Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (131)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Herecky to opäť ťahá Alicia Vikander. Cítiť že predloha je silná a dojemná, no jej prenesenie na plátno nedopadlo až tak dobre. V určitých momentoch može byť divák odzbrojený, remeselne ide o slušnú robotu ( kamera, hudba ), no vadilo mi rozsiahle kvantum informácií o tom čo hlavná postava zažila, na akých miestach sa ocitla, čo všetko robila. Ani jedna časť ma nedokázala úplne vtiahnuť a keď už som sa ako tak chytal išlo sa hneď ďalej. Buď mali pridať minúty alebo vyškrtnuť niektorých pasáže. Poprípade vycibriť tie najzaujímavejšie. Takto pôsobili scény rozťahane, no bez toho aby veľa povedali. Veľká škoda lebo Vera Brittain mala určite inšpiratívny život ktorý si zaslúžil celovečerný film. Testament mládi ale pôsobí ako lepšia TV produkcia čo potenciál využila tak na 60 %. Komornejšie spracovanie vojnového konfliktu mi nevadilo vôbec, skôr naopak, a na konci som ajtak neľutoval že som film zapol. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander září. Kolikrát jsme to už slyšeli a zcela jistě ještě uslyšíme. Přesto, že je pořád mladinká, si dokázala získat uznání kritiky i publika. Vkusné „válečné“ melodrama sledujeme pohledem sestry, dcery, snoubenky, feministky, ošetřovatelky a hlavně dívky, která nechtěla být pouze ozdobou nějakého manželství. Pozdější spisovatelka Vera Brittain musela ve válečných letech čelit několika výzvám, nakonec z nich stejně jako tvůrci vyšla se ctí. Ale mnohé ztratila. Výsledek sice není nějak sofistikovaný (děj je řekněme obyčejný a lehce předvídatelný), charaktery jsou ale vykreslené docela slušně, válku nepotřebujeme sledovat prostřednictvím do bahna padajících těl nebo nábojnic, ale podprahově ji vnímáme docela intenzivně. Vikander je přirozená, její herecké polohy proměnlivé, kamera se jí velmi ráda věnuje. Ostatně zručný kameraman Rob Hardy si spolupráci s ní zopakoval ve schválené Ex Machině. Silné tři hvězdy. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdojemnějších filmů minulého roku.Ačkoliv Testament mládí není a nebude světově známým filmem,tak mě svým zpracováním docela nadchl.Alicia Vikander ztvárnila hlavní roli Verry Brittain na výbornou.Podle mě se z této herečky časem v Hollywoodu stane hvězda.Ostatní herci zahráli taktéž skvěle.Dominoval zde nádherný příběh doprovázený ještě hezčí krajinou.Na druhou stránku to je velmi smutný film s tragickými událostmi během 1.světové války,které se opravdu staly,což je na tom ještě smutnější.Vera Brittain si prošla samotným peklem.Za mě dávám 90% ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevíme, jak se máme dobře a hlavně si toho ani v nejmenším nevážíme. Chováme se k sobě ohavně a řešíme úplné malichernosti a kraviny. O lidském utrpení, strachu a zoufalství nemáme ani šajnu. V tomto filmu je zachycen osud několika postav, které tohle všechno prožili v první světové válce. Hlavní hrdinka Vera měrou vrchovatou. A přesto se dokázala vršícím se tragediím postavit čelem a pokračovat životem, který ji nešetřil. Vikander je tady oskarová, zasáhlo mě to hrozně moc a pořád mi to leží v hlavě. Tenhle úžasný film plný emocí donutí člověka přemýšlet o životě a jeho smyslu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak bych to asi neměl vykládat, ale tenhle film mi přišel hrozně obyčejnej. Já sice uznávám, že Vera Brittain toho zažila tak moc, až se z toho musela vypsat. Nicméně, co naplat, když film se tváří tak strašně fádně. Což o to, herci byli dobří, ale to, co začíná jako unylá romantika, končí jako nevýrazné válečné drama. Pár zajímavých scén na bojišti v tomto filmu sice bylo, ale celý film to určitě nezachrání. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama