Reklama

Reklama

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (333)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Námet filmu teda veľkú pozornosť nepúta, skôr jeho herecké obsadenie a režisér, ktorého meno sa viaže s filmom 96 hodín: Odplata. Režisérom je teda Camille Delamarre, ale scenár má na svedomí známy Luc Besson a musím uznať, že toto je skutočne bomba oproti jeho filmu The Family, ktorý som videl nedávno. Čo ma hneď na filme zaujalo bolo nezvykle dobré intro, so skvelou hudbou. Camille Delamarre sa celkom vyzná, na to že je to neznámy režisér a presne vie, ktorý štýl sa dá použiť pre ktorú scénu. Nasadil skutočne veľké tempo už od úvodných titulkov a drží ho naprieč celým filmom. Výborná rozlúčka s Paulom Walkerom. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Lautr to stejné co Okrsek 13 a tím pádem neuvěřitelně zbytečné. Nechápu potřebu natočit něco naprosto totožně, co už natočeno bylo, navíc s polovinou stejných herců. Ještě za tím vlastně stojí i stejná banda lidí včetně Bessona. Francouzský námlask je pochopitelně lepší, už kvůli Cyrilovi Raffaelliovi, který si to fyzično dává o něco líp jak Paul a hlavně to bylo tehdy něco nového. Paul je sice větší sympaťák než Cyril, ale některé kousky mu prostě nejde moc uvěřit. Přiznám se, že jsme se ale i teď velmi bavil. Je to zas tempem nadupané, dravé, akční a rychlé, ale nemůžu dát víc jak 3*, protože je to vykrádačka snad záběr po záběru a v ničem to nejde svou vlastní cestou. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když sem na film kdysi narazil, neváhal sem ho zkusit už jen zásluhou toho, že to je vůbec poslední film Paula Walkera, který celý dotočil.. Díky jeho skvělým výkonům ve filmech jako Proud času, Do hlubiny nebo samozřejmě série Rychle a zběsile, sem se na film díval s velkým nadhledem.. Skvělé parkour honičky i příběh.. Je tedy pravda, že sem původního předchůdce Okrsek 13 i jeho sequel Okrsek 13: Ultimátum viděl až po zhlédnutí Doupěte, ale i tak nemám žádný pádný důvod film odsuzovat.. Protože když v dnešní době chce člověk házet za hlavu jakýkoliv remake, může se přestat na filmy dívat zcela úplně.. Na remacích či rebootech stojí dnešní filmové univerzum chtě nechtě a tak se člověk musí na celou věc dívat i z jiné stránky, třeba z té pozitivní, jako je třeba v případě Doupěte lepší filmová technika než 10 let předtím v Okrsku 13.. Toť můj názor :) ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Kvalitovo to je niekde medzi jednotkou a dvojkou. Obsadením (Walker, Denis, Belle..) sa to blíži k jednotke a scénami sa to skôr blíži k dvojke. Škoda je, že väčšina scén tu už bola. Dosť sa to opakuje, a to znižuje zážitok s filmu, petože si poviete, že to som už videl. A dokonca v tom istom filme len v predošlom diely. Scenáristicky absolútne nič nové. Ale chémia medzi hlavnými hercami celkom funguje a dosť milo prekvapí Catalina Denis vo svojom oblečení. To ma vo filme držalo najviac. Plu ak rátam aj jej fight s ďalšou číčou. Inak priemerný film, u ktorého je väčšia škoda to, že bol posledným Walkerovým filmom, ktorý stihol natočiť. 55% - 3*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

z původních Okrsků jsem viděl jen ten (dle ohlasů) slabší druhý díl a kdysi dávno jsem od něj dostal velmi dobrou adrenalinovou akční jednohubku a neměl jsem pocit,že by byl film hloupý,nebo se ze mě někdo snažil udělat blbce.Bohužel u Brick Mansions jsme ten pocit měl a jakkoliv ani tady akce nechybí,nejlepší akční scénou je hned první Linův útěk na začátku filmu.Tahle scéna je výborná,nechá vzpomenout na původní francouzský originál a diváka navnadí na to co bude.O to větší pak je zklamání z nekonzistentního děje,kde se spousta věcí děje z nějaké prapodivné náhody a WTF momentů je víc než dost.Ve chvíli kdy se pak neběhá,nemlátí,nebo nejezdí v autě a postavy mají čas mluvit jde Brick Mansions do kopru úplně.Nečekal jsem zázraky a díky znalosti alespoň druhého okrsku jsem doufal že vím co mě čeká a bohužel musím přiznat,že jsem se spletl.U Davida Bella je navíc hodně vidět,že byl předabován,což je další hřebíček do rakve tohoto filmu.Objektivně 2 hvězdy,ta třetí je pro Paula Walkera,kterého jsem měl rád a tady mě alespoň párkrát rozesmál slušnou hláškou...40% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Doupě je posledním filmem, který Paul Walker dokončil před tragickou smrtí – zemřel v listopadu 2013 ve čtyřiceti letech při autonehodě. (Zdroj: 2media.cz)
  • Všechny repliky Davida Belle byly kvůli jeho silnému francouzskému přízvuku předabovány. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama