Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale načrtnutý obraz nynějšího vůdce v pomyslném zločineckém podsvětí našich obrazovek s výraznými barvami realistické syrovosti a uvěřitelnosti jako takové. Skvělá úvodní série, uchopena pevně za uzdu dokonalosti, již si každý správný úvod do většího příběhového koloběhu zaslouží. Podmanivé prostředí protkané několika atmosférami v nichž je cítit správně vykreslený aspekt Británie po Velké válce a to kamerou, jež snímá scény s krásnými kompozičními nápady a citem pro vizuálno, díky němuž si se slinou na líci užijte šlehající plameny odrážející se společně s kouřem v kalužích zabláceného Birminghamu. To vše jest za doprovodu vibračně chutného soundtracku se soundem, jenž vzdává více než jistý hold Birminghamským rodákům Black Sabbath. Vedoucí pozici si zde z povolání krade pro sebe ústřední Cillian Murphy, jehož charisma vás šlehne po slinami zbrocené tváři s ostrostí mnohokrát zmiňovaných žiletek, díky čemuž je jeho stín hereckého umu nejtmavší avšak vystupují z něho mnoho dalších hereckých nadtalentů. Na ploše šesti hodin jsem nenašel vroubek hodný ke zmínění. 9/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britské Gangy New Yorku, kterým sice chybí rozmáchlá výprava a pompézní kulisy, které měl bratříček z USA, ale pořád je to za podstatně menší budget setsakramentsky odsýpající fimlařina s brilantními dialogy a chytře napsanými a typologicky dobře rozloženými postavami. Podhoubí pro další série připraveno. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhé roky jsem odolával, nicméně nyní konečně nadešel čas. Hype se na mě kolem tohoto seriálu už pěkných pár let linul ze všech stran, na což jsem se naučil úplně nereagovat a čekat spíše méně. Po první řadě je ještě brzy soudit, ale Cillian Murphy mě příjemně překvapil (obvykle ho moc nemusím) a proč mi sakra zatajili, že tu hraje Annabelle Wallis? Do dalších řad se rád pustím, ale že bych musel vše sníst naposezení, to úplně ne..8/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférická i dějová lahůdka, a rozhodně jeden z těch vůbec nejzajímavějších seriálů BBC s parádní hudbou, fantasticky ztvárněným prostředím, strhujícím dějem a hereckými výkony té nejvyšší kvality a ještě trochu víc. Cillian Murphy, kterého jsem doteď neměl jako herce rád, mi v tomhle vyloženě sedí, je radost ho sledovat, užívá si to. A stejně tak skvělí jsou Sam Neill a Helen McCrory. Navíc je to tak skvěle, až filmově natočeno, že i když je to objektivně tak na čtyři, díky všem těm maličkostem a celkovému looku si to zaslouží plný počet. Jeden z nejzajímavějších počinů posledních let, který může směle konkurovat HBO. A vyhrál by. 95%. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu koniec prvej série a ja som nadšený. Seriály som už dlho nepozeral ale o tomto som počul už dávnejšie tak že si reku pozriem. No prvú sériu som zbaštil ako nič. Hustý gangsterský príbeh, premakané postavy, aj okoloidúci sú perfektní. Som zvedavý čo nám prinesie druhá séria aj keď nečakám už nič moc pretože neviem už čo by tvorcovia prinesli do série nové alebo inovatívne alebo čokoľvek odlišné. A plus keď to má 5 sérii a plánuje sa aj 6. séria. Takže hádam má druhá nezradí a dá mi to prečo som si tento seriál zapol. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)
  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)

Reklama

Reklama