Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení by to měl být nejhorší startrekovský film s Picardem. S tímto však zcela nesouhlasím. Nedosahuje tedy kvalit Prvního kontaktu, dokonce se mi zdá, že se o to ani nesnaží a tvůrci šli trochu jiným směrem, ale přesto se jedná o jeden z těch lepších Star Trek filmů. Příběh je zajímavý, je perfektně nadávkován prostor pro všechny postavy, kdy nejvíc prostoru mají nejlepší postavy, při tom na ty méně zajímavé se nezapomnělo. Prostě prima zábava. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další Star Treková pohádka pro děti a mládež. Některé telenovelické dialogy byly vskutku děsivé, vše navíc podbarveno úlisně slizkou cajdákovitou hudbou. Picardův flirt s přepudrovanou, zmalovanou a vyčesanou emzáckou duchovní vůdkyní jehovisticky idealistické planetární kolonie byl kulervoucí. A opět zpracování některých scén takovým způsobem, jako by se to točilo o dvě dekády dříve, anebo coby TV inscenace. Po relativně zdařilé dvojce nechápu. Ale jako film před spaním, když nemáte žádný jiný zrovna po ruce a máte smířlivou náladu, to celkem lze. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Vzpoura dělá z Abramsova zářezu úplného Shakespeara, plného intelektuálních otázek a témat. Frakesova režie je zde až příliš unylá (cloumají s ním hormony nejenom ve filmu) a neposkytuje snad jediný originální nápad (pohledem o deset let srarším; díky Abramsovi víme, že to jde i jinak, více "letně"). Ale přestože všechno mimo hudby bylo špatně, tak tento Star Trek patří k těm zábavnějším a vydrželo mu to s přehledem po celou stopáž. 60 % ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Filmová řada televizní velkoepopeje je neméně pozoruhodným dílem hraného filmu. Precízní scénář, i po létech nápaditě působící výprava a triky, myšlenková hloubka, tedy v úhrnu věci, které se většině současných autorů tohoto žánru dostávají jen zřídka. Ještě více však působí anticipační potenciál, srovnatelný s Vernem či Karlem Čapkem, tj. opravdu špičkovými autory fantastiky. Ano, takhle nějak .... někdy ... tzn. za 500-2000 let (ale třeba i rychleji) může vypadat náš vesmír (vesmírů je patrně víc) a lidské pronikání do něj. Zatajený dech a mrazení v zádech je asi tím nejlepším doporučením, vedle kterého velká třpytná slova a vzletné obraty chudnou a ztrácí se v neurčitém mlžnu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ufffffff..tohle se hodně těžko hodnotí,protože i když je to ve vedení příběhu tak trochu odlišné od ostatních novogeneračních trekových filmů-v myšlenkovém základu se Vzpoura od principů a ducha Star Treku něják neodklonila.........Je tu poznat nejspíše nižší rozpočet a trochu kostrbatější scénář(převážně v akčních pasážích)-nadruhoustranu-zvýšená koncentrace humoru, trefných hlášek a možnost zase o kousek blíže poznat jednotlivé postavy(z jejich osobnější stránky) dělají z filmu docela zajímavý, zábavný a chutný guláš...............PS:Možná bych měl tendenci dát "jen" tři hvězdy ale na málokterou ženskou je tak hezký pohled jako na sexy poradkyni Troi střílející z té velké bouchačky :D :D ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Po "temném" filmu Star Trek VIII: První kontakt (1996) chtěli producenti přijít s něčím trochu odlehčenějším, co by více odpovídalo původní Roddenberryho vizi. Bylo vymyšleno několik různých zápletek, přijat byl však až čtvrtý draft scénáře, který významně ovlivnil producent Steven Behr. (mirliflore)
  • Jediný film ze série Star Trek, který se neodehrává na Zemi (nebo alespoň v její blízkosti). Zároveň také první díl série Star Trek, ve kterém jsou všechny záběry z vesmíru generovány počítačem. (Martin00x)

Reklama

Reklama