Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejzářivější hvězda současné francouzské komedie, Omar Sy, se po velkém úspěchu Nedotknutelných představuje v dalším filmu o dvou parťácích jiného původu a barvy pleti, kteří společně překonávají nástrahy osudu, přičemž o přehmaty a humorné situace opět není nouze. Manželka vlivného šéfa Národní unie zaměstnavatelů je nalezena mrtvá na pařížském předměstí Bobigny. Vyšetřování svede dohromady dva policisty z protichůdných světů. François Monge, kapitán slavné pařížské kriminálky, je v tvrdé předměstské realitě stejně nepoužitelný jako jeho předměstský kolega Ousmane Diakité ve vyšší společnosti naleštěných pařížských salónů. Okolnosti je však donutí spolupracovat a vyšetřování politicky ožehavého případu se dává do pohybu. Nepravděpodobná dvojice v baseballové bundě a baloňáku budí svými neohrabanými metodami pozdvižení všude, kde se objeví, triky odkoukané od Belmonda a Eddie Murphyho však zabírají a agenti se dostávají lotrům na zoubek… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Klasická akční buddy-cop komedie držící se příliš otrocky již nesčetněkrát vyjetých kolejí. Čistší žánrovku snad natočit nešlo a ani detektivní zápletka nehýří originalitou a jestli se ji podáří zamotat vám na chvilku hlavu, bude to hlavně zásluhou stejně znějících francouských jmen. Pár komediálních gagů je fajn, ale na starší krimi-komedie s Jeanem Renem se to kouká z uctivé dálky. Zkrátka a jednoduše, po všech stránkách průměr, který na 3* vytáhli až charismatičtí herci. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že scenár je na úrovni televízneho seriálu. Divák si ani neuvedomí, že ide o vyšetrovanie vraždy. Herci sú sympatickí, odkazy na SMRTNONOSNÚ ZBRAŇ, POLICAJTA Z BEVERLI HILLS, PROFESIONÁLA či CHOBOTNICU potešia, zaujímavo sa tu pracuje aj s kritikou francúzskej spoločnosti. V porovnaní s napr. sériou TAXI je film umiernenejší, ale stále dostatočne zábavný... ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pokus o francouzskou Křižovatku smrti, který se snaží na základě známého receptu naservírovat různorodou dvojku detektivů vyšetřující tentokráte zločin z pařížského předměstí. Bohužel tvůrci si asi neuvědomili, že to co zafungovalo jednou, nemusí fungovat pokaždé a už vůbec ne s každými herci. Jinými slovy řečeno Omar Sy není Chris Tucker, aby celý film utáhl na svém vtipném řečnění a příliš mu nepomáhá ani nezáživný Laurent Lefitte. Přidá-li se k tomu poměrně nudný příběh, který spíš řeší problémy na předměstí francouzského hlavního města a jak bílí papalášové utlačují černé přistěhovalce, než aby vás dokázal přitáhnout k obrazovkám nebo rozesmál, tak je potom těžké na filmu hledat nějaká pozitiva. Každopádně pár vtipných scén tam bylo a jednou se to vydržet dá. Moje hodnocení 40%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mluvit o nějakém hlavním příběhu kriminální komedie "Nepoužitelní" nemá smysl. Dvojice policistů, každý z jiného okrsku, každý z jiného světa, se musí dát dohromady a řešit celkem nezajímavý případ. Ale proto, že mezi nimi funguje chemie, je to zábava k popukání. Jenže ona mezi nimi ta chemie nefunguje. Je to jen vršení nepříliš zajímavých a nepříliš zábavných scének, které vesměs dokážou aspoň na chvíli zaujmout, ale celkově to není nic, co by vás dokázalo i na krátkou hodinu a půl skutečně zabavit. Chybí zde pořádné vyvrcholení. Je škoda, že zde podrobněji nejsou rozebrána témata, která jsou naznačena - rasismus, kulturní rozdíly, společenské rozdíly. Všechno je podřízeno tomu, aby to byla zábava. Není. A to je prostě špatně. Francouzský film, který je francouzský jen jazykem, kterým se v něm mluví. Víc připomíná nějakou nedotaženou americkou komedii. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně to vypadá, když evropská kinematografie ztratí svůl půvab a svéráznost a snaží se otrocky napodobovat Hollywood. Žánrově naprosto čistý snímek, který ale rychle vyšumí a nepřináší absolutně nic nového. Všechno jsme už viděli mnohokrát a lépe. Od začátku jede vše v zavedených kolejích a neuhne to z nich ani o píď. Je tu nesourodá dvojka policistů, která si nemůže přijít na jméno, spiknutí sahající do vysokých politických míst a pokus o špičkování hlavních hrdinů. Zásadní problém je právě s ústřední dvojkou - Omar Sy je vlastně jediný důvod, který film drží v průměru. I ten sebelacinější fórek dovede tak nějak prodat, že se člověk aspoň pousměje. Nechybí mu charisma a umí i hláškovat, což se počítá. Chemie mezi ním a Lafittem ale nefunguje a úplně bije do očí, jak je Lafitteho postava nesympatická a protivná. Sám Lafitte navíc není dobrý komik a jeho snaha o vtip se mění v křeč. Charhon sice určitý talent má a třeba akce v jeho podání vypadá sympaticky a adrenalinově, jenomže s ryze průměrným a nedotaženým scénářem neudělá nic ani on a výsledek je, jaký je. 50% ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama