Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Takže Tom S. to pri záchrane Ryana prežil a ihneď ho vyslali riešiť atómovú bombu. Ako to s ňou vlastne je netuším. http://www.novakoviny.eu/archiv/historie/425-atom-bomba-hitler Povedzme si však, že Američania splnili misiu aj s heroickými výkonmi, frázami a národnobuditeľskými heslami, jeden stihol si obstarať ženu a spoločne vyhubili úbohých chlapcov z SS a wehrmachtu v silnom „bodycounte“. Význam vrhania sa Nemcov do striel je dodnes zahalený rúškom filmového tajomstva. Permanentnú otázku „čo jedia?“ rieši až 60 minúta, doposiaľ nekonečná munícia Američanov dôjde až po 79 minútach. Videofilm kvôli rozpočtu znemožňuje strieľať ostrými z Nemeckých T-34!! (chudák historici), digitál to hradí. Zároveň však na filme je niečo po celý čas, čo my nedovolí si robiť fetišistickú satiru. Prostredie výborné a spád slušný, pretože všetko je nahustené do malého času. Tank taktiež neprechádza ľudské telo v každom filme, a rusko-nemecká nečakaná poprava na konci utlmí prílišnú kritiku. Kvôli existencii podstatne výpravnejších a skvostnejších vojnových filmov, sa oprávnene na toto zabudne. Čierne percentá a bezbrehé hanobenie je však prehnané. (I keď ochrana at. bomby Nemcami je až komická vzhľadom k tomu aká ochrana sa poskytuje dnes obyčajnému jadrovému odpadu v slovenských stratových vlakoch :) (videné 15.03.2013, BDrip) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A přitom to začalo tak slibně. Úvodní přestřelka navnadila a já si říkal, že to přece nemůže být tak špatné. Byl jsem ochoten přehlédnout i nesmyslnost úkolu, kteří vojáci dostali, ačkoliv pořád nechápu, proč museli převážet šunku místo toho, aby šli třeba prozkoumat sektor A či B. Pořádné varování přišlo při přestřelce s obrněnou divizí SS, ale pořád jsem si říkal "Co chceš? Vždyť je to béčko." Jenže když se pak celá ta squadra vydala na špacír skrze Německo a aby šlohla atomovku, zachránila profesora, přičemž se k nim cestou přidali Vinnie Jones a Ivan, co byl vlastně Jacek, začalo toho být prostě moc. Že tito hrdinní vlastenci cestou vystříleli půlku wehrmachtu a SS netřeba rozvádět. Za Vinnieho a úvod 15%. ()

Reklama

JaRCii 

všechny recenze uživatele

Vyskočilo to na mňa na Netflixe, tak som tomu dal šancu. Prvotná prestrelka celkom okej ale už prvé zábery kamery a strihu mi prišli nejaké čudné. Je to očividne TV film (alebo teda aspoň tak vyzerá) a netreba od toho očakávať viac. Scenár je plochý, predvídavý a v podstate hlúpy, pretože stavia na americkom heroizme, kde sa americkí vojaci prestrieľajú hádam cez Berlín a Hitlera až na Mesiac (ďakovať Bohu, že to v tomto filme nestihli), postavy sú ploché a v nikom v podstate nezáleží, Nemci sa chovajú nelogicky a hlúpo, kedy družstvo alebo teda čata američanov s ľahkými zbraňami zničí mechanizovanú obrnenú jednotku SS a nemci sa nechajú postrieľať ako kurence. Záver úplne jasný, všetko dobre dopadlo a američania zachránili Európu pred atómovou pumou. Efekty sú low-cost, rekvizity tiež, najmä nemecké tanky, ktoré sú prekližkou upravené iné tanky, americký sniper má namiesto Springfieldu Gw 43, druhý vojak má namiesto Garandu M1 britský Lee-Enfield (akože asi chceli nejakú zbraňovú rôznorodosť ale vyzerá to smiešne). Jediný svetlý moment je, keď vidíme ženskú agentku, ktorá je ozaj pekná, inak nechápem ako sa mohla trojica trochu lepších hercov - Sizemore, Jones alebo McDonough na toto upísať. Kľudne mohli ten film vtlačiť do 60 minút a dávať to ozaj len v telke, inak je to zbytočný počin, ktorý treba pretáčať a neoplatí sa pozerať ani celý. ()

Tom25 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ,ale mě se tento film líbil hru znám moc dobře je to nejlepší hra která se kdy povedla. Čekal sem ,že to něco bude podobného ,ale boužel měli za úkol zadržet Německou bombu . Co mohu říct některé efekty nebyli nic moc zpracované dost animace bylo i takže ,jako ,že aspon zkusili nějak to udělat a sem fanda i hry dávám plný počet, film se mi líbil prostě :-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BĚHEM VÁLKY ZÁKONY SPÍ." Film je inspirován stejnojmennou hrou a je fakt, že se v něm střílí fest a hodně umírá (přitom zásahy vojáků vypadají slušně). Je to levnější, už na první pohled, bez debat, ale herci jsou fajn, výprava dejme tomu, triky nejsou dobré, ale neřekl bych o nich, že jsou otřesné... nicméně scénář, ten hapruje výrazným způsobem a jeho trivialita přímo implikuje bídnou návaznost jednotlivých scén. Nebýt tohoto hendikepu, průměrné hodnocení bych filmu klidně přifařil, v této podobě ale opravdu ne. 35% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Ke konci filmu je Stuttgart bombardován velkým náletem B-17 a bombardéry a doprovodné stíhačky P-51 Mustang jsou zobrazeny, jak letí a bombardují v nízké výšce. Ve skutečnosti byly nálety B-17 prováděny ve vysoké výšce a doprovodné stíhačky by v žádném případě nikdy neletěly tak nízko vedle bombardérů, protože by tím byla zmařena jakákoli schopnost chránit bombardéry před výše letícími německými stíhačkami. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu jsou špatně označené německé uniformy, ty pro wehrmacht mají orlice na rukávu, ale správně mají být na pravé hrudi, na rukávu je používala pouze SS a zároveň je to i jiný druh a tvar orlice, který používal wehrmacht a u uniforem ss to je ve filmu přesně naopak. To samé u důstojníků je uniforma s limcovymi vložkami jaké používal wehrmacht, ale čepice brigadýrky mají umrlci lebku a orlici, jakou používala jen SS. (SsgtJira)
  • V čase 42:30 dochází ke slovnímu anachronismu, když se Brent Willoughby (Vinnie Jones), britský válečný zajatec, představí jako „britské letectvo“. Brent Willoughby by měl říci: „Royal Air Force“ nebo jednoduše „R-A-F“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama