Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Napínavé hodně a bavilo mě to, ale ten konec to tak zazdil. V SAW jsou malinko lépe vykreslené postavy, ale to mi tak nevadilo, jenže závěrečných 15-20 minut je to akční šílenost, ten policajt už byl moc přehnaný. Fakt, že najednou začal ovládat prvočísla a dohnal je bych ještě omluvil, protože třeba je prostě slyšel, ale to jak přišel tak potichu, že si nikdo ze tří lidí nevšimli, že jde k matematičce zakrvácený mohutný policajt s tyčí v ruce..noo. Do místnosti ticha to byla bomba a tam dosáhla vrcholu, pak ale volný pád.... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem byl vyloženě nadšen, mám rád styl one-room thrilleru, ztísněné atmosféry, překonávání pastí a ze všeho nejvíc jsem byl unešen z parádního námětu. Po celých 90 minut přikován k obrazovce, svou myslí v kostce, užívajíc hutnou atmosféru a nakonec vyšokován nečekaným závěrem. Bohužel po druhém zhlédnutí jsem si začal více všímat nedostatků, jako jsou slabší dialogy, nereálné postavy (tedy hlavně ten policajt mi nepřišel vůbec uvěřitelný) a celkově průměrní herci. Všechny tyto věci táhnou film trochu směrem k písmenu B... Já jej sice stále mám za velmi dobré Áčko, jenže na 5 hvězd to úplně nestačí. 8/10 ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. O tom filmu jsem věděl už dlouho, ale dostal jsem se k němu až teď, což mi vlastně přineslo zjištění, že to pořád stojí za vidění i po těch letech a v podstatě to nijak nezestárlo, ten film je hodně nadčasový a velmi dobrý. Úroveň některých trikových záběrů je sice mizerná, ale to mi nijak nevadilo, protože to má prostě perfektní znepokojivou atmosféru a dokonalý námět, který mě strašně baví. Dá se u toho hodně přemýšlet, jak si to vlastně celé vyložit, podobně jako se to ale dá i nekomplikovaně prostě užít a zkoušet předvídat, jak to celé dopadne - osobně jsem se netrefil a jsem za to jen rád, že se ten děj ubíral cestami, které jsem nečekal. Kvalitní mi přišlo i obsazení a celkově bych asi neměl co tomu filmu vytknout - kdybych ovšem už loni neviděl na Netflixu Díru, která se mi subjektivně přece jenom líbila víc. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem psycho film odehrávající se na rozměrech 4x4 metrů. Opravdu hodně dobře natočené. Stísněná atmosféra na vás celou dobu působí a vy stejně jako hrdinové nevíte, kudy ven. Film je hodně psychologický a žádná postava neví, komu může věřit. Společnými silami se snaží dostat ven napříč pastmi, kterými se je kostka snaží zabít. Dá se ale tento vraždící stroj vůbec opustit? "Jsou to prvočísla." ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak toto je niečo, čo lepšie byť nemohlo, ale... Príbeh o pár ľuďoch v obrovskej kocke stojí hlavne na rôznorodých postavách a nepríjemnom prostredí neznámej kocky. Napriek obmedzenosti pohybu to beží pekne rýchlo a adrenalínu je dosť, ale... ako horor skvelé, ale je to predsa len pribeh o pár ľuďoch v kocke... ale skvelý... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel v jediné místnosti o velikosti přibližně 4x4 metry, ve které se pouze měnilo barevné obložení zdí. (Piggsy)
  • Firma C.O.R.E. vyrobila veškeré digitální efekty zdarma, aby projevila svou podporu pro torontský filmový průmysl. (Piggsy)
  • Kliky na všech průlezech jsou ve skutečnosti držáky, které se používají při stříhání nití na ojnicích, a jsou dostupné v kterémkoliv železářství. (Piggsy)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama