Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

juta 

všechny recenze uživatele

Teda popravdě nic moc. Nic extra, děj je chabý (i střih a kamery), obyčejný, herci také. Chvílema nepříjemný, jako když vám něco vletí do oka. Světlou stránkou byla chvíle, kdy auto proplouvalo okem tornáda a vystoupalo nad mraky, kde vykouklo sluníčko, jinak průměr a z některých dialogů se mi dělalo šoufl. Lepší dvě. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Být to více ambicióznější, tak skáču momentálně radosti. Celkem mi zde chyběla Americká vláda, meteorologové a všichni, co by se tuhle problematiku snažili globálně vyřešit, ono se to bohužel soustřeďuje jen na hrstku postav, což mi vadilo. Efekty jsou super, ale film se taktéž rozjíždí pomalu a než se příjde na věc, skončí film dříve než řeknu švec. 60% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nulové budovanie atmosféry. Naozaj som nepostrehol náznak snahy o jej gradovanie, k tomu si pripočítajte fakt nevýrazné postavy a výsledok nestojí skutočne za veľa. Chcel som dať Into the Storm tri hviezdy, ale práve mi doplo, že neviem ani za čo mu dať dve, tak nakoniec skončíme pri jednej za vizuálnu stránku filmu, ktorá, čo je prekvapivé, pri ručnej kamere, nepôsobí vôbec roztrasene. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|92%| Shlédnuto v kině. A já jsem teda velmi spokojen. Opravdu mě to chytlo proto se nestydím dát plný počet. Možná by to mohlo být delší, velkolepější a tak, ale já si nemohl pomoct. Jasně, začátek se prý trochu táhne, ale to není ani tak pravda. Poznáváme tu postavy, které mi přišly normální, ale během dramatických chvil či napínavých scén jsem si je později získal. Uvěřitelné postavy, které se do tohoto filmu hodily. Tak, každý má svůj názor, ale tak to je. Jakmile začne zuřit tornádo, tak už je tu jedna destruktivní akce za druhou. A musím říci, že je to perfektně natočené. V kině to znělo opravdu skvěle. Takže v tomto směru asi není co dodávat. Je tu ke konci i dost napínavých chvil, kdy člověk neví jestli to dotyčný přežije. Spoilerovat nechci, ale jsem rád, že tu byla i nějaká ta obět. Bylo by moc fantastické aby to přežil každý. Konečná fáze či vyvrcholení posledního údera tornáda měla atmosféru. Hudba od mého oblíbence Briana Tylera se povedla. Není úplně fantastická jako u Expendables, Iron Man3 atd, ale ty známé hudební motivy a podobný styl tu byl. No, myslím, že asi není nutné abych komentář nějak natahoval. Jako katastrofický film to vyloženě není. Spíš takový zmutovaný moderní pokus, ale mělo to rychlý spád a mě to bavilo opravdu hodně. Nemám co bych už dodával. Těším se na opětované shlédnutí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť pozrieť si nejaký jednoduchý, nenáročný, nie však úplne podradný, katastrofický film. Pohrabal som sa vo svojom súkromnom video archíve a siahol po americkom filme "Into the Storm". V roku 2014 ho natočil režisér Steven Quale. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba. Tento titul splnil moje očakávania. Malo to rýchly spád, solídnu atmosféru a hodne podarené filmové triky. Scenár síce nie je nijak prevratný, či aspoň originálny, ale v tomto prípade mi to vôbec nevadilo. Chcel som vidieť vyčíňanie zúriacého prírodného živlu a to som aj videl. Ocitol som sa priamo "V oku tornáda". *** ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama