Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (572)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Včera jsem vcelku ocenil Jurský svět. Nechápal jsem ale v čem přesně tkví jeho úspěch. Dneska zase nechápu, v čem vězí selhání Země zítřka. Protože co do dobrodružství a originality právě ta vítězí! Jakoby se do kina chodilo už jenom na remaky a restarty a prequely a sequely a fucking bůhvícoještě, ale na nový a originální projekty jakoby se velce sralo a k tomu se na ně kydal hnůj, že nestojí ani za zmáčknutí tlačítka ovladače, natož pak za těch pár stovek za vstupný. No tak já si Tomorrowland užil sakra dost už jenom z lásky k fyzice, kterou sice ne vždycky úplně chápu, zato jí zatraceně obdivuju. O tom sci-fi přece je! Tahle podívaná je nápaditá, plná odkazů, parádních výkonů a výbornejch efektů, který jsou nejen lepší, než u letošních dinosaurů, ale dávají i smysl. Velkým mínusem tak pro mě je opět soundtrack Michaela Giacchina, kterej jak nemá koho kopírovat, není schopen stvořit zajímavou hudbu (to jeho fidlání už mě fakt unavuje). Nuže ač Tomorrowland není zdaleka bez chyb, rozhodně si zaslouží hodnocení vyšší, když i debilní letošní Terminátor může mít hnedle 70%! Už se těšim na Zejtra. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých sci-fi filmov tohto polroka som tento chcel vidieť najviac. Trailery vyzerali veľmi sľubne, herecké obsadenie v hlavných úlohach presviedčalo tiež, štúdio bolo dobre a plus to malo režiséra filmov ako boli The Incredibles alebo Ratatouille. To všetko ma presviedčalo. A tak som dnes kúpil svoj lístok do kina, pozrel si film a musím povedať, že som ostal veľmi spokojný. Hlavní hrdinovia sú vám veľmi rýchlo sympatickí, idea Tommorowlandu je veľmi zaujímavá, hlavná myšlienka filmu je dobre stvárnená, sú tu pekné efekty a rovako chválim aj herecké výkony, ktoré sú podľa mňa veľmi schopné. Brad Bird to znovu dokázal. Nechcem tvrdiť, že ide o absolútne perfektný film, ale rozhodne je to film, ktorý si stojí za to pozrieť. Keďže je to ale titul od Disney... nechcite od toho niečo maximálne seriózne ako to bolo napríklad pri Interstellar alebo Edge Of Tomorrow. Treba to brať ako sci-fi od Disney... a potom si film určite užijete. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná disneyovská blbákovina o tom, jak děti a dospěláci zachraňují svět. Je to barevné, trikově vymazlené a od všech přítomných celkem solidně zahrané, což platí především pro představitelku futuristické holčičky, která mě bavila. Cílová skupina jsou děti do dvanácti let, takže jsem z filmu nijak zvlášť nejuchal, ale i tak jsem se ty dvě hodiny docela bavil, což jsem rozhodně nečekal. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Moderná rozprávka, ktorú si neužijú ani deti ani dospelí. Vidno to už na začiatku, kde uvedenie do deja vyznieva dosť ťažkopádne, nevýrazne, ako keby autor ani nevedel, ako dejovú linku uviesť. Dosiahol sa tým len zbytočný chaos a bordel, ktorý môže mnohých odradiť už na samom začiatku. Ako dej postupuje, príbeh síce naberá na tempe a divák sa dozvedá stále nové a nové informácie, ale absencia akéhokoľvek záporáka (okrem myšlienky, že je to ľudstvo samo sebe) nám na konci privodí len sklamanie (odhliadnuc od toho, že som sa často nudil). K technickej stránke. Nie je najhoršia, ale v dnešnej dobe to nie je ani niečo, z čoho by som padol na zadok, aj keď niektoré scénky sa vizuálne nadpriemerne vydarili. Z hercov prekvapili možno všetci, vrátane Clúnyho, ktorý je u mňa zafixovaný ako maximálne nudný herec produkujúci iba tony čírej nudy. Tu ale naproti tomu podal celkom slušný výkon, dokonca vyvinul aj akú-takú rýchlosť, čo sa u neho vidí iba zriedka. To však aj tak nie je nič oproti obidvom dievčatám, ktoré ho s prehľadom strčili do vrecka. Suma sumárum, snímok ma veľmi o svojich kvalitách nepresvedčil. Keby lepší celkový dojem svojim osobitým hereckým šarmom nezachraňoval Dr. House, tak by to nebolo ani na ten priemer. Tých pár scénok s ním, hlavne ku koncu, nebolo zlých, aj napriek tomu, že boli obsahovo nevýrazné a slabé. 50/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trošku som sklamaný. Alebo možno ani nie sklamaný, ale proste mi to nejako nesadlo. Bolo vidieť, cítiť a doslova to kypelo s Tomorrowland, že to robil Brad Bird, ktorý sa vždy prezentuje svojou hravosťou a nápaditosťou. Podobne bolo tomu aj tu a bavilo ma to, ale aj keď postavy boli dobre obsadené nejako ma nelákalo naháňať sa s nimi za ďalšími, dobrodružstvami a nástrahami. Pekná Britt Robertson, pekná hudba a vizuál, ale možno keby to bolo kratšie ma to o niečo viac upúta. 70% - 3* ()

Galerie (169)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet činil přibližně 180 milionů amerických dolarů a náklady na marketing spolykaly dalších 100 milionů. S celosvětovými tržbami 209 milionů ovšem film studiu Disney způsobil finanční ztrátu mez 120–150 miliony. (fiLLthe3DD)
  • V scéne, keď prinesie Casey (Britt Robertson) odznak do obchodu so sci-fi predmetmi, položí ho na časopis s názvom "Black Hole". Jedná sa rovnako o film z produkcie Walt Disney z roku 1979. (fefee)
  • Mezi věcmi, které vrací hlavní hrdince na policejní stanici, je i balíček žvýkaček Beemans. Stejný balíček žvýkaček hodí v závěrečné scéně filmu Rocketeer (1991) vynálezce Rocketeerovi při předávání letadla s dovětkem: „Never fly without this.“ (Sir Thomas)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno