Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (276)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zas a zase zady na tomto místě prohlašuji, že nebýt perfektních a sympatických (!!) záporáků, nikdy bych tuhle sérii neměl rád. Vinnetou a jednoruký boxer Old Shatterhand jsou tak nereální a vysnění, až mám tendenci konvertovat na stranu těch nebohých masakrovaných banditů. Terence Hill si vyzkoušel roli, ve které má za úkol pronášet triviální fráze z etické výchovy děvčat a ne někomu pořádně vrazit...holt mu chybí Bud Spencer...... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Na filmových mayovkách se mi (mj.) líbí péče, jakou tvůrci věnovali záporným postavám. V dětství jsem to pochopitelně nedokázala docenit, dnes to ovšem vidím jinak. Mario Adorf, Gérard Barray, Herbert Lom, Rik Battaglia – všichni byli charaktery, byť zápornými. Druhý díl Vinnetoua dělá nezapomenutelným nejen zlomené srdce apačského náčelníka, ale i výkon Klause Kinski. Mimoto je tu stylový příjezd indiánských náčelníků k pevnosti, zamilovaný Terence Hill, dobrá práce pyrotechniků a srdcervoucí okamžik, kdy Old Shatterhand zdvihne ze země plyšového medvídka. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že existuje místo, byť jenom ve filmu, kde čestní jsou opravdu čestní, padouši jsou poznat na první pohled a chlapi vždy dodrží své slovo ať je to stojí cokoliv. Do takového světa se člověk vždycky rád vrací, když ještě k tomu Terence, Klaus i Lex mají tak modré oči. Ale moje srdce přesto volá - Vinnetou! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No viem si predstaviť, že keby bol rebríček posunutý o dvadsať rokov dozadu, bol by film v top priečkach hodnotení. A tak sa deje to, že od mladej generácie sa vinnetouovkám toľko uznania nedostáva. Ja našťastie medzi nich ešte nepatrím a som rád, že televízia ich ešte stále pravidelne zaraďuje do vysielania. A vždy sa budem tešiť. Winnetou a parťákom Old Shatterhandom sú proste zosobnenie niečoho, čo sa mi bude vždy páčiť. A hudba. Tú tu budem spomínať stále. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bledé tváře se roztahují dál na indiánská území, situace se vyhrocuje, petrolejáři si dělají, co se jim zlíbí. A indiáni svolávají setkání, které má stvrdit mír nebo naopak rozpoutat další válku. Vykopání válečné sekery zabráním jen sňatek, se kteým Vinnetou vnitřně nemůže souhlasit. Po Pokladu na Stříbrném jezeře zřejmě druhý „nejlepší“ kus už osvědčené sestavy, oceňuji navíc krapet víc realismu, méně naivity (tou trpěl hlavně Vinnetou) a poměrně solidní příběh. Navíc Castlepool tolik nerozčiluje, další „komičtí“ přihrávači naštěstí chybí. Výsledkem byl další kasovní trhák, jehož základem byly chlapská rozhodnutí a velká dobrodružství, nasnímaná v kouzelné přírodě. Navíc přes všechnu tu „pohádkovost“ víc vnímáme obraz Vinnetouova zanikajícího světa. Potěší řada scén (v osadě petrolejářů, lest Klause Kinského, fígl s lany a kolty, závěr). Příjemně naivní balzám na duši. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Natáčení tábora Assiniboinů se neobešlo bez malého problému: nacházel se uprostřed zimního sportovního areálu a kameramani tedy museli dávat dobrý pozor, aby se v záběrech neobjevil lyžařský vlek. (hippyman)
  • Súdiac podľa americkej vlajky v pevnosti Niobrara, dej filmu sa odohráva v období medzi 4. júlom 1863 a 3. júlom 1965, keď sa v modrom kantóne vlajky nachádzalo 35 hviezd symbolizujúcich vtedajších 35 štátov Únie. (tiradentes)
  • Piere Brice (Vinnetou) jezdil v tomto filmu na dvou koních - jeden byl využíván čistě pro jezdecké záběry a druhý byl jeho dvojníkem, používaným pro trikové scény. Onen dvojník bohužel během natáčení zemřel a štáb tak musel použít speciální barvící prostředky na jiného "nováčka". (hippyman)

Reklama

Reklama