Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som to horšie. Herecké obsadenie a celkové tempo snímku vôbec nie je zlé. Samotné udalosti na sále a aj priebeh okolo pitvy úplne nekorešponduje s realitou, tak isto samotné dialógy, na ktoré som bol Ja osobne zvedavý najviac, no stále to vôbec nie je vyslovene špatný film v rámci témy atentátu J.F.K. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Klíčovou otázkou zde je: daří se tvůrcům vytvořit odpovídající atmosféru? Naštěstí mohu odpovědět jednoznačné ano. Celý úsek oživování v nemocnici jsem ani nedýchal a vůbec jsem v té době nemyslel na to, že vím jak to dopadne. I ostatní minipříběhy tu ale mají své pevné místo a všechny dohromady precizně zakomponované dávají vzniknout přesvědčivé mozaice. Souvislosti a drobnosti, nad kterýma by člověka ani nenapadlo v kontextu s danou událostí přemýšlet, jsou vyobrazeny neuvěřitelně přirozeně. Já doporučuji. 90 % Oblíbená část- proces naložení do letadla ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Důstojnost. Udržet si ji, nebo ji někomu naposledy dopřát. To je osudný Dallas 1963 z perspektivy vedlejších postav. Na tom minimálním prostoru je jedinou zajímavou úlohou Oswaldův bratr Robert, jeho pošahanou matku nebo „filmaře“ Zaprudera, který trpí, jak kdyby mu odpravili jediného syna, bych v tomto podání klidně oželel. Ruční kamera měla přiživit tu atmosféru náhlého chaosu, ale mně spíš přišla jen jako tvůrčí berlička, která tu celkovou monotónnost nijak nenarušila. Škoda, že doktor Zac v rámci resuscitace nezazpíval. Kennedy by se zvedl a odešel po svých.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Eh, pro diváka znalého souvislotí může tento film posloužit ilustrativně k dokreslení situace ohledně odstřelu JFK a zejména momentů jeho prohlašování za mrtvého, tedy událostí ve špitále Parkland, ale tuny patosu jsou jen stěží přehlédnutelné. Trochu lepší je to příběhem pana Zaprudera, jehož autentický záznam vešel do dějin. Celkově dost slabota, pro ilustraci jakš takš, informačně, obsahově, přínosně špatné, herecky spíše podprůměr. Prachbídné tři hvězdy a označení za zbytečnost. 50% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

1 a 3 dny, které se udály po atentátu na Kennedyho v Dallasu. Režijní debut Petera Landesmana plný vypjatých situací v podání známých i méně známých herců a plný zajímavých informací z pozadí neblaze známé události, které mě nenechaly ani na chvíli vydechnout. P.S. Vůbec by mě nenapadlo, že rakev s ostatky prezidenta nemohli dostat do letadla... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Nemocničné scény pre drámu Parkland boli natočené v nemocnici v Austine, ktorý bol akoby "dvojčaťom" Parkland Memorial Hospital. (peiton)
  • Natáčení bylo zahájeno v lednu 2013 v Austinu v Texasu. (Borrtex)
  • Ochranka JFK (Brett Stimely) používá útočné puška M1A1, ale tyto byly poprvé nasazeny v boji až v roce 1965. Vzhledem k tomu, že takové zbraňe se nejprve zkouší v armádě a až poté u ostatních složek. Je tak nepravděpodobné, že by je používali již v roce 1963. (JohnSmith)

Reklama

Reklama