Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (153)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Audioknihu Lichožrouti máme doma a občas ji posloucháme. Má zajímavý nápad, slušný děj a především famózní vypravěčku Báru Hrzánovou. Rozhodně můžeme i s dětmi doporučit. Když jsme narazili na film, rádi jsme mu dali šanci a podívali se. Bohužel se atmosféru (audio) knihy na plátno přenést nepodařilo. Když k tomu připočtu nepovedenou animaci, je na nízké hodnocení zaděláno. Další mínusy nemám potřebu vypisovat. Pro nás šlo o nevýrazný a animací až odpudivý animák. Je to za slabé dvě hvězdy a bez výborné předlohy by po něm neštěkl ani pes. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, co se mi líbilo a to je animace. Ta je výborná a ty okamžiky, kdy se lichožrouti dostanou až "ke kameře" a je vidět jejich výplet jsou skvělé. Taky záběry pseudoprahy jsou výborné, skoro až reklamní. Tím pozitiva ale končí. Totální absence humoru je pro mě naprostou záhadou. Příběh je taky trefa úplně vedle, jak může děti bavit parodie na mafiánské filmy, když tyto nemůžou znát?! Pochybuju, že někdo pouští desetiletým dětem Kmotra, aby měly přehled. Identifikace s postavami vázne, já osobně jsem se nechtěl vcítit do něčeho nesympatického co krade. Sice méně než ti zlejší zlouni, ale to na věci nic nemění. Ve výsledku jsem fandil profesorovi, aby ty malé parchanty pochytal a měl pokoj... Samostatnou kapitolou je pak dabing, který je příšerný. Jestli mělo to pitvořivé huhlání způsobit, aby jim nebylo rozumět, tak se to povedlo. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle se hodně nepovedlo. Po docela svižném rozjezdu a představení postav se to rozbředlo do příběhově bezpohlavní hovadiny. A je to velká škoda, protože ty knížky by si slušnou filmovou adaptaci zasloužily. Animace a dynamika samotných lichožroutů je obstojná, ale vše okolo nich stojí za starou belu. Ulice města jsou na úrovni výukového softwaru pro autoškoly a postavy lidí animoval někdo s velmi ošklivým zákalem. Když vidím práci šikovného animátora, jenž dokáže pro YouTube spíchnout amatérské tříminutové video, ze kterého málem přechází zrak a pak jdu do kina na celovečerní snímek s vyloženě odfláknutým vizuálem, jehož tvůrci za něj chtějí zaplatit, cítím se krapet podveden. Spousta lidí nad tím mávne rukou s tím, že takový je už holt český film… na tvorbu chybí finance, stát nepodpoří, distribuce rozkrade, berme co je. A já říkám hovno. Nasrat na podobný šlendriján. Příště si zase raději pustíme něco na tom YouTube. [Jonáš v kině / 11] ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Animace bohužel působí zastarale. Nápad oživit potvůrky, které nám schovávají vždycky jednu ponožku z páru je moc fajn, respektive kniha může být moc hezká. Ale jako film je to utahané a příliš rozvláčné. Na jedno zkouknutí je to fajn, ale že by se Lichožrouti stali oblíbeným filmem nějakých dětí, to mi nepřijde. Já už jsem odrostlejší , tudíž mám na pohádky asi větší trpělivost a u mě Lichožrouti nezabodovali, co pak tedy u neposedných dětí. Tenhle film mě docela zamrzel, byla bych ráda za víc povedených českých pohádek. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nemrzelo, že film tak řemeslně zvládnutý, podle oblíbené knihy, s jasným poselstvím a vším, co má takový dětský příběh mít, bude taková nuda. Všechno sedělo, ale nepřítomnost tahu na branku a strachu o postavy a celková vyvanulost bylo něco, co jsem nečekal. Pavla Šruta velice ctím jako textaře, ale tohle je celkem krystalicky lehký nadprůměr. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama