Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Něco je tu sděleno z rychlíku a je to moc krátké, ale na druhou stranu je zde patrný zajímavý vývoj, který se na Zemi odehrává. Není moc divu, že zrovna tuhle fázi vzali filmaři od začátku, když se vrhli na novou, digitální podobu Planety opic. Přesto se mi i tenhle film série docela zamlouvá, a i když to místy vypadá levně a více je zaměřeno na akci, pořád tu jsou výborné myšlenky. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý (a pro mě poslední) díl původní série mě bavil mimo jedničku snad nejvíce. Příběh Caesara byl správně gradovaný a dokázal mě napnout. Jeho přerod z uprchlíka ve vůdčí postavu (opici) rozsáhlé vzpoury bylo fajn pozorovat. Ač se na filmu podepsalo padesát let od jeho vzniku, mám čtverku rád pro její dobrou atmosféru. Na další díly jsem ovšem už odvahu nenašel a Bitvu o Planetu opic a především následující televizní pokusy si raději nechám navždy uniknout. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V podstate regulérny béčkový trash. Scenár je bahno, tí herci pod maskami jak keby ani nevedeli čo majú robiť, a schválne skúste pri davových scénach (hlavne v závere) sledovať jednotlivcov, jak máchajú rukami a takmer sa ani nedotýkajú ľudí, padajúcich mŕtvych na zem. Niektoré hlášky smrteľné (“Keď dobyjú túto budovu, bude to koniec civilizácie!”). U mňa guilty pleasure a takých povedzme dve a pol*, že to nebola trápna nuda jak trojka. A záver s horiacim mestom a opicami vo väzenských rovnošatách je niečo, čo musíte aspoň raz za život vidieť. “Ja ako potomok otrokov...” :D ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Přes to všechno, tak nějak nedokáži dáti žádnému ze 4 pokr. méně, než 3 hvězdy. Ať je to sebestupidnější (a svou roli v tom hraje i notná dávka nostalgie) každý z následných filmů, má prostě atmosféru, která mnohdy zachraňuje hodně. Když vypnete mozek, ovšem. A zcela očividně konkrétně tento díl, sloužil jako platforma pro (sice nejslabší z celé trilogie) ale stále nadprůměrnou, Rise of the Planet of the Apes. Což ostatně povrzuje i wikipedie. Mě to tedy tenkráte v kině, silně praštilo do kukadel. I díky motivu použití slova...NE, kdy toto slovo po1. pronesla opice k člověku. Čímž vše začalo. A na které, jsem čekal v kině skoro celý film a už si myslel, že se nedočkám. A vzpoura opic, stejně jako ke konci v Rise of...,stojí pořád za to. Tady neplatí žádné...přináším vám lásku, checht. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl podle mě příběh hezky uzavírá. Lidi zničili svět atomovými bombami a z toho se zrodili zmutované opice a zmutovaní lidé. Třetí díl to tak všechno nějak staví na hlavu a za opice už nemůže atomovka a evoluce ale časová smyčka a tento díl v tomhle směru pokračuje. Minimalistický film oproti kterému druhý díl vypadá jako vysokorozpočtové veledílo. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Jediný díl z původní pentalogie o Planetě opic, jenž nebyl natáčen na kamery Panavision, ale na Arriflex ARRI 35IIC. (fiLLthe3DD)
  • Film měl začínat scénou, při níž hlídka pronásleduje uprchlou opici, jejíž tělo vykazuje známky po týrání – scéna byla nakonec vystřižena (a oproti jiným scénám se nedochovala), avšak je zde zmínka, že jistá opice napadla (v dúsledku týrání) svého pána. (fiLLthe3DD)
  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama