Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu má být morální dilema, jestli přesunout skupinu 600 lidí na jinou planetu, aby mohla medicína pro miliardy skokově poskočit? To není žádná paralela k nucenému vysidlování v americké či evropské historii, to je ekvivalent odkoupení pozemku kvůli stavbě dálnice - tady není, o čem přemýšlet. A že se do toho zamotají jednorozměrní záporáci, není zrovna omluva, ale laciná berlička. Jinak minulému dílu jsem vytýkal, že se v něm děje moc věcí moc rychle. Abych si neprotiřečil, říkám, že tady se neděje nic a děje se to pomalu. Nevím, jestli to měl být návrat k původním dílům... ale není. IX je tak podobně jako V především chytračení pro hloupé lidi, kdy se morální problém pozná podle toho, že hodně postav často opakuje, že se jedná o morální problém. Get it? ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tento již třetí celovečerák s mou nejoblíbenější trekie posádkou nadchl. Asi pro ostatní v této společnosti budu terčem posměšků, ale je to tak.:) Příběh mě velice zaujal, Jonathan Frakes ukázal po lehce horrorovém Prvním kontaktu, že jemnější, citová poloha je mu též blízká. Čili v těchto dvou celovečerních trecích ukázal obě nejpodstatnější strany star treku. Mám dojem, že tento film má myšlenku i naznačené poselství. A je zde též mírně podhodnocen. Samozřejmě já lehce nadhodnocuji, díky svému (v současnosti zastydlému) trekie fandovstí (není čas ho obnovit?:) ). Kde jsou ty časy, když jsem nedočkavě na čt1vyhlížel novou epizodu Next Generation.:) Nechtělo by čétéčko opět vysílat podobné povedené sci-fi kousky? Dávám Vzpouře 90%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další Star Treková pohádka pro děti a mládež. Některé telenovelické dialogy byly vskutku děsivé, vše navíc podbarveno úlisně slizkou cajdákovitou hudbou. Picardův flirt s přepudrovanou, zmalovanou a vyčesanou emzáckou duchovní vůdkyní jehovisticky idealistické planetární kolonie byl kulervoucí. A opět zpracování některých scén takovým způsobem, jako by se to točilo o dvě dekády dříve, anebo coby TV inscenace. Po relativně zdařilé dvojce nechápu. Ale jako film před spaním, když nemáte žádný jiný zrovna po ruce a máte smířlivou náladu, to celkem lze. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Předposlední film s Picardem a novou posádkou je sice slabý a tradiční lichý díl Star Trek filmového univerza, ale nemá tolik špatných a hluchých míst jako v případě VII – Generations. Po svižném a kvalitním VIII - První kontakt je to však o stupeň horší - taková průměrná desítka světlá - neurazí, nenadchne a účel splní. Frakes režíruje slušně, herci drží laťku, ale je to jen průměrná epizoda TNG, kde se moc nebojuje, ale více kecá. Hodnocení OST: Goldsmith se drží svých kvalit a opět drží hudbou film nahoře. 7/10 ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Insurrection je film, u kterého kletba očividně stále ještě pokračuje v zaběhlém pořádku a ne že by to tedy slovy Tima Bisleyho byl shit, ale není to ani snímek vyloženě dobrej. Je hodně průměrnej. Totiž, když natáčíte už devátej film ze Star Trekovského universa a ještě k tomu máte za sebou dva veledlouhé a veleúspěšné seriály, narazíte na skutečnost, že se s jinak velmi solidní látkou už zkrátka nedá vymyslet nic moc nového. Takže pokud jde o porušování základní směrnice, bylo na toto téma natočeno několik řadových epizod a všechny byly řádově jinde. V tomhle filmu se OPĚT jeden člověk z federace chová jako kokot a je na Picardovi a jeho bandě, aby zachránili den. Picard ovšem místo toho, aby si dřepnul do kapitánskýho křesla a ve vyhrocený chvíli dramaticky vstal a upravil si uniformu zatahánim za triko, na což se kouká vždycky líp, než když běhá po planetě a jak vyměklá močka zažívá románek se stoletou bábou, dělá přesně druhé zmiňované. Mezitim se parta mimozemšťanů s kůží ze šourku místo ksichtu, ze kterejch se vyklubou *SPOILER A VELKÝ PŘEKVAPENÍ* zrádci vlastní rasy *konec spoileru*, snaží násilně přestěhovat vesnici plnou křováků, který se sice vzdali zbraní a technologie, což je určitě epesní duševní klystýr, nicméně si ani žádný neschovali pro případ nouze někam do úkrytu pod chatrč toho černocha, kterej by určitě v případě napadení zařval první, a tak teď jenom utíkaj a u toho fňukaj. Data má sice pár dojemnejch Pinocchiovskejch rozhovorů s klučinou, ale stále to nevidim jako důvod, proč všechny ty zábavný akce ve vesmíru přesunout na druhou kolej tak mimo, že vlak z ní jede kamsi do Frankenstaatenburgu. Insurrection je typickej důvod, proč Star Treku dřív vždycky slušela víc ta filosofická seriálová rovina. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)
  • Téměř polovina filmu byla točena v exteriérech, což je nejvíce ze všech Star Trek filmů. Točilo se dokonce i v nadmořské výšce 3 000 m n.m. (mirliflore)

Reklama

Reklama