnici a nalezne ho v katatonickém stavu. Jediný způsob, jak ho zachránit, je přinést mu Svatý Grál. Jack se v noci vydává do miliardářova sídla jako lupič... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

genetique 

všechny recenze uživatele

Už pri pythonovcoch väčšina ľudí zistila, že Gilliam asi nebude úplne obyčajný režisér obyčajných filmov. 'The Fisher King' patrí bez sporu k jedným z nich, má to atmosféru, pointu, odkaz a tie herecké výkony. Je to vlastne taká strašne dospelá rozprávka, na jednej strane brutálne vážna, seriózna, dojímavá, na druhej strane je k tomu primiešaná tá správna dávka humoru, s obrovským citom, aby sa nenarušila rovnováha (na skracovanie nohavíc a saka spinkovačkou nezabudnem). Navyše si hneď v úvode Gilliam dovolí siahnuť po reklame na svoj vlastný snímok 'Brazil' a grálovský nápad tiež nebol najnenápaditejší. Ale to nie je výčitka. Biznis je biznis. A btw, Bridges je Bridges. 80%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecké trio a inteligentní scénář s pár obyčejnými i originálními prvky je hlavní devizou tohoto lidského a ve svém nadhledu optimistického snímku nejen o lásce. Jakkoliv je postava Bridgese sympatická a postava Williamse zvláštní a zajímavá, bez fantazie Terryho Gilliama a lehce nadpozemského pojetí by Král rybář mohl být rychle zapomenut, přeci jen tak oslňující zase není. Je však velice příjemný, milý, trošku bláznivý a nakonec snad i u toho srdíčka zahřeje. 7/10 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Jen bych si přál, abych nějak mohl splatit svůj dluh a jít domů!" Nepočítám se ke Gilliamovým fanouškům, ale tenhle jeho film zbožnuju. Už když jsem ho viděl poprvé někdy v půlce 90. let na Nově, tak mě totálně sejmul a vždycky si u něj rád nechám stáhnout krk a dojmout se Jackovou i Parryho tragédií, přátelstvím i jedním z nejlepších filmových vyznání lásky (Parry a Lydie). Drsné, vtipné, poetické… a dojemné jako blázen. A herecké výkony všech zúčastněných famózní. Giliamův nejlepší film. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: Tyhle role uměl opravdu jen Robin Williams.Prostředek se seznamováním v půjčovně je best.A když si ke konci člověk uvědomí, že šílené psychologické drama je vlastně vánoční komedie ... -----Tentokrát trošku komornější Gilliam .. tzn. trošku překombinovaný a zdlouhavý a zároveň ale zajímavý vícežánrový film s úchvatnou vizuální stránkou :-). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Od Gilliama bych čekal trochu víc. I zde sice nacházím útržky jeho fenomenální fantaksní představivosti, ale ta zde hraje podružnou roli a ustupuje příběhu, který mě ovšem nijak zvlášť nezaujal. Přišel mi dosti neuspořádaný a neucelený. Kdyby nebylo výkonů dvou hlavních aktérů, byl bych asi zklamán. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Edwin (Christian Clemenson) posloužil jako zdroj inspirace pro skutečného vraha George Hennarda, který 16. října 1991 najel svým pickupem do restaurace Luby v Texasu a poté zastřelil 23 lidí, převážně žen, a dalších 27 zranil. Stejně jako Edwin spáchal po činu sebevraždu. Ve své době se jednalo o nejhorší masovou střelbu s největším počtem obětí v historii USA. Ironií osudu při ohledávání Hennardova těla našel koroner v jeho kapse lístek z kina na film Král rybář. (POciSEM)
  • Snímek moderně adaptuje jednu z méně známých částí Artušovské legendy, podle níž byl Král rybář strážcem svatého grálu, který od něj nakonec získá rytíř Parsifal poté, co uzdraví krále a s ním celou zemi. (Olík)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama