Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 10
USA, 2018, 134 min

Režie:

Ryan Coogler

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Rachel Morrison

Hrají:

Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Sterling K. Brown (více)
(další profese)

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Diskuze

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Ištván87

Nechápeš, protože jsi asi, s prominutím, úplný tydýt, nebo jsi zrovna byl v limbu, když ti učitelka na základce vykládala pičoviny o nějakých dějinách. Říká ti třeba něco úpadek Římské říše, stěhování národů, nahrazování původních populací příchozími migranty, konec antické civilizace a vzdělanosti, vzestup barbarů atd.? Nejde o černošského superhrdinu, ani o existenci jiných lidských ras. Nikdy a nikde "nežili pospolu potomci jiných praotců", je to utopie, stejně jako zde zmíněná Wakanda, nejvyspělejší domorodá civilizace na zemi. To ti ale dojde, příliš pozdě, až budeš chodit třeba kolem mešity, nebo kolem obchodu s arabským žrádlem a hadry a kolem knihkupectví, kde za výlohou na tebe bude čumět islámská literatura nebo knihy v jazycích, kterým nebudeš rozumět. Budeš zkrátka v hajzlu a teprve pak pochopíš, jak to ten troll Dragovit myslel, a stane se s tebe další Arabák, jenže to už my všichni budeme dávno na Aljašce a budem tam papat sobí masíčko.

na příspěvěk reagoval Echelon1, Ištván87

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Dragovit

Myslím tím to, že je sympatický, herecky stabilní a pasuje mi do té role (vím, tohle je divné, ale prostě mi takto vyhovuje) :)

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Nevka

Skvělý v čem přesně? Kdokoli jiný by ho zahrál stejně dobře, a nemyslím jenom bělochy, abych nebyl rasista.

na příspěvěk reagoval Nevka

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Milky.

Někdy používám lehkou nadsázku, avšak trolení a ještě k tomu puberťák, tak to se mě fakt netýká. :)

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Milky.

Zatím mi moc nesedí Valkyrie (všude stále propaguji Emily Blunt ve stylu Na hraně zítřka :D), ale možná překvapí...

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Ale jop, jak to tak projíždím, tak Dragovit opravdu buď trolí, nebo je jen puberťák, co to přehání. Tak to se omlouvám vespolek za unáhlené závěry po přečtení pár posledních komentů :-)

na příspěvěk reagoval Dragovit

Uživatel Milky. smazal svůj příspěvek.

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Ištván87

A mimochodem co se týče černošských superhrdinů, Black Panther ani ostatní mi nevadí, vadí mi násilné obsazování herců dle rasových kvót, aby byl film vyvážený, pokud hrozí moc bělochů. A pak film, kde jsou všichni černí, ale kvóty najednou nejsou potřeba? To mi nepřijde zrovna vyvážené.

na příspěvěk reagoval Nevka, Sweat55

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tohle asi přesahuje rozsah CSFD diskuze. A bílá genocida není "naše". Podívej se na Německo, Švédsko, Francii, USA a najdi si něco o Kalergim (shodou náhod je to částečně i Čechoslovák). Říkej si co chceš, ale vnucování cizích kultur a kriminalizování "xenofobie", "rasismu", "islamofobie" a čehokoliv proti ne-bílým mi prostě nepřijde normální, pokud k tomu není fungující protiklad. A ten není. Pokud to někdo ve světě nevidí, asi mu není moc pomoci, dokud mu to nedá samo facku z osobní zkušenosti.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Milky.

Já fakt nechápu, jak černošský superhrdina souvisí s tou vaší "bílou genocidou". Prostě na světě existují i lidé jiných ras. Možná se to někomu zdá zvláštní, ale je to tak. Dřív do všech rolí obsazovali bělochy (John Wayne hrál Čingischána a Mickey Rooney hrál hodně dementně hodně dementního čínského domácího ve Snídani u Tiffanyho), tak dneska holt uznávají, že tu dle slov Járy Cimrmana "Pospolu žijí také potomci jiných praotců". Pořád nechápu, co na tom Dragovitovi vadí. Ale asi nic, protože on tu stejně jenom trolí.

na příspěvěk reagoval Milky., Milky., Milky., Dragovit

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Ištván87

Mno...takhle....nesleduju to tu každý den, přijel jsem po týdnu z dovolené a vzal to z rychlosti. Komenty na novinky.cz jsou sice pičoviny, ale občas vyjadřují myšlenku národa, který zas není tak úplně mimo jak se může zdát. I starší lidi si začínají všímat bílé genocidy. A Sweat55...těžko říct, hodnotím podle posledního komentu, ale tam trvám, že je to účelově přepálené.

na příspěvěk reagoval Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Milky.

On? Dragovit tu mele píčoviny, který si člověk přečte v diskuzi u každýho článku na Novinky.cz a Sweat55 je podle tebe mimo?

na příspěvěk reagoval Milky.

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

Dragovit

A ty v tom zase vidíš hovna. Myslíš si, že Marvel chystá film pro migranty putující z Afriky nebo co? :D 

na příspěvěk reagoval Milky.

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Sweat55

Tak co jiného mám čekat za reakci od takového zaujatého šulina, ze kterého nepadá nikdy nic pozitivního? A to jste s kolegou reagovali na zhruba 20 % celého obsahu příspěvku, k tomu ostatnímu ani prd. Co jako, že černoši tehdá nemohli k volbám, o tom můj příspěvek nebyl. Byl o tom, že boj proti rasismu už probíhal. Takže si dej odchod kámo a nech si ty chytrácký proklamace. ;)

na příspěvěk reagoval Sweat55

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

Dragovit

V 60 letech černoši nemohli ani k volbám, meleš úplný kraviny. A proč by nás to mělo zajímat? Protože je to docela zajímavý příběh z Afriky, ne USA, ty vořechu.

na příspěvěk reagoval Dragovit

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Dragovit

No, projekt multikulti začal aj pre Európu vraj už v 60. rokoch. 

Black Panther ma nejak netrápi, nevidím problém v komixovom hrdinovi z Afriky. Skôr multikulti politickú korektnosť vidieť v iných MARVEL filmoch. Hlavne kontroverzný je Idris Elba v Thor. Obecne sa pozrime na LOTR (2001-2003) - všetko belosti, Hobit....tadá: http://www.westernspring.co.uk/wp-content/uploads/2014/01/Hobbit-Crowd-1.jpg http://www.westernspring.co.uk/wp-content/uploads/2014/01/Hobbit-Crowd-2.jpg  

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Echelon1 , Blackhand47 , Ratemus

Jenže právě proto, všechno tohle harašení kolem lidských práv začalo v šedesátých letech v USA. To není žádná novinka ani zbrusu nová mánie. Tehdy poprvé hippízáci a černoši rozpoutali lidskoprávní peklo. Co třeba takhle tehdejší politická organizace Black Panther Party? Název je jenom čistá náhoda? Západ prostě jede ve svých zaběhnutých kolejích a teď to jenom rozšířil i o evropské země, nic víc. Máme se na co těšil, ale zpět k tématu, proč by nás měl dnes zajímat nějakým neaktuální starý komiks o Black Pantherovi? Možná proto, že nabyl nové aktuálnosti, ale tentokrát mezinárodního významu. Afričtí migranti se k nám hrnou už celí natěšení, a možná proto Marvel pouze oprášil svoje staré nádobíčko a převedl ho do mnohem modernější působivější podoby.

na příspěvěk reagoval Echelon1, Sweat55

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Dragovit

Bp má tradici z šedesátých let takže tohle bych neřešil a nejvyspělejší zemi je díky vibraniu nejvzácnějšího kovů na zemi díky němu je panther nejbohatší člověk na zemi a má nejlepší technologie na zemi...takže asi tak. Je to prostě podle komiksu skoro šedesát let starého

na příspěvěk reagoval Dragovit

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Dragovit

No, i ja síce nenávidím ultraľavičiarov, slniečka a ďalšie hrozby pre bielu rasu, ale tá zem je vymyslená čisto pre Black Panthera a prvok vibranium. :D Prvý krát sa podľa wiki objavila v nejakom komixe v roku 1966. 

na příspěvěk reagoval Blackhand47, Dragovit

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

„V nejhlubších džunglích světa se nachází malá domorodá země zvaná Wakanda, která je ve skutečnosti nejvyspělejší civilizací na Zemi..."

 

HAHAHAHAHAHA!!!! :DDDDDDDDD

Tak to je vskutku zdařilá pohádka, od našich milých obránců lidských práv from USA, málem jsem se posral smíchy. Docela bych se rád do té Wakandy někdy podíval a na vlastní oči se přesvědčil. Ale abych se pak nedivil, že tam běhají jenom holozadci s vrhacími oštěpy, praktikující ženskou obřízku a nepohrdající ani lidským masem. :D

na příspěvěk reagoval Echelon1, Ratemus

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

LizianShaw

Taky bych to tak možná viděl. T´Challa se pobije s Killmongerem, Panteří klan bude oslaben a přijdou Gorily, se kterými mohl být Killmonger tajně domluven.

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama