Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace s o dost větším rozpočtem. Tak čtyři, pět scén opravdu stojí za to (hlavně ohníček a Mackův přelet letiště), proto tak vysoké hodnocení, ale zbytek je vata nad vatu. Hloupé dialogy, "náhodné záběry" kamerou, logické nesmysly. A chudák Richard Armitage obsazený v roli totálně míjející jeho schopnosti bezcitných drsňáků. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to blbosť, povedzme si to na rovinu. Nevadí mi, že je to bezpríbehová naháňačka tornáda, ale to tupé chovanie postáv. Síce to v Oku búrky nevybuchuje ako u Emericha, ktorý si dáva takéto tornáda na raňajky, ale inak sa na to dá mrknúť. Casting je tiež celkom v pohode. Thorin si zo stredozeme odbehol pozrieť tornáda a zvyšok kreténov, ktorý naháňajú tiež tornáda, alebo ktorých naháňajú tornáda sa tiež dajú zhltnúť. Ako celok to nieje také tragické a slušné efekty sú asi najväčší ťahák filmu a poteší aj hudba Briana Tylera. 65% - 3* ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

We will get through this and we will rebuild. A americká vlajka. Vlastně by se sem dala zkopírovat sbírka sebraných citátů, které jsem napsal do komentáře k San Andreas, jehož Into the Storm je jeho levnější verzí. Stejně patetické, vážně se beroucí, se stejně špatnými dialogy. Jen je to ještě okořeněné "dokukamerami", což znamená, že se natáčejí v těch nejnemožnějších situacích a říkají u toho nejnemožnější věci. Gradace nic, napětí nic, schopnost dotáhnout podzápletky nic. A navíc to ještě není tak blbý, aby to aspoň byla sranda. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Teda popravdě nic moc. Nic extra, děj je chabý (i střih a kamery), obyčejný, herci také. Chvílema nepříjemný, jako když vám něco vletí do oka. Světlou stránkou byla chvíle, kdy auto proplouvalo okem tornáda a vystoupalo nad mraky, kde vykouklo sluníčko, jinak průměr a z některých dialogů se mi dělalo šoufl. Lepší dvě. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vtahující zvuk v perfektním Atmos ozvučení jsou největšími klady filmu. Člověk má pocit, že mu fučí u ucha a mrskají ho kroupy do obličeje. Kazí to však ospalí herci (Armitageův charismatický bas to nespasí) a naprostá nevyváženost seriózních a humorných scén. V jednu chvíli tak sledujete trikově velice zdařilou scénu masivní destrukce doprovázenou celkem věrohodnými emotivními reakcemi prchajících a následuje rádoby vtipná scéna s dvěma ožralými debílky. [Kino, Dolby Atmos] ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama