Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zábavné a nechutné současně. Všudypřítomný sex a stříkající krev na každém kroku... Vzhledem k blicím orgiím se nedoporučuje konzumace jídla během filmu. Mnozí obyvatelé naší drahé vlasti si dělají starosti se sexuální výchovou ve škole. Ptám se: proč? Monty Pythoni to za ně vyřešili dávno! A stejně mám nejraději strom na hřbitově. Jak dojemně ty lístky umírají....Při každém zhlédnutí se na tuhle záhrobní scénu těším! Jinak pozor, povážlivě velká část filmu není vůbec vtipná... ()

packa 

všechny recenze uživatele

Z celovečerních Pythonů pro mě osobně nejslabší kousek. Z geniálních skečů poslepovaný mišmaš sice nenudí, ale tak nějak si nedokážu představit, že bych na to šel do kina. Přece jen, kino není blikající bedýnka, jako divák vyžaduji i něco víc než jen sled ultravtipných scének. Proto u mě na celé čáře vyhrává Brian. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, když nejde o hovno, jde o život - smysl nesmysl, stejně jsou to všechno nesmysly, že... %-[] . . . M.P., ten pozdrobek Otce, Syna i Ducha Ubu (matku Pusu nevyjímaje!) zplodil genrově i genderově geniální patafyzickou souskeč, vážně i odvážně odvázanou seanci na akokotuální tenata, takto atakující smysly pod taktovkou Mistrů T&G ve stylu velkého mašíblu! Ano, je to i O NÁS a je to tam!! Po "Životu Briana" d.m.s.n. druhá nejlepší M.P. taškařice, igitátorovi velmi lahodná, jak jinak... ;o))) - - - - - (Viděno ixkrát na dvd /v původním znění s titulky samozřejmě!/, hodnocení kdysi 15.07.2005 ixté, nesmyslný komentář zde blazeovaný jen tak při náhodném repete na hlubocenoční >prímakůl< /snad poprvé vskutku dostávající svého názvu!/ jako dvěstěsedmasedmdesátý - 29.7.2011) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Se Smyslem života mám podobný "problém" jako s Monty Pythonovským snímkem A teď něco úplně jiného; tzn. roztříštěnost děje a nevyrovnanost, co do množství a kvality humoru (jeden geniální vtípek, po něm následuje trapná scénka, další super joke, pak nudný výstup). Vtipnost a originalitu Smyslu upřít rozhodně nemůžu, bavil jsem se dobře, ale stejně jako v případě A teď něco úplně jiného, dávám "pouze" 4*. "-Pane! Je po útoku pane. Zuluové se stahují. -Tak fajn. -Divize C vybita, pane. Ztratili sme spojení. Sekce F hlásí 40 mrtvých. -Aha. -Celkem takových 150 mužů, pane. -No fajn. -Konečné číslo ještě neznáme, pane, ale těžce raněných je taky hodně...-Jenže já, seržante, mám jinačí problém. Jeden z důstojníků přišel o nohu..." P.s. kapitolu č. 6-Léta podzimu, doporučuju méně otrlým divákům raději úplně přeskočit ;-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pythoni objevují nový rozměr humoru v nevyrovnaně vtipném, ale konstantně šíleném filmu, jehož nejepičtější scénu nádherně popsal Zdeněk Hudec (v knize o Kuchaři, zloději, jeho ženě a jejím milenci): "(...) se vzrůstající intenzitou zvrací kolem sebe až do doby, než ho zvratky nadobro roztrhnou." Bon appétit! 85% Zajímavé komentáře: Jalu, Oskar, Radko, Eddard, IpsiDixit, MrCreosote ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení segmentu "Crimsonova permanentní pojišťovna" se Terry Gilliam nechal trochu unést a místo původně plánovaných pěti minut se dostal na třicetiminutovou stopáž. Tvůrci tuto pasáž nakonec zkrátili na 16 minut a udělali z ní samostatný předfilm. (Terva)
  • Jediná postava, která se objeví ve všech čtyřech pythonovských filmech, je Bůh (Graham Chapman). (Kulmon)
  • Graham Chapman je první, kdo ve filmu promluví se Smrtí. Chapman byl prvním členem skupiny Monty Python, který zemřel. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama