Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 1

Recenze (257)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokladnice nejbláznivějších francouzských komedií se právě otevírá a z ní vyskakuje Velký bazar:) Přesně tento typ bláznivých komedií miluju. Smršť neskutečně vymyšlených gagů od začátku do konce, absurdní scény, ztřeštěný humor. Michel Galabru kraluje všem scénám, zejména pasáž se čtením dopisů je geniální. A Jacques Seiler pro mě už pořád bude "ten chlap" z Bláznů ze stadionu, kde jsem ho viděla prvně. Pokud máte rádi styl a eskapády Les Charlots, budete ve svém živlu:) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve vtipné komedii slavného Clauda Zidiho (Jeden hot a druhý čehý, Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko). Začátek filmu má obrovské tempo, kdy se čtyři kamarádi navzájem budí, stíhají autobus do práce a v práci vymýšlejí nesmysly. Později už tempo poněkud upadne, ale i tak jsou scény pomoci kamarádovi obchodníkovi v boji s hypermarketem zábavné. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FQIpHo4_nm4 ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem Velký bazar miloval a mlátil se smíchy. Dneska už se jenom usmívám, zato si beru příklad z Michela Galabru. Ten jeho způsob otvírání účtů, kdy si nalejval stále větší a větší panáky používám taky:-) Na rozdíl od jiných dětsky nostalgických vzpomínek se na tohle podívám kdykoliv a rád. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Skupinu Les Charlots jsem měl jako mladý rád a vcelku často jsem se na jejich film, které šly v televizi pravidelně, díval. Velký bazar patřil k těm nejoblíbenějším. Měl spoustu skvělých gagů, scének a byla v něm hromada skvělých hlášek a vtipů. K tomu tentokrát dodali i nadstavbu v podobě společenské kritiky velkých obchodních domů. To sice nebylo to hlavní, proč jsem se na film v mládí díval, ale jako dospělý v tom vidím přidanou hodnotu a rád si Velký bazar zopakuji i teď. Když k tomu přidám i Michela Galabriho v roli malého obchodníčka Emila, nemůžu dát méně než čtyři hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj prvý film s Bažantmi, takže ešte nie som úplne adaptovaný na ich štýl humoru, v ktorom sa pojem bláznivá komédia dostáva ešte na vyšší level. Štylizované situácie absolútne vytrhnuté z reality, ale založené práve na situáciach v realite ukotvených. Občas to vychádza dokonale, občas je to vtipné menej a občas vôbec. Ako by vyzeral modernzovaný upgrade, keď je viac obchodných stredísk ako obytných domov, si nechcem predstaviť, ale vôbec by som sa nečudoval, keby som dnes v Boroch bol svedkom súťaže o chytenie prasaťa. S pripevneným mobilom na chrbte ako hlavnou cenou. Mám tam namierené... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Když Emile (Michele Galabru) položí všechny čtyři šálky s kávou na stůl a poté začne rozhazovat cukry všimněme si místa pod pultem. Při prvním cukru tam totiž přibude houba, která je položena mírně nalevo a zmizí bílý šálek, poté naopak napravo, pak zase nalevo a při čtvrtém záběru tam je navíc modrá nádoba, která tam předtím vůbec nebyla (Stocki)
  • Jean rozváží přepravky s láhvemi, předtím než se mu kolo začne převažovat najede na obrubník u nějakého prázdného tržiště, ale nikde nevidíme samoobsluhu, kde se mu následně kolo převrhne celé a kolem není na chodníku ale na silnici a nachází na zcela jiném místě. (Stocki)
  • Když Émile (Michel Galabru) půjčí Gérardu (Gérard Rinaldi) „vyladěnou“ motorku na vyzkoušení, začne se o něco málo později nahánět se dvěma policisty. Při tom narazí bokem do domu a ulomí pravý blinkr. V následujícím záběru, a po zbytek honičky, je však blinkr v pořádku. Na konci honičky je blinkr opět uražen, přesto že už k žádné odpovídající nehodě nedošlo. (pjotri)

Reklama

Reklama