Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, když nejde o hovno, jde o život - smysl nesmysl, stejně jsou to všechno nesmysly, že... %-[] . . . M.P., ten pozdrobek Otce, Syna i Ducha Ubu (matku Pusu nevyjímaje!) zplodil genrově i genderově geniální patafyzickou souskeč, vážně i odvážně odvázanou seanci na akokotuální tenata, takto atakující smysly pod taktovkou Mistrů T&G ve stylu velkého mašíblu! Ano, je to i O NÁS a je to tam!! Po "Životu Briana" d.m.s.n. druhá nejlepší M.P. taškařice, igitátorovi velmi lahodná, jak jinak... ;o))) - - - - - (Viděno ixkrát na dvd /v původním znění s titulky samozřejmě!/, hodnocení kdysi 15.07.2005 ixté, nesmyslný komentář zde blazeovaný jen tak při náhodném repete na hlubocenoční >prímakůl< /snad poprvé vskutku dostávající svého názvu!/ jako dvěstěsedmasedmdesátý - 29.7.2011) ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Třetí film Monty Pythonů, který ale ambice a znaky filmu zcela postrádá. Děj je rozkouskovaný do typických montypythonovských skečů, jakási vypravěčka nás upozorňuje na okamžiky, kdy se film blíží půlce, a kdy konci. Tady zřejmě asi ani nebyla snaha, aby film působil jako celek, což nejlépe dokládá krátký před-film a jeho pozdější „invaze“ do filmu hlavního. Smutnější než samotná forma ale je, že řada scének je na Pythony překvapivě slabá až nudná. Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale tohle představení mých oblíbených komiků mě hodně zklamalo. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ!!!! Konečně se mi podařilo odchytnout si poslední díl pomyslné montypythonovské trilogie a pokusil jsem se s spolu s touhle nesmrtelnou bandou chacharů odhalit Smysl života. Jistě, oproti Svatému grálu a Životu Briana výrazně rozkouzkovanější a méně konzistentí, ale probůh, co byste chtěli - dyť je to surrealismus. Mimoto, některé momenty jsou vskutku brilantní a i když se zrovna brnká na vážnější strunu (Idleův monolog o mamince je v podstatě, na Pythonovské poměry mimořádně nezvyklé vážná a nehumorná scéna), nastoupí jako náhrada za absenci záchvatů smíchu poměrně působivé zamyšlení. Nad smyslem života, na tím, o co jsme přišli, když tidle magoři přestali tvořit v takové míře, v jaké dřív.. A také nad tím, zda-li je lepší býti člověkem nebo rybou... ? Protože Life is piece of shit, when you look at it a abyste na to přišli, nemusíte zrovna šlánout pánovi do kbelíšku.. Sakrblé... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bravo! To se povedlo. Roztříštěné? Spíš bych řekl pestré. Famózní úvodní scéna o stařecké posádce Crimsonovy pojišťovny. Porodnice a přístroj co dělá "pink". Katolíci versus protestanti. Sexuální výchova. Osvětový příspěvek k dárcovství orgánů. Jeden hodně hodně tlustý pán. Máte rádi úchylný a přitom inteligentní humor? Pak vřele doporučuju. "Dobrý den, jdeme si pro vaše játra..." ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pythonům se docela dobře podařilo slepit haldu vskutku nesourodých skečů do jednoho celovečerního filmu jehož námětem je otázka proč tu vlastně jsme? I když je znám a vím, že mohu čekat cokoliv, zvracecí scéna byla i na mne trochu hardcore. Oproti tomu výuka sexu na univerzitě byla geniální a u války se Zuly a tygrem či scéncez první světové jsem se chechtal na celé čáře. Smrtící byl i Cleese v roli typické uřvaného britského seržanta na buzerplacu. Ono to není jen o myšlenkách a vytříbeném anglickém inteligentním humoru , ale i o skvělém herectví. Stačí se občas zaměřit na jednotlivé herce a jen se kochat tím, co třeba Palin a Chapman dělají za neskutečné obličeje... Opravdu skvostná zábava. Je šílené, že současná neomarxistická levicová BBC zakázala skeče této skupiny vysílat, protože jsou rasistické a často si utahují z menšin... Dávám za 5 rybek do akvárka v restauraci! * * * * * ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Graham Chapman, který se otevřeně přihlásil k homosexuální orientaci, požádal o roli Boha, protože byl frustrovaný z toho, že ho anglikánská církev odmítla oddat s jeho partnerem Davidem Sherlockem. V té době nebylo manželství osob stejného pohlaví ve Spojeném království legální a anglikánská církev ho neuznávala. (Kulmon)
  • Film se měl původně jmenovat: "Monty Python's Fish Film". (Kulmon)
  • Jediná postava, která se objeví ve všech čtyřech pythonovských filmech, je Bůh (Graham Chapman). (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama