Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander. Jestli se kvůli něčemu či někomu vyplatí Testament of Youth vidět, tak je to právě ona, protože její výkon byl dechberoucí a nejspíš je to nejtalentovanější mladá herečka vůbec. Postavit film na ní byla šťastná volba a absolutorium zaslouží i kamera. Bohužel téma samo o sobě není tak úplně mým šálkem kávy, takže jsem se chtě nechtě občas nudil a nebýt dvou výše zmíněných důvodů, nejspíš bych hodnotil mnohem hůř. 65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate nič extra - úplne obyčajný vojnový film sledujúci hrôzy vojny zo zázemia, kde každý tŕpne či sa práve mená ich najbližších neobjavia na zozname tých, ktorí sa už domov nikdy nevrátia... Centrálna dejová línia z pohľadu hlavnej postavy Very bola síce pozoruhodná a emočne vypätá, ale aj tak mi to prišlo akési priamočiare a dosť často bohužiaľ aj nezáživné. Ale treba uznať, že film mal aj viacero silných chvíľ, bohužiaľ nie až toľko ako by so prvotne očakával. A treba isto pochváliť aj kameru, tej niet vlastne ani čo vytknúť. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba sprevádzajúca obraz a dej podnecujúca divákové emócie, často krát akoby predurčovala čo tragickejšie ešte príde. Chválim aj kameru citlivú farebnú v detailoch i veľkých záberoch. O herečkách už napísali mnohí, treba len chváliť a naozaj pozrieť tento filmový kúsok, plný nádhery a bolesti a takej "kvílivej" nostalgie. Aj keď je v podtitulkoch film označený za "válečný" ja by som doplnil silno protivojnový . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak bych to asi neměl vykládat, ale tenhle film mi přišel hrozně obyčejnej. Já sice uznávám, že Vera Brittain toho zažila tak moc, až se z toho musela vypsat. Nicméně, co naplat, když film se tváří tak strašně fádně. Což o to, herci byli dobří, ale to, co začíná jako unylá romantika, končí jako nevýrazné válečné drama. Pár zajímavých scén na bojišti v tomto filmu sice bylo, ale celý film to určitě nezachrání. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

All of us are surounded by ghosts. We just need to learn how to live with them. Zajímavé téma, přesto bohužel plytké zpracování. Obávám se, že podobných filmů jsou tucty a tento se mezi nimi snadno ztratí. Působí spíše jako televizní Pokání, avšak s nevýraznou hlavní hrdinkou, která nemá charisma ani co by se za nehet vešlo. Pozitivně hodnotím účast Kita Haringtona, bohužel dostal hříšně málo prostoru a půlku stopáže jsem čekala, kdy vstane z mrtvých :)) Dovedu si představit, že s lepším obsazením bych byla nadšená. Škoda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama