Reklama

Reklama

Bible

(seriál)
Trailer
USA / Velká Británie, 2013, 7 h 15 min (Minutáž: 40–48 min, Alternativní 5x90 min)

Hrají:

Keith David (vypravěč), Diogo Morgado, Jake Canuso, Darwin Shaw, Greg Hicks, Amber Rose Revah, Roma Downey, Paul Freeman, Francis Magee, Hugo Rossi, Paul Knops (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bible ožívá v tomto novém epickém seriálu na kanálu HISTORY. Od Genesis po Apokalypsu, nezapomenutelné příběhy se před vámi odvíjejí živě zahrané i animované nejmodernější počítačovou technikou, nabízejíc nový pohled na slavné scény a ikonické postavy. Toto desetihodinové dokumentární drama z dílny producenta Marka Burnetta s mezinárodním obsazením popisuje vybrané kapitoly z posvátného textu, počínajíc stvořením Světa, přes starozákonní příběhy o Noemovi a Abrahamovi, až po ukřižování Ježíše Krista. (History Channel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Jajx. Prvých 20 min. 1. dielu som bol nadšený, že oproti multimiliónovým flákom typu Noe či Exodus, sa to celkom pekne drží Biblii. Boli tam nejaké, no nič zásadné. Ale od Sodomy a Gomory to išlo do kytičiek. Akože asi brat Jet Liho a nejaký černoch (korektnosť) ako zhmotnení anjeli, ktorí v kung-fu štýle s mečmi kosia sodomských debilov? Aha. :D Či už historická presnosť dialógov zaznamenaných v Biblii, či udalosti samotné tu už boli príliš menené a vynechané, vrátane mnohých zázrakov. Taký rozhovor pri horiacom kre som nevidel v presnej podobe nikdy. Ak by som mal rozpísať všetky nepresnosti, zmeny obsahu a výkladu spôsobené cirkevnou manipuláciou počiatkom stredoveku, či nepochopenia textov, napísal by som vo Worde asi pár strán. A kvôli jednému komentu na nejakom CSFD fakt nejdem zabíjať čas. Mrzí ma hlavne, že plno zázrakov vôbec neukázali, čo sú vždy najočakávanejšie scény. Hudba je mimochodom skvelá a celková atmosféra biblického prostredia na bežnú produkciu tiež. Čiže jednoducho povedané, v rámci svetského produktu o Biblii, nie najhoršie. Inak, pozeral som to v SK, ale pre scény, kde rozpráva Boh, odporúčam skôr ENG, má tam celkom dobrý hlas (Princ Egyptský ale stále vedie). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bible je velmi dlouhá a velmi nudná kniha a je jedno, že morální kodex v ní zaznamenaný tvoří, nebo by měl tvořit, jeden ze základů naší civilizace. Nicméně nikde není psáno, že z nudného díla se nedá stvořit zábavný seriál či film. Kor když je Bible různými, často krvavými příběhy plná až po okraj. Nejnovější seriálové Bibli se bohužel od suchopárnosti oprostit nepodařilo. A to i vzdor celkem slušnému rozpočtu a z toho pramenící výpravě. Je to jen další dílo, které je točené pro věřící (nic proti nim) s všudypřítomným Bohem a s nulovou invencí. Já chápu, že ty příběhy jsou dané, ale ublížilo by filmařům tak moc, kdyby se alespoň pokusili do toho nemíchat přímé boží zásahy a naopak chvilku pracovali s racionálnějším scénářem. Určitě by si získali víc pozornosti (i té negativní) a možná i více diváků. Takhle se jedná jen o další ze snadno zapomenutelných židovsko-křesťanských agitek. 40% ()

Reklama

Kuny27 

všechny recenze uživatele

opravdu se snaží zachovávat ducha Bible, přestože by se určitě našli nepřesnosti, ale zdaleka ne klíčové. První díl mě opravdu velmi nadchnul, ale to, co mě teprve čekalo, o tom jsem neměl tušení. Patý až desátý díl o Ježíši mě naprosto fascinovali. Nečekal jsem, že to bude ažý tak pekně. Hudba - myslím, že Hans je záruka :). Efekty, jako jsou velice dobré, ale někde možná kapku zbytečné, nebo jsou dány na místo, kte by třeba být nemuseli. Duch Bible je opravdu zachovaný. Herecky, myslím, že třeba ztvárník Ježíše, se opravdu vytáhl a zahrál to parádně. Mě osobně se to líbilo více, než Umučení, které bylo až doposud nepřekonané. Jeden z mála opravdu velmi dobře ztvárněných a moderně udělaných snímků, které zachytávají biblické příběhy. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Upřímně, kdybych neměl o Biblických časech alespoň nějaké povědomí, tak bych se zřejmě v ději rychle ztratil. Obrazy skáčou v čase bez předchozího upozornění, objevují se neznámé postavy a příběh vyprávěný v poklusu sám o sobě nedává moc velký smysl. Na to kolik rolí se v seriálu mihlo, tak je pozoruhodné že prakticky nikdo se nevyšvihl alespoň na průměr. Velcí duchové minulosti mají do charismatických vůdců hodně daleko, a jejích repliky nepůsobí nijak úderně či chytře. A ani ty tolik vychvalované efekty nijak ohromující nejsou. Díky těm neustálým zpomalovačkám jsem naopak měl občas pocit že se dívám na nějaký polozapomenutý dokument z devadesátých let. Dnešní kamera už je úplně někde jinde. ()

yeniczek

všechny recenze uživatele

Je mi moc moc líto, že nikdo nemá koule natočit seriál, který by se na Bibli podíval jinak než tímto fantasy náboženským pohledem. Podle čeho vznikly biblické příběhy a jakými skutečnými událostmi se mohli autoři inspirovat. Pak by možná bylo vhodné mít nahoře to zařazení "historický". takto jde sice o skvěle natočenou minisérii, ale hodně těch zázraků mě vytrhává právě proto, že jsou myšleny naprosto vážně, že se tak stalo. Uvidí se dál. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (16)

  • Tvorcovia mali pocit, že pri natáčaní viackrát zasiahol duch svätý. „Raz v noci, keď sme nakrúcali scénu v púšti, bolo úplné bezvetrie. No keď Ježiš začal rozprávať o duchu svätom, naraz sa zdvihol vietor, ktorý mu rozvial vlasy. Tú scénu uvidíte aj v seriály. Nebol to umelý vietor, ale zásah zhora," nadšene opísala Roma Downey. Zasiahol ju aj príbeh o Samsonovi. Hercovi, ktorý ho mal stvárniť, sa ako malému chlapcovi rovesníci posmievali, lebo bol oveľa väčší ako ostatní. Už vtedy si vraj zvykol spomenúť na príbeh o Samsonovi. „Krátko pred kastingom bol na omši v Londýne, kde ho poprosili, aby čítal nahlas z Biblie. Bol to príbeh o Samsonovi. A o mesiac dostal rolu Samsona v našom seriáli," prezradila Roma. (kacer4)
  • Aby se herci přiblížili více době, ve které se příběh odehrával, při natáčení jim bylo zakázáno nosit spodní prádlo. (Beckett51)
  • Predstaviteľka Márie, Roma Downey, pôsobila zároveň aj ako producentka. (kacer4)

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama