Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Marně hledám něco pozitivního na tomto filmu. Nejmíň mi vadil "herecký výkon" Agáty Hanychové. Bohužel mi přišlo, že ostatní herci (především představitel hlavní postavy - Jiří Langmajer) bezduše odříkávali text, kterému sami moc nevěřili. Knížky Zdeňka Zapletala, autora scénáře, jsem kdysi četl celkem rád. Kobova garáž se mi líbila. I Sedláčkova režijní prvotina mě zaujala. Ovšem tato krimi je tak nelogická (chudák detektivova dcera, horšího otce, který si tahal práci domů, měly snad jen Koprfkinglovy děti...), klišoidní a bez atmosféry (pachatelka je známa od prvního objevení se v příběhu), že dávám jednu hvězdičku za detektivovu (Langmajerovu) hlášku při rozdělování osob, které kriminalisté šli vyslýchat. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Příjemná kriminálka, která ale postrádá napětí a drama, nehledě na to, že každý divák musel vraha odhalit téměř okamžitě. Sice to nejsou úplné čtyři hvězdičky, ale myslím, že si film přece jenom zaslouží lepší hodnocení, proto jsem se přiklonila k vyššímu hodnocení. Nejvíc asi zklamal konec, od kterého jsem čekala daleko víc. Pohodová atmosféra u kriminálek prostě nefunguje. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Rádoby temná rádoby detektivka. Skoro bych Sedláčka podezříval, že přístup „neumíme točit krimi, tak si z toho alespoň uděláme srandu“ zvolil úmyslně. Náznaků, které by tuhle tezi potvrzovaly, ve filmu ale není dost (klíčovou scénu například narušuje vrzání kožené sedačky) a vážně nevím, jestli mezi ně řadit i ostentativní nedramatičnost, dokonale neuspokojivé finále, nepřítomnost pocitu ohrožení, chybějící pnutí mezi postavami nebo skutečnost, že policajt cituje Woodyho Allena. Cíleně zlehčující jsou jenom některé dialogy (-Hodiny vám jdou špatně. Máte na nich zimní čas -Hokej je zimní sport), které se na druhé straně bijí s nuceným vážnem (upřené pohledy, osudová hudba) a manýristickým, jakože cool kroužením kamery. Paralelně s vyšetřováním probíhající, pro Sedláčka typická diagnóza české společnosti, není moc elegantně přidružena k hlavní dějové linii a vyznívá hlavně jako snaha natočit něco víc než čistou žánrovku. Navíc, jakkoli většina mužských postav trpí nebo trpěla nějakou slabostí (alkoholismus, přežírání, děvkařství), nelze se ubránit dojmu, že ničím komickému (naopak tak vážnému, jako kdyby byl původně napsán pro jiný film) protagonistovi scenárista bez uzardění straní a stejně jako on považuje všechny feministky za šílené. Jisté tak v důsledku není nejenom, to, jak moc vážný měl film být, ale ani to, jestli chce tuzemský šovinismus kritizovat, nebo mu přitakávat. Rozpačitý fail. 50% ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Co mi na téhle kriminálce opravdu vadilo bylo to, že když už se děj odehrává přímo v Ostravě a jejím okolí, viz. - cigánské getho přednádraží, havířovský zimní stadion, Golfové hřiště Čeladná, Beskydy atd. tak ani jeden z herců nehovoří místním dialektem, ba co víc, tak Stránskému či Babčákové to kolikrát vyloženě ujede a fláknou tam typicky pražký přízvuk. No a co se týče samotného příběhu, tak by se i zkousnout dal, ale bohužel to bylo natočeno tak pitomě, že to bylo od samého počátku čitelné až běda a to je u krimi vždy docela problém. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hanychová ako herečka? Ej, tak v role kurtizány alebo zlatokopky, to jej sedí, čo potvrdila aj v jedinej dobrej pesničke od Rytmusa. Prekvapilo ma, že sa tu dokázala naučiť tých pár viet, čo jej dali dokonca nepotrebovala ani dabing. Inak kriminálka je to tak na úrovní dôveryhodnosti Langmajera ako kriminalistu Davida Vlka, ktorého by sa nebáli ani ovce. Záver nešokoval, skôr zhnusil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)

Reklama

Reklama