Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keďže sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas Dňa vďakyvzdania osamote na internátnej škole. Potom, čo jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila jedlo a pitie. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Príjemný večer sa s odstupom času mení na krutý boj o život proti partii násilníkov. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (141)

Eliott 

všechny recenze uživatele

První polovina trochu nudná, ale aspoň se na hlavní představitelku moc hezky kouká. Jakmile však poznáme záporáky, film se okamžitě rozjede. Drobná výtka za jejich až absurdně rychlý občasný presun z místa na místo, ale konec se mi líbil natolik, že napravil vše špatné a opětovně si vysloužil tu třetí hvězdu. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Dost standardní home invasion, který z průměru vykopává jen moje slabost pro Haley Bennett. Obsazení je (na béčkový horor za pár šupů) obecně výborné, ale zároveň to spolehlivě nejdivnější na celém filmu. Absolutní nevyužití Jamese Ransona bych ještě pochopil, ale obsazení slavnější (a dražší) Ashley Greene do desetiminutové role vraždící goth girl je docela zajímavé WTF. Přitom se pod tou kapucí mohl schovávat kdokoliv. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Má pěkné vlasy, pěkné auto a brzy bude mít i vysokoškolský diplom. A na Díkuvzdání zůstala sama v univerzitním areálu. Tenhle žánr snese leccos. A o to víc a častěji zklamává. Nadchnout dokáže už jen opravdová hrstka. Kristy je jiná. I když je jen další osamocenou dívkou v ohrožení. Vlastně se jmenuje Justine, brouzdá po prázdné škole, učí se, sportuje a ví, že letos krocan nebude. Doplnění zásob v nedaleké benzínce jí nakonec bude stát hodně dalších bezesných nocí. Pocity nepohodlí v žaludeční oblasti vyvolá opiercingovaná kočka s kapucí, stejně jako její tři kumpáni v maskách. Karty jsou rozdané a „odb(p)orníci“ téhle filmové databáze mi můžou vyložit, jakéže ZÁSADNÍ nelogické kroky a rozhodnutí tvůrci vytahují? Vyjma toho, že se banda těch zlých přesunuje z místa na místo skutečně až překvapivě rychle, na daný (mizernými úsudky postav) prošpikovaný žánr jsem moc kaněk v logice nezaznamenal. Tvůrci se samozřejmě snaží nacpat obvyklé žánrové propriety do jednoho příběhu, jsou poměrně přímočaří a nepřekvapiví, přesto mě jejich napínání bavilo. Stejně jako výběr sličné ústřední hrdinky. Technickou stránku rovněž zvládli na chvalitebnou, zvuky á la nůž přejíždějící po kuchyňském kovu pomáhají k neustálému cuchání nervů a řídnutí bandy sektařů baví. Nejdeme sice na dřeň, ale na čtyři hvězdy se sápeme. I s ohledem na ty „odb(p)orníky“ tady je nakonec i dám!! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Našlapanej college invasion survival, který zase jednou řekl NE a ukázal, že být vybrán jako oběť nemusí automaticky znamenat poníženě chcípnout v patetických a usnoplených prosbách o život. Vynikající casting (každá postava fungovala přesně jak měla), luxusní technické provedení, kdy režie a kamera umí velmi zručně pracovat s prostorem a tak ani v chodbičkách tak rozsáhlého komplexu se divák neztrácí a pořád je citlivě udržován ve svižně plynoucím ději který vlastně nestihne ani na chviličku zanudit. Plný kotel nedám asi jen proto, že na mě ten film tak něják působil, že nemá ambici být opravdovou topkou a taky proto, že subžánrově nejbližší "You are next" na mě zapůsobilo přecejen kapku více. Ale jinak tleskám a doporučuju. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Průměrnej home invasion na Kristy, škoda, že se tam víc neukazuje Ashley Greene, protože to by film hned trochu vyhouplo, takhle to je obyčejný milionkrát omletý téma, docela se divím, že má film tolik procent, když maj podobné filmy kolikrát méně procent a všichni je hejtují, že je to pořád to stejný dokola.... Ale musím říct, že film utekl vážně rychle, na začátku se vlastně ukáží jen místa, kde bude probíhat hon a hned potom se začne, na nic se nečeká a krátká délka filmu je fakt přínosem, protože si nedokážu představit, že by ten film byl delší, takhle to byla fajn popcornovka, která sice nenadchne, ale koukat se na ní dá a neurazí. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama